Knižní recenze 49 Neočekávaný host

6. listopadu 2017 v 18:05 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Agatha Christie, Charles Osborne
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 50%
Obsah: Neočekávaný host byl vydám poprvé v roce 1958 jako divadelní scénář.
V roce 1999 ji do divadelní podoby přepsal znalec autorčina díla Charles Osborne.
Je skoro půlnoc a kvůli mlze na pobřeží jižního Walesu není vidět na krok. Právě v takový čas hledá pomoc v domě Warwickových zbloudilý řidič, který nedaleko havaroval.
Jenže místo pomoci najde v domě mrtvolu pána domu a nad ním jeho manželku s revolverem v ruce.
Vše vypadá na první pohled jasně, ale to by nesměla být autorkou knihy královna detektivek!
Hodnocení: Po dlouhé době jsem si koupila knížku, a jsem dost rozčarovaná.
Mylně jsem se domnívala, že knížku psala autorka - bohužel je jen autorkou předlohy a Charles Osborne ji přepsal do podoby, která se mi dostala do rukou.
A to je zásadní problém. Knížka se totiž nemůže vymanit z divadelních kulis. Příběh je vyprávěn stále jakoby v jedné místnosti, mám ráda když se postavy posouvají z místa na místo a něco akčního se odehrává, tady to bohužel nehrozí.
Vyřešení vraždy a odhalení vraha není úplně špatné - bohužel se nemůžu zbavit podivného pocitu z knihy.
Raději příště sáhnu po klasice, kterou psala opravdu Agatha sama.
A co Vy? Četli jste tuto knížku? A nebyli jste zklamaní? Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Neočekávaný host
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Kočka nebo pes?

Kočka 44.4% (24)
Pes 55.6% (30)

Komentáře

1 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 6. listopadu 2017 v 18:19 | Reagovat

tak to je škoda, Eliss:-( já teď dostala knihu kterou jsem fakt moc chtěla a jsem z ní úplně zklamaná chjo:(

2 tinka77 tinka77 | Web | 7. listopadu 2017 v 14:45 | Reagovat

Agatha Christie písala obyčajne dobre ,-D

3 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 7. listopadu 2017 v 18:27 | Reagovat

Toto jsem trovna nečetl, ale pokud vím, ani Osborne sám není špatný...holt pčepis divadelní hry...

4 PRAYFORALA PRAYFORALA | Web | 7. listopadu 2017 v 18:41 | Reagovat

Taky jsem párkrát takhle přebrala. A ono bohužel moc adaptací nedopadá pro klasické knihomoly dobře. Tuhle jsem osobně četla a měla jsem z ní v podstatě identický pocit jako ty.

5 František František | Web | 7. listopadu 2017 v 23:42 | Reagovat

Patřím k těm,kteří znají detektivky Agathy Christie hlavně z televizní obrazovky. Filmové vykreslení doby má pro diváka něco do sebe, ale čtenář určitě dostává více informací a prostoru k přemýšlení :-)

6 Fredy Fredy | Web | 8. listopadu 2017 v 9:02 | Reagovat

zajímavá kniha.
jo a k těm okřídleným vlkům, taky bych jim chtěla být ;-)

7 outcry outcry | Web | 8. listopadu 2017 v 9:22 | Reagovat

Tyhle knížky naštěstí nevyhledávám... :-))

8 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 8. listopadu 2017 v 18:08 | Reagovat

Díky za upozornění, zřejmě bych předpokládala, že je to originál a ne přepis divadelní hry pouze na autorčin motiv. Na přebalu to napsané je, ale moje oko by určitě zaznamenalo Agathu.

9 Vendy Vendy | Web | 8. listopadu 2017 v 19:37 | Reagovat

Při čtení se mi trochu vybavila podobná adaptace Evy Vrchlické, která převedla některé Shakespearovy hry do prozaické podoby - vznikly tam velmi poutavé příběhy, které přiblížily Shakespearovy povídky, aniž by se člověk prokousával divadelní podobou. Nevím, jesstli je to k dobru nebo ne, ale mě tyto příběhy velmi bavily a díky jim znám vlastně obsah Shakespearových děl :D
Ale fakt je, že pokud je v názvu uvedena autorka, pak to mate a člověk čeká, že opravdu dostane román od Agathy Christie.
I když vespod je připsáno, že jde o přepracování.
Snad budeš mít příště víc štěstí.

10 dark-family dark-family | Web | 8. listopadu 2017 v 19:37 | Reagovat

Jsme textové rpg, ale můžeš sledovat náš příběh

11 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 9. listopadu 2017 v 8:43 | Reagovat

Nečetla, ale nebála bych se do toho jít. Někdy je i příběh odehrávající se v jedné místnosti kvalitní. To máš jako divadelní hru jednoho herce...když se to umí, je to skvost. Vezmi si takovou Elišku Balzerovou v komedii Můj báječný rozvod...skvělé dílko.

12 Adel Adel | Web | 9. listopadu 2017 v 17:21 | Reagovat

nečetla jsem jí, ale do nějaké od Agaty Ch. se chci vrhnout :)

13 Malia Malia | Web | 9. listopadu 2017 v 18:21 | Reagovat

Nedivím se ti, já bych si taky myslela, že je to kniha od Agathy Christie :D Knížku teda neznám a asi se jí i vyhnu. Ale od Christie bych si něco chtěla přečíst, už se na to chystám dlouho :D

14 ladypilgrim ladypilgrim | Web | 13. listopadu 2017 v 22:47 | Reagovat

Díky za typy na čtení ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama