Knižní recenze 82 Bez těla

23. června 2018 v 11:03 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Martin Goffa
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 75%
Obsah: Zloděj Krajka, stárnoucí bezdomovec, který se specializuje na vloupání do bytů, udělá jednoho dne ošklivou chybu.
Byt, který se totiž rozhodl vybílit, skrývá jedno ošklivé překvapení. A to sice mrtvolu mladého muže.
Rychle byt opustí, a rozhodne se na celou věc co nejrychleji zapomenout. Jenže asi se mu to tak úplně nepovedlo, protože o pár týdnů později skončí ošklivě zbitý na jednotce intenzivní péče.
Případu se ujímá kriminalista Miko Syrový, který navíc musí ještě zaučit nového mladého kolegu Tonyho.
Jediným svědectvím je zmatené Krajkovo vyprávění, které nedává ovšem vůbec žádný smysl. A po návštěvě bytu, který měl být vykraden, není situace o moc jasnější. Jeho obyvatel je totiž vážený architekt David Luska, který je mimochodem i blízký přítel ředitele celého oddělení.
Ale Luska popírá, že by se v jeho bytě mohlo objevit jakékoli mrtvé tělo. Jak to tedy bylo? Mohl zraněný Krajka jen blouznit z bolesti?
Miko Syrový se rozhodne dopátrat pravdy, ale nebude to vůbec jednoduché...
Hodnocení: Na přebalu knížky je napsáno, že autor nepíše pod svým pravým jménem, a je bývalý kriminalista. Což mě velmi zaujalo. Na knize je to znát, je psána lidsky, ale zároveň profesionálně.
Hlavní hrdina, kriminalista Miko Syrový, je sympatický, není vykreslen jako bezchybný pracovník, ale také má spoustu lidských slabostí, což je jen přirozené.
Pátrání se stává postupně zajímavější, až do překvapivého konce, kdy jsem si říkala, že vyřešení celé záhady bylo doslova na dosah, ale přece tak daleko...
S četbou jsem spokojená, nenudila jsem se, a rozhodně si od Martina Goffy ještě něco seženu. Mohu doporučit všem milovníkům kvalitní detektivky.
A co Vy? Máte rádi kriminální romány? Nebo preferujete jiné knihy? Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Bez těla Martin Goffa
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Je Jiří Kajínek nevinný?

Ano 37.9% (11)
Ne 24.1% (7)
Nevím 37.9% (11)

Komentáře

1 Adela Adela | Web | 23. června 2018 v 13:19 | Reagovat

Moc tento žánr nečtu, ale kdyby byl ve filmovém zpracování určitě by mě obsah zaujal :) !

2 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 23. června 2018 v 20:02 | Reagovat

Jako anotace mě zaujala, ale to co jsi napsala ty...tu si asi nepořídím :-)

3 tinka77 tinka77 | 24. června 2018 v 8:41 | Reagovat

píšeš naozaj zaujímavé upútavky na knihy

4 Lucy Lucy | Web | 24. června 2018 v 12:15 | Reagovat

No fuj! Obsah je zajímavý, ale to bych opravdu nečetla, nemám takové věci ráda :/ :D
P.S. Hlavně že se ráda koukám na horory :D

5 Marie Marie | E-mail | Web | 24. června 2018 v 13:21 | Reagovat

To je tak psycho, až mě to zaujalo :D

6 Poustevnice, Čarodějka Poustevnice, Čarodějka | E-mail | Web | 24. června 2018 v 16:14 | Reagovat

Zajímavé. Píšu si seznam. Nestačím ti, ale jsem ráda, za každé doporučení.

7 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 24. června 2018 v 19:19 | Reagovat

Na CSFD jsou často nízká hodnocení. Tolik dětí má rádo či přímo miluje Kouzelníky z Waverly ale na CSFD má 7 procent. :D Prostě příjdou rádoby znalci filmového průmyslu, co nic nenatočili a dalí tomu minimum hvězd. Jestli je to protože se jim to nelíbí, tak chápu, že se jim to nelíbí. Protože je TO DĚLANÝ PRO DĚTI A NÁCTILETÉ! :( Koho štve, když je chytřejší než ostatní? :D No a přesně proto se mi líbí tvá objektivnější hodnocení.

„Byt, který se totiž rozhodl vybílit, skrývá jedno ošklivé překvapení. A to sice mrtvolu mladého muže." Oou, tak to je síla.

Je dobré, že to nespoileruješ! :)

Jinak to NII už můžeš z dola smazat. :)

„Na přebalu knížky je napsáno, že autor nepíše pod svým pravým jménem, a je bývalý kriminalista." Tak to je super, že je to dokonce pravý kriminalista! :)

Mně se nechce ani do četny Kovy - Ovšem, a přesto si čtu články blogerů a píšu Magicmax. :D

8 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 24. června 2018 v 19:20 | Reagovat

[3]: Tinko, to Eliss opravdu umí! :)

9 Yveta Yveta | E-mail | Web | 24. června 2018 v 22:10 | Reagovat

Milá Eliss,dřív jsem detektivky hltala :-),teď si zase ráda přečtu něco,co mě potěší.Ale tvoje hodnocení je zajímavé a pěkně se čte :-).

10 Lucka Lucka | E-mail | Web | 25. června 2018 v 11:33 | Reagovat

Já jsem detektivku četla asi jen jednu, ale ta se mi líbila. Tady mě zaujalo to, že knihu píše bývalý kriminalista, to jí může dodávat nový rozměr a rozhodně se o jeho díla budu zajímat. :-)

11 Hizaki Chan Hizaki Chan | Web | 27. června 2018 v 10:50 | Reagovat

To mi někoho připomíná :-D

12 Natty Natty | 28. června 2018 v 23:13 | Reagovat

[7]: Souhlasím s tebou! CSFD občas mrknu, ale nikdy nepochopím hodnocení. Někdy fakt dobrý film či seriál má tak málo bodu, a někdy je to zase naopak. A když se podívám jinde, tak tam ty hodnocení bývají úplně jiné.
Osobně si myslím, že to tam celé přeceněné...a lidé co tam komentují to většinou asi dělají ihned, co film vidí...nebo někdy si myslím soudě podle komentáře, že ten film ani pořádně neviděly, leda tak upoutávky...a už si myslí kdoví co. A U seriálu je to podobné, jinde je to třeba top...a tam je to úplná nula.

Zajímavá kniha! Soudě podle popisu to vypadá dobře. Třeba si jin někdy také přečtu. Děkuji za tip. :-)

13 Magicmax Magicmax | 29. června 2018 v 12:15 | Reagovat

[12]: Díky! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší