Knižní recenze 52 Ocelové město

26. listopadu 2017 v 12:46 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Jules Verne
Žánr: Sci-fi, Drama
Mé hodnocení: 80%
Obsah: Doktor Sarrasin se na začátku knihy dozvídá o zdědění vysoké částky - 5 milionů šterlinků.
Ihned posílá dopis svému synovi Oktávovi, který studuje na vysoké škole. Oktáv se s horkou novinkou svěří i svému nejlepšímu příteli Marcelovi, kterého všichni považují za člena rodiny.
Doktor Sarrasin je povahy velmi dobrosrdečné, proto v jeho hlavě vznikne plán na založení Francouzského města.
Města, které bude izolované od ostatních, bude v něm hojnost všeho, díky vysoké míře hygieny tu nebudou žádné choroby.
Sotva se pustí do realizace svvého plánu, zjeví se zčistajasna další dědic. Profesor Schultze, který je znám svou pýchou a obrovskou zlobou.
Oba muži si po soudní při rozdělí dědictví napůl.
A Schultze se okamžitě pustí do budování opaku Francouzského města - Ocelového města, které se má stát největší výrobnou zbraní a za úkol si dává rozsevát smrt.
Brzy se v jeho hledáčku objeví i poklidné Francouzské město. Podaří se zachránit, nebo Ocelové město převezme postupně se svými zbraněni nadvládu nad světem?
Hodnocení: S knížkou jsem velmi spokojena. Četla se jedním dechem, nenudila, a navíc předává velké poselství o tom, jak zhoubný je vliv peněz na lidskou povahu.
Kniha byla vydána před rokem 1900, a přesto mě až mrazilo z toho, jak některé situace připomínaly druhou světovou válku.
Jako by Verne předpověděl touhu Německa po dobývání dalších území.
Od Verna mám v plánu přečíst si ještě další knihy, protože mi velmi sedí jeho styl psaní.
Rozhodně Všem doporučuji ke čtení. A co Vy? Máte rádi romány od Julese Verna? Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Ocelové město kniha
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Máte rádi játra?

Ano 35.1% (13)
Ne 64.9% (24)

Komentáře

1 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 14:32 | Reagovat

Tak to mě zaujalo, i když dáváš jen 80%. Po novým roce se na ní možná někde mrknu :-) Já teď čtu Zimní muži od Jesper Bugge Kold.

2 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 14:44 | Reagovat

[1]: Já jsem vždy čísla bral v tomhle jenom jako názor té dané osoby a hlavní, to jak popisuje své nálady z knihy a podobně. :) Aby si člověk mohl usoudit jestli jemu by stálo tu knihu přečíst. :)

3 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 14:57 | Reagovat

Ocelové město zní super. :) Zdedený tak vysoké částky? :) Ano super ale co dělají ti důchodci, že jsou tak bohatí? :D Teď se pořád mluví o tom, že důchodci berou malé důchody, ale v knihách a filmech s tím asi moc nepočítají. :D Teda. :/ Pokud to není telenovela nebo něco dramatického. :D "Promiňtě pane, já nemám peníze a potřebuji zaplatit nájem. Nedal by jste mi alespoň 20ku!" Dvacka? :/ Na zaplacení nájmu. Asi nemyslí dvacetikorunu. :D :D :D

Vliv peněz na lidskou povahu - hezké ponaučení. :) Já mám rád, když díla v sobě nesou nějaké ponaučení ale v poslední době to vnímám, tak, že díla jsou vymyšlená a tak z nich vlastně neplyně žádné ponaučení, protože se ani nestala, tak jak by mohla odrážet ponaučení do našeho reálného světa. :/ Ale to je tím, že jsem evidentně moc čučel na Šmouly. :D :D :D :D
Děti věřte mi, když se rozeběhnete oproti zdi, tak se z ní nestane cesta jako v Looney Tunes. Vážně. Skončel jsem to. A pořádně mně to bolelo! :D Já jsem se pořádně předtím musel praštit, že mně vůbec něco takového napadlo. :D :D Alespoň mám dost rovné čelo. :D Výjma akné - samozřejmě. :D Aneb: Ano bylo to bohužel do hlavy. :D Nebo si jen dělám srandu a nejsem psychicky labilní. Jo, to je rozhodně ta mnohem možnější varianta. :D :D :D :D :D :D :D :D

4 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 14:59 | Reagovat

Hele mám dneska chuť někoho "zaspamovat" komentáři. Tak u koho jiného než u kamarádky Eliss. :D :)

5 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:00 | Reagovat

Tohle je můj 5-tý komentář. :)

6 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:01 | Reagovat

Tento komentář je: 6-tý :)

7 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:01 | Reagovat

Tento komentář je: 7-tý :) :) :)

8 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:01 | Reagovat

Tento komentář je: 8

9 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:01 | Reagovat

Tento komentář je: 9

10 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 10

11 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 11

12 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 12

13 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 13

14 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 14

15 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:02 | Reagovat

Tento komentář je: 15

16 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:03 | Reagovat

Tento komentář je: 16

17 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:03 | Reagovat

Tento komentář je: 17

18 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:03 | Reagovat

Tento komentář je: 18

19 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:03 | Reagovat

Tento komentář je: 19

20 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 26. listopadu 2017 v 15:03 | Reagovat

Tento komentář je: 20

21 BUTTY BUTTY | Web | 26. listopadu 2017 v 16:10 | Reagovat

Asi kdybych měla více času na čtení a neměla 2 rozečtené knihy tak bych si ji přečetla.

22 J.R. J.R. | Web | 26. listopadu 2017 v 18:58 | Reagovat

[Smazaný komentář] Škoda že jsi nestihl stý komentář :D přebal i obsah knížky vypadá senzačně :)

23 tinka77 tinka77 | Web | 27. listopadu 2017 v 10:57 | Reagovat

Už som to čítala- asi v tvojom veku. Milovala som Verneho a prečítala som snád všetko,čo bolo k dostaniu. Ale dej si už moc nepamätám. ,-D

24 snowy-christmas snowy-christmas | E-mail | Web | 27. listopadu 2017 v 15:14 | Reagovat

Určitě. Super článek. :)

25 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 27. listopadu 2017 v 15:47 | Reagovat

Promin, Eliss. Muselo to dát strašně práce. Smazat přes 78 komentářů. :)

26 Petra Petra | Web | 27. listopadu 2017 v 16:53 | Reagovat

Abych pravdu řekla tento žánr není můj šálek, ale třeba to je fajn kniha :)

27 niki-chan niki-chan | Web | 27. listopadu 2017 v 17:06 | Reagovat

No Verna moc nečtu, ale tohle téma mě láká :)

28 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 27. listopadu 2017 v 17:24 | Reagovat

Seš zlatá Eliss. :) Doufal jsem, že tě potěší vidět, že máš tolik komentářů. :)

29 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 27. listopadu 2017 v 18:44 | Reagovat

Romány od Julese Verna jsem četla jako malá holka:-)

30 Nicol (radcliffe-dan.blog.cz) Nicol (radcliffe-dan.blog.cz) | Web | 27. listopadu 2017 v 18:59 | Reagovat

Scifi až tolik nemusím, ale, když vidím, že jsi to ohodnotila docela vysoce, tak mě to láká :)

31 Adel Adel | Web | 27. listopadu 2017 v 19:31 | Reagovat

scifi moc nemusím, ale vypadá zajímavě :) hlavne to hodnocení

32 sugr sugr | E-mail | Web | 27. listopadu 2017 v 20:32 | Reagovat

Název zní stroze, tajemně, dárek by to nemusel být špatný někomu pod stromeček.:-)

33 blechov blechov | E-mail | Web | 27. listopadu 2017 v 20:49 | Reagovat

Kniha  je opravdu působivá a předvídavá. Její posouzení je oprávněně chválící.

34 K. K. | 28. listopadu 2017 v 5:54 | Reagovat

Od Věrná jsem snad ještě nikdy nic nečetla, přesto že čtu ráda a dost.
Možná se k němu někdy dopravují :)

35 benjamin2121 benjamin2121 | Web | 1. prosince 2017 v 14:28 | Reagovat

Ba i třetí (světovou válku).

36 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 1. prosince 2017 v 18:37 | Reagovat

Literární kritika zjistila že Ocelové město Věrně Jan přepracoval. Napsal je Laurie který byl v té době jako komunard  zakázán a po útěku z galeji žil v emigraci v Anglii...Po amnestii se vrátil psal vlastní sci-fi a na některých spolupracoval s Věrném..

37 Chiméra Chiméra | 15. prosince 2017 v 9:37 | Reagovat

Od Julse Verná som čítala , iba jednu knihu.Dúfam , že sa mi naskitne v budúcnosti prečítať si aj toto dielo a mnohibdalších.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší