Knižní recenze 64 Seance smrti

12. února 2018 v 20:29 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Arnaldur Indridason
Žánr: Krimi, Drama
Mé hodnocení: 75%
Obsah: Marie měla zdánlivě vše, co si mohla přát. Finanční zajištění, milujícího manžela...
Ale to vše očividně nestačilo, protože Marie spáchá jednoho večera ve své chatě sebevraždu. Vyšetřováním tohoto zvláštního případu je pověřen komisař Erlendur.
Ten se brzy od Mariina manžela dozvídá o těžkých depresích, kterými Marie trpěla po smrti své milované matky, o kterou se do posledních dnů starala.
O několik dní později se Erlendur dostane k nahrávce seance, kterou Marie před smrtí navštívila.
Mohlo ji domnělé setkání se svou mrtvou matkou dohnat k šílenství a posléze k sebevraždě?
Erlendurovi tento podivně jasný případ nedá spát...
Hodnocení: Kniha má na přebalu napsáno islandská detektivka. Čili severská krimi.
Jako první věc mě zarazilo - a nemyslím že jde o chybu překladatele - že i mezi cizími lidmi se v dialozích automaticky tyká.
Zvláštní, že?
Děj prakticky nenudí, nejsou tu hluchá místa, oceňuji pěkně vyprávěné flashbacky z Mariiny minulosti.
Pokud máte rádi krimi s nádechem mysteriózna, mohu Vám tuto knížku doporučit.
A co Vy? Máte rádi severskou krimi? Nebo ne? Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Seance smrti
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Máte rádi játra?

Ano 30% (6)
Ne 70% (14)

Komentáře

1 J.R. J.R. | Web | 12. února 2018 v 20:33 | Reagovat

Knížka vypadá zajímavě :)

2 hrachajdice hrachajdice | Web | 12. února 2018 v 21:35 | Reagovat

Dřív jsem měla ráda severský krimi,ale teď už ne

3 nezenska-svine nezenska-svine | Web | 13. února 2018 v 14:33 | Reagovat

ahoj Eliss, nečetla jsi knihu CAUSA MORTIS manželů Hladkých? Zajímal by mě tvůj názor.

4 František František | Web | 13. února 2018 v 16:50 | Reagovat

Nedám si teď detektivku ani krimi. Měli jsme to tady live před pár týdny kousek od nás.Tři zastřelení 😟Policie,psi,vyptávání.Prohledávali i naší nádobu na odpad.Raději veselejší žánr. Čtu Belmonda- Mých tisíc životů.

5 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 13. února 2018 v 18:44 | Reagovat

Tak to by se mně mohlo líbit :-)

6 tinka77 tinka77 | Web | 14. února 2018 v 13:25 | Reagovat

Mám redšej literatúru faktu a historické dokumenty na youtube ,-D

7 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 14. února 2018 v 20:08 | Reagovat

Možná si ji o weekendu koupím. Navnadila´s mne.

8 stuprum stuprum | Web | 15. února 2018 v 4:06 | Reagovat

Při takové seanci bych chtěl být!

9 ESTÉT ESTÉT | 15. února 2018 v 12:42 | Reagovat

Oceňuji tu frekvenci, s jakou objevuješ nové a nové tituly a tvou čtenářskou vášeň. To se také projevuje ve tvých hezkých vyjadřovacích schopnostech a v bohatosti slovní zásoby. Maličké gramatické chybičky se dají omluvit, zejména v interpunkci.
Vybíráš zajímavá a aktuální témata, která přitahují mnoho komentujících. BTW, jak dopadl tvůj rozhovor o nové práci? Nekolidovala by s tvým učením a praxí? :-)

10 Lady -A Lady -A | 15. února 2018 v 12:43 | Reagovat

Krásný den Ti přeji Eliss! :) Knížka vypadá velmi zajímavě, a jelikož já miluji detektivky, krimi příběhy a severské krimi mi je trochu blízké (už jsem nějaké takové autory i četla), tak nad touto knížkou velmi uvažuji. :) Dobře sepsaný recenzce, už dlouho se díky tvým recenzím poohlížím po knihách, které by mi mohly v brzké době spadnout do knihovničky. :) Děkuji Ti za to! :)

S přáním pěkného dne
Lady -A

11 Emo.Gothic.Queen Emo.Gothic.Queen | Web | 15. února 2018 v 17:38 | Reagovat

To vypada dobre

12 Saša Saša | Web | 16. února 2018 v 11:09 | Reagovat

Severskou krimi miluju. Vlastně tak nějak všeobecně detektivky žeru 😁 Před pár dny jsem byla po sto letech v knihovně a hned jsem si jednu severskou odnesla. On autora kterého jsem do teď neznala. Kniha se jmenuje Čtvrtá oběť a zatím vypadá moc dobře. Jméno autora si nepamatuju. Zapomněla jsem knihu doma 😒

13 Liliane Liliane | Web | 16. února 2018 v 15:35 | Reagovat

Tak to vypadá moc dobře! Severské detektivky jsou parádní, a když je v tom i trocha toho tajemna, je to ideální :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama