Knižní recenze 62 Únos

29. ledna 2018 v 17:02 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Tibor Déry
Žánr: Drama
Mé hodnocení: 30%
Obsah: Jiří Hamilton mladší, vnuk bohatého podnikatele je jednoho večera unesen pří cestě z nočního klubu.
Motiv jeho únosu je jasný - peníze. Při rozmluvách se svými únosci se ale jinak moc informací nedozví.
Je odvezen na neznámé místo - snad do jeskyně, ale s jistotou to neví, jelikož má celou dobu zavázané oči.
Zacházení únosců se svým rukojmím se stále zhoršuje a nakonec Jiří dokonce přijde i o část svého těla, která je mu prachbídně uřezána...
Hodnocení: Knížka je útlá, má pouhých 102 stran.
Ale i přes to mi připadala nesnesitelně dlouhá. Nejde o to, že by nebyla snaha udělat děj zajímavý. Ale ta snaha je docela k pláči.
Když se odehrává nějaká napínavá situace, je záměrně zkracována atd. atd. mezi větami.
Upřímně, tohle jsem u žádné knížky v takovém rozsahu ještě nezažila. A dost mi to vadí. Když přece něco chci napsat tak to napíši celé, ne?
Možná byla celá kniha napsaná jako jakási parodie, ale mě absolutně nesedla a za mě tedy ne.
Procenta jsou za pěknou obálku a to, že toto literární utrpení netrvalo tak dlouho.
Tuto knížku Vám rozhodně nedoporučuji a asi se tomuto maďarskému autorovi vyhnu obloukem.
A co Vy? Jaká byla nejhorší knížka kterou jste kdy četli? Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Únos Tibor Déry
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Používáte mobilní aplikace?

Ano 45.9% (17)
Ne 43.2% (16)
Co to je? :D 10.8% (4)

Komentáře

1 sugr sugr | E-mail | Web | 29. ledna 2018 v 18:03 | Reagovat

Vyhnu se obloukem i těm prackám plným prstenům, jedna blogerka zde také dává fotky svých příbuzných, kde mají dámy na všech 10ti prstech prsteny, kdo ví, zda-li i toto není jejich fotka!:-))

2 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 29. ledna 2018 v 18:10 | Reagovat

Četl jsem něco podobneho ve velkych pripadech FBI od Borovicky. Zde podnikatel se zavazanyma ocima dokazal leccos vyhodnotit např po preletu letadla pocital do tisice a pak mu unosci bezelstne odpovedeli na otazku kolik je hodin...Pak zjistil patrova drevena budova zelezita voda apod...propuste za vykupne a na zaklade jeho indicii byli unosci dopadeni.nn

3 J.R. J.R. | Web | 29. ledna 2018 v 21:50 | Reagovat

Já zase nesnáším u filmů, když nudné scény jsou zbytečně dlouhé a zajímavé zase moc krátké :( tenhle případ se mi stal naposledy u prvního dílu filmu Hunger Games :O

4 pavel pavel | Web | 29. ledna 2018 v 22:25 | Reagovat

Zrovna se doma dívám co si vezmu sebou do letadla. :)

5 Petra Petra | Web | 31. ledna 2018 v 12:39 | Reagovat

Čítala som niečo s podobným príbehom. Kniha sa volala - Polámané panenky. Len tam nebol únos kvôli peniazom.
Veľmi zaujímavý blog a článok. :)

6 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 31. ledna 2018 v 16:15 | Reagovat

snad nejhorší hodnocení co jsem od tebe četla:)

7 tinka77 tinka77 | Web | 31. ledna 2018 v 16:21 | Reagovat

to musí byť fakt kniha o ničom,-C

8 Adel Adel | Web | 31. ledna 2018 v 18:55 | Reagovat

teda asi to je vážně hubenoučká kniha a zrovna tahle mě nezaujala :)

9 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 1. února 2018 v 11:58 | Reagovat

Mám ráda knihy, kde je únos, ale tuto tedy raději vynechám :-D

10 Cecílie Cecílie | Web | 4. února 2018 v 13:30 | Reagovat

Zajímavá myšlenka psát o knize, která se nelíbila. Pro mě byla utrpením kniha Mámin seznam. Ne že by se mi vyloženě nelíbila, ale brečela jsem už když jsem četla o čem je. A pak pořád, celou první půlku. Druhou občas. Je hrozně emotivní a smutná.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama