Knižní recenze 56 Pět malých prasátek

23. prosince 2017 v 15:32 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Agatha Christie
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 70%
Obsah: Hercula Poirota navštíví slečna Carla Lemarchantová a prosí jej, aby znovu prošetřil šetnáct let starou vraždu jejího otce, za kterou byla odsouzena a popravena Carlina matka Caroline.
Celá událost je již šetnáct let stará a Carla neměla ani pět let. A protože nedávno dosáhla dospělosti, byl jí předán Carolinin dopis, ve kterém dceru ujišťuje o své nevinně.
Vše se zdá podivné, protože Caroline se k vraždě manžela několikrát před soudem přiznala.
Proč by před smrtí lhala vlastní dceři? Poirot začíná pátrat v minulosti a je tu celkem pět podezřelých - pět malých prasátek - mezi kterými je i milenka zavražděného Amyase Cralea, dva blízcí rodinní přátelé nebo bývalá vychovatelka se staropanenskými způsoby.
Podaří se očistit i po tak dlouhé době Carolinino jméno?
Hercule Poirot se o to s pomocí svých šedých mozkových buněk pokusí!
Hodnocení: Při čtení knížky jsem si uvědomila, že jsem viděla příběh asi před rokem v seriálu Hercule Poirot, kde je hlavní hrdina ztvárněný hercem Davidem Suchetem.
Příliš jsem se už na filmový děj nepamatovala, takže mi to rozuzlení knížky nezkazilo.
Knížka mě až na pár nudných pasáží bavila a nemohla jsem se dočkat závěrečného rozuzlení.
Rozhodně můžu doporučit Všem milovníkům kvalitní detektivky.
A co Vy? Máte rádi Agathu Christie? Napište mi do komentářů!
Přeji Vám krásný předvánoční čas, děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Související obrázek
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Umíte německy?

Ano 58.1% (18)
Ne 41.9% (13)

Komentáře

1 Elis Elis | Web | 23. prosince 2017 v 16:44 | Reagovat

Teda Eliss, ty jsi snad největší čtenář, o kterém vím, tolik recenzí na knihy, a když se zamyslím, tak většina knih jsou opravdu zajímavé :)

Agathu Christie neznám, ale tak proč to nenapravit :)

2 J.R. J.R. | Web | 23. prosince 2017 v 18:00 | Reagovat

Tento název jsem už slyšela, ale ve spojení s filmem :) Agatha je skvělá...
Přeju ti krásné Vánoce :)

3 Jana Jana | Web | 23. prosince 2017 v 18:02 | Reagovat

Tak to vůbec není nic pro mě :-D

4 medvedisvet medvedisvet | 23. prosince 2017 v 22:04 | Reagovat

Mám moc ráda její detektivky.Líbí se mi Poirot i slečna Marplová.Některé jsem četla a dost jsem jich slyšela jako audioknihu.Přeji krásné Vánoce a pod stromečkem pěknou knihu :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 23. prosince 2017 v 22:52 | Reagovat

Agathu mám přečtenou celou a navíc jsem viděla i zfilmované příběhy. Přestože mnohdy vím, jak to dopadne, stejně se dívám, David krásně hraje Poirota, tak zvláštní detektiv,že na něj nezapomenete Detektivky  mám moc ráda, zvláště ty klasické...

6 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 24. prosince 2017 v 7:49 | Reagovat

přeji Ti krásné Vánoce:-)

7 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 24. prosince 2017 v 8:14 | Reagovat

Zní to jako opravdová atraktivní záhada! :) Ta matka možná nebyla na tom psychicky dobře. :) Agathu Christie neznám, protože je to čtení moc neaplikuju na životě. :D
Přeju aby si měla hezké vánoce a štastný nový rok. :) Díky za ten odkaz v menu. :)

8 Sarah´s Hi, Story! :) Sarah´s Hi, Story! :) | E-mail | Web | 24. prosince 2017 v 11:14 | Reagovat

Přeju ti taky krásné svátky! :)

9 medvedisvet medvedisvet | 24. prosince 2017 v 13:01 | Reagovat

Krásné Vánoce!

10 tinka77 tinka77 | Web | 24. prosince 2017 v 13:51 | Reagovat

Videla som to ako film a bolo to dobre urobené...

11 ╬ Gothic Soul ╬ ╬ Gothic Soul ╬ | E-mail | Web | 24. prosince 2017 v 15:36 | Reagovat

Krásné a Veselé Vánoce a Slunovrat

12 outcry outcry | Web | 25. prosince 2017 v 10:52 | Reagovat

Krásné Vánoční dny a šťastný nový rok 2018. Úspěchy s blogem i v tom, co děláš mimo něj. Zdraví a lásku. 😚

13 Kate. Kate. | Web | 26. prosince 2017 v 18:29 | Reagovat

Toto jsem již četla :) moc se mi líbila :)

14 Rory Rory | Web | 26. prosince 2017 v 19:28 | Reagovat

Ta kniha má zajímavou obálku. XD Já mám ráda seriály s Herculem, žádnou knížku od Agathy jsem ještě nečetla, možná po nějaké brzy sáhnu. :) Díky za tip. ;)

15 Rogue Rogue | Web | 29. prosince 2017 v 18:57 | Reagovat

Jedna z mých oblíbených :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama