Knižní recenze 86 Šilhavý medvídek

10. července 2018 v 15:24 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Ed McBain
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 75%
Obsah: Advokát Matthew Hope není zrovna ve formě. Před několika týdny se probral z kómatu, když při jedné přestřelce u řešení minulého případu málem přišel o život a lékaři jej doslova vyrvali hrobníkovi z lopaty.
Nyní ale stojí před dalším nejasným případem.
Lainie Comminsová pracovala pro firmu Toyland. Před několika měsíci však dala výpověď, a navrhuje hračky ve svém vlastním malém ateliéru.
Tam také, jak tvrdí, navrhla nákres šilhavého medvídka Gladly. Ale prostistrana, Lainin bývalý zaměstnavatel Brett Toland se svou manželkou, si jsou jisti, že vše se odehrálo jinak.
Lainie jim měla původní nákres sprostě ukrást a nyní jej vydávat za svůj.
Podaří se Matthewovi, byť není zcela zdráv, vyřešit tento zapeklitý případ? Vše ještě zkomplikuje nalezená mrtvola jednoho z účastníků soudu, kterého někdo zavraždil na luxusní jachtě...
Hodnocení: Jedna z prvních knih, které jsem od McBaina četla, byla právě ze série Matthew Hope.
Byl to první titul z celé desetidílné série, kniha Zlatovláska. Okamžitě jsem se do těchto detektivek zamilovala, a vypůjčila jsem si všechny, které byly v knihovně. Bohužel jich moc nebylo.
Líbí se mi metody pátrání, které sestávájí ze spousty rozhovorů se svědky i podezřelými, hledání nových souvislostí a hlavně to, že Matthew za všech okolností věří v nevinu svého klienta.
Celý příběh je velmi dobře vymyšlen, včetně závěrečného rozuzlení. Knihu rozhodně doporučuji.
A co Vy? Máte rádi spisovatele Eda McBaina? Nebo čtete jiný typ knih? Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro gladly the cross-eyed bear ed mcbain
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Káva nebo čaj?

Káva 35.6% (53)
Čaj 59.7% (89)
Ani jedno 4.7% (7)

Komentáře

1 Janina Janina | Web | 10. července 2018 v 18:34 | Reagovat

Ahoj Eliss :) zdravím tě z nového blogu!!! Knížka vypadá roztomile :D a obsah jako pohádková detektivka :)

2 tinka77 tinka77 | 11. července 2018 v 14:16 | Reagovat

Túto detektívku nepoznám, ale názov je rozkošný. Bola byto milá hračka ,-D

3 Katty Katty | Web | 11. července 2018 v 14:24 | Reagovat

Na pár knih z této série jsem náhodou narazila v knihovně svého přítele.Hledala jsem něco nového a neohraného a tak jsem nakonec bez rozmýšlení sáhla po mě neznámém autorovi.Musím říct, že jsem byla velmi příjemně překvapená..sice to není žádný Sherlock Holmes či detektivky od Agathy Christie ale tak jako tak má knížka své kouzlo a za mě super odreagování :)

4 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 11. července 2018 v 18:15 | Reagovat

Lidi často nadávají na nemocnice, doktory ale sakra! Kdysi dávno Vás prostě něco bolelo nebo jste byly v něčem nemocní a na hodně nemocí, které dnes vyléčíte rychle, se tenkrát umíralo! Dnes Vám příbuzný řekne: Oo, ten doktor ho nechal celý týden v komatu! Utrpení! místo: On byl jenom týden v komatu - zázrak. :D Tak to mi připoměla tvá recenze. :)

5 Lily ♥ Lily ♥ | Web | 12. července 2018 v 0:02 | Reagovat

Ahoj! Opäť rozbieham môj starý blog. Tentoraz je na novej adrese -  b4edl.blogspot.sk.. Choď sa prosím pozrieť a nezabudni sa tam opäť vrátiť. ♥ Ďakujem za každého nového čitateľa.

6 Janinka Janinka | E-mail | Web | 12. července 2018 v 15:59 | Reagovat

Šilhavý medvídek je pro krimošku nezvykle roztomilý název :D.

7 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 12. července 2018 v 18:49 | Reagovat

Tsk zrovna jsem cetl nejake detektivky s Carelou, docela dobre...a potom Dzungle pred tabuli, kterou napsal jako Evan Hunter...s tim advokatem ake nic neznam, asi si budu muset puhcit..

8 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 13. července 2018 v 19:43 | Reagovat

Tak autora vůbec neznám. Jako krimi čtu, ale tento žánr musím střídat. :-) čtu tak nějak všechno.

9 ♰Kanatoshiya★Masashi★Luvia★HizakiKaya♰ ♰Kanatoshiya★Masashi★Luvia★HizakiKaya♰ | E-mail | Web | 15. července 2018 v 16:21 | Reagovat

To vypadá zajímavě

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší