Knižní recenze 51 Tma 2.0

19. listopadu 2017 v 10:41 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Ondřej Neff
Žánr: Sci-fi, Román
Mé hodnocení: 80%
Obsah: Pátek 17. dubna 1998 začal jako každý jiný normální den. Lidé byli natěšení na víkend, těšili se ze sluníčka a vše vypadalo úplně normálně.
Až do třetí hodiny odpolední, kdy najednou nastal chaos.
Vypadnul elektrický proud. Nejprve to vypadalo jako maličkost, ale když přestaly jít i hodinky a autům selhaly motory, ukázalo se, že je to vážnější.
Sledujeme osudy inženýra Honzy Kryla, jeho přítelkyně Markéty a rodinu Hřivnáčovu, která se skládá z Jindry, jeho ženy Růžy a jejich postižené dcery Kateřiny.
Co se stane ve světě, kde elektřina přestala fungovat? Kdo se ujme vlády nad světem, kde přestávají platit zákony?
Hodnocení: Od Ondřeje Neffa jsem četla zatím jen jednu sbírku jeho sci-fi povídek a toto tedy bylo mé druhé setkání s tímto autorem.
První verzi této knížky jsem nečetla - Tma 2.0 je prý propracovanější verze Tmy, ale určitě si ji seženu.
Předně mě překvapily dobové reálie - dobře vystižená politická situace, reálná jména politiků té doby a jejich dostávání se do nepěkných situací.
Kniha je opravdu velmi dobře napsaná, od první kapitoly vtáhne do děje a i přes 300 stran a malé písmo jsem ji přečetla docela rychle.
Jenom musím zkritizovat závěr, který se mi zdál podivný, jakoby useknutý a nedával mi moc smysl.
Jsem moc ráda, že i čestí autoři jsou schopni napsat takové moc dobré sci-fi. Rozhodně můžu doporučit všem, určitě si tuto knížku přečtetě!
A co Vy? Četli jste už tuto knihu? Nebo její první část? Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Tma 2.0
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Líbí se Vám filmy pro pamětníky?

Ano 70.1% (54)
Ne 18.2% (14)
Žádný jsem neviděl(a) 11.7% (9)

Komentáře

1 ╬ Gothic Soul ╬ ╬ Gothic Soul ╬ | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 11:10 | Reagovat

Tu neznám o.o vypadá zajímavě

2 Iris Iris | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 11:15 | Reagovat

Nečetla, moc takový žánr nemám ráda, já radši romantiku s trochou humoru.

3 Jull Jull | Web | 19. listopadu 2017 v 11:29 | Reagovat

O knize slyším poprvé, ale zní to zajímavě! :)

4 Talaniel Talaniel | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 13:12 | Reagovat

Mám za sebou předchozí verzi Tmy a ta byla super, ano. Tmu 2.0 si asi někdy taky přečtu :-) Neff je super. Všimněte si hlavně toho, jak jsme čím dál, tím více závislí na elektřině. Nějaký větší blackout by byl totální průs...

Z podobného soudku je taky super Malevil od Roberta Merleho.

A taky je dobrý film Mad Max 2: The Road Warrior, případně herní série Fallout :-) to jsou základní postapokalyptické příběhy :-)

5 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 19:49 | Reagovat

Četl jsem z toho ukázky...zdálo se mi to trochu podobné Dnů trifidů, kde je ovšem to ještě daleko fatalnejsi...

6 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 21:06 | Reagovat

Docela dávno. Rok 1998. To jsem se ještě nenarodil. :) Takže na mně docela jo. :D Já jsem narozen až v roce 1999. Na mně je to až moc velké fantazi - že by přestala fungovat elektřina. :/ Tomu nevěřím. To už vzduch náhle skapalní a všichni se tady utopíme. :D Hele? Já mám námět na knihu! Hele :D ale klidně to kdokoliv sepište. Nebo až prostě nebudete vědět jak ukončit svojí povídku, tak napište: "V tu náhle se všechen vzduch všude začal měnit ve vodu a všichni na celém světě se utopili." :D :D :D
Jak se jinak máš, Eliss? :) Máš už pro někoho nakoupené dárky? :) Užila sis nějak extra svátek? :) Demonstrovala si někde? :D Já ne ani nějaký moc extra plán jsem neprožil. :) Dárků pár už mám. :D A mám se překvapivě pohodově fajn. :)

7 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 20. listopadu 2017 v 17:16 | Reagovat

To já donedávna dával každému DVDčka. :) Peníze? To jim dáš jako pětistovku? Nebo... :/ Mně na tom vždy přišlo špatné, že lidi vědí, kolik si za dárek utratila ale je to lepší v tom, že rozhodně si člověk koupí, co chce či potřebuje. :) A to je přece skvělé. :)

8 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 20. listopadu 2017 v 17:17 | Reagovat

Jinak hodně čteš knihy? :) Píšeš o každé recenzi? :)

9 niki-chan niki-chan | Web | 20. listopadu 2017 v 19:08 | Reagovat

Sci-fi moc nemusím, ale téma svět bez elektřiny mě zajímá, díky za tip ;)

10 pavel pavel | Web | 21. listopadu 2017 v 0:05 | Reagovat

Taky sci-fi nemusím, ale zdravím tě. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší