Knižní recenze 55 Písečný muž

15. prosince 2017 v 20:46 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Lars Kepler
Žánr: Krimi, Román
Mé hodnocení: 90%
Obsah: Děj románu se odehrává ve Švédsku.
Jednoho zimního dne, kdy je vichřice a nečas na svém vrcholu, se podaří strojvůdci málem přejet zuboženého mladíka který kráčí zmateně po kolejích.
Strojvůdce volá policii. Ta překvapeně zjistí, že se jedná o třináct let pohřešovaného Mikaela Kohlera - Frosta.
Chlapci bylo v době zmizení pouhých deset let. Podchlazený a vyčerpaný je okamžitě převen do nemocnice, kde policistům vypráví o Písečném muži, který byl jeho věznitelem.
Písečný muž je postavou dětských říkanek, proto se vyšetřovací tým v čele s komisařem Joonou Linnou nemají čeho pořádného chytit. Jde o čas, protože spolu s Mikaelem byla uvězněna i jeho sestra Felicia, která je podle jeho popisu ve velmi bídném stavu a dlouho již kruté podmínky nevydrží.
Rozhodnou se starý případ otevřít a přimět k výpovědi podezřelého Jurka Waltera, který již několik let pobývá v psychiatrické léčebně a je obestřený spoustou záhad.
Proto k němu na oddělení pošlou policistku v přestrojení za pacientku, mladou Sagu Bauerovou.
Podaří se tajemného Písečného muže nalézt a zachránit život mladé ženy? Joona Linna se o to pokusí všemi svými silami...
Hodnocení: Mám takovou zvlásšní vlastnost, že když se o nějaké knize mluví v superlativech. váhám, zda si ji přečíst.
O této jsem hodně slyšela - samou chválu - a přesto jsem si ji přečetla až po čtyřech letech od jejího vydání.
A jsem opravdu nadšená. Celých 490 stran se četlo neuvěřitelně snadno, nejsou tu nudné pasáže, děj je opravdu velice napínavý.
Skvěle vykreslené jsou charaktery postav. Závěrečné scény jsou perfektně napsané, plné napětí a akce.
Od tohoto autora si seženu ještě jeho další romány a mohu doporučit všem co milují skvělé detektivky a nevadí jim větší počet stránek v knížce.
A co Vy? Četli jste tuto knihu nebo máte zkušenosti s jinými autorovýmí romány? Budu se těšit na Vaše komentáře.
Přeji krásný den, děkuji za přečtení, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Písečný muž
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Čtete knihy?

Ano 91.1% (185)
Ne 8.9% (18)

Komentáře

1 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 15. prosince 2017 v 21:25 | Reagovat

Myslíš si že lidi dávají na instagram knihy jenom kvůli trendu nebo je všichni čtou? :)

2 NaTyy NaTyy | Web | 16. prosince 2017 v 11:28 | Reagovat

Tuhle knihu neznám ale vypadá dobře :)

3 Otík Otík | E-mail | Web | 16. prosince 2017 v 14:11 | Reagovat

Vypadá velmi zajímavě. Myslím, že si ji vypůjčím hned, jak ji v naší knihovně uvidím. :-)

4 Magicmax Magicmax | Web | 16. prosince 2017 v 17:06 | Reagovat

Už brzy výjde nový článek.  Po článcích jako byly Pravá budoucnost Blogcz, který otřásl Blogcz, Deinonychově administraci, Zatajených obsahech na webstránkách,... výjde další článek který bude rozhodně významný a bude obsahovat brzo už bývalá taje internetu. :)  @everyone  Už brzy!

5 Magicmax Magicmax | Web | 16. prosince 2017 v 19:09 | Reagovat

Díky, Eliss. :)

6 Tánička Tánička | E-mail | Web | 16. prosince 2017 v 20:14 | Reagovat

Kolikátej to je díl? 7, 8 no já znám jedny z těch posledních o tady ty jsem se moc nezajímala..

7 Annie z mojeverše Annie z mojeverše | E-mail | Web | 16. prosince 2017 v 20:56 | Reagovat

Díky za tip, ležím čtvrtý týden na nemocenské a tak se mi hodí každý tip, který je sehnatelný v knihovně. Podle online katalogu jí tam mají, tak hned zítra někoho pro ni vyšlu :)

8 sakay sakay | Web | 17. prosince 2017 v 11:15 | Reagovat

wow vypadá to strašně hustě! dlouho jsem nečetla nějakou detektivku se záhadným příběhem. Od něj jsem četla Svědkyni ohně a taky můžu doporučit, hezky se to četlo :) a Písečného muže...já mám takový pocit, že ho mám asi ve čtečce, ale ještě jsem se k němu nedostala:D

9 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 11:40 | Reagovat

Tohoto autora má rád můj nejlepší kamarád, k Vánocům jsem mu od něj koupila tu jeho novou knihu Playground. Mně tento autor neláká vůbec bohužel :-)

10 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 17. prosince 2017 v 11:44 | Reagovat

Severské detektivky mám ráda, určitě se poptám v knihovně, díky za tip 😀

11 Chatboards Chatboards | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 16:15 | Reagovat

Doufal jsem v lepší komentář. :D

12 kouzelnakrajina kouzelnakrajina | Web | 17. prosince 2017 v 16:28 | Reagovat

díky za comment :-)
jinak já mám rozečtené knihy 2 - Harryho Pottera a Vězeň z Azkabanu a rozbouřenou temnotu od Alexandry Yviové. Jinak děkuju za tip. Jde vidět, že jsi opravdu vášnivá čtenářka ;-)

13 Elis Elis | Web | 17. prosince 2017 v 19:11 | Reagovat

Áááá tedy, tuhle knihu miluji, 2x ji mám předčtenou a celkově knihy od Lars Kepler miluji :)

14 Dixx Erin Wolwure Dixx Erin Wolwure | Web | 17. prosince 2017 v 19:44 | Reagovat

To by mne asi nebavilo
Ps: mám na blogu dalšï dïl

15 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 19. prosince 2017 v 5:45 | Reagovat

Nebyl to nakonec oravdu Pisecny muz ? No to asi ne ale i tak to vypada zajimave...

16 babivera babivera | E-mail | Web | 20. prosince 2017 v 13:54 | Reagovat

Čtu, velice ráda čtu. Knihu Písečný muž jsem nečetla, ale zeptám se v knihovně, jestli ji mají. Jsme sice menší město, ale knihovnu máme perfektní.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší