Knižní recenze 44 Calico Joe

9. října 2017 v 16:04 | Eliss |  Moje kecy
Autor: John Grisman
Žánr: Drama
Mé hodnocení: 60%
Obsah: Dojemný příběh o otcích a synech, odpouštění a smíření, odehrávající se ve světě vzrušujících baseballových zápasů.
Je léto roku 1973. Do nejvyšší americké ligy vlétne jako kometa nováček John Castle, rodák z městečka Calico Rock.
Odpaluje jeden homerun za druhým, láme rekordy a i díky svému příjemnému vystupování se okamžitě stává idolem.
Oblíbí si jej i jednáctiletý Paul Tracey, který je synem nadhazovače z konkurečního týmu, který žije stejně rychle jako hází.
Jednoho dne se konečně střetnou oba Paulovi idolové při společném zápase.
Tento zápas však zasáhne tragédie, která poznamená všechny tři aktéry děje...
Mé hodnocení: Knížku jsem přečetla jedním dechem, má pouhých 180 stran a jedná se o relativně odpočinkové čtení.
Mám ale velkou výtku - v knížce je spousta odborných výrazů ze světa baseballu - které laik nemůže pochopit a které dělají popsané zápasy velmi nepřehledné. Měla jsem chuť je přeskočit, nakonec jsem to ale neudělala.
Příběh vyprávěný mimo hřiště se mi líbil, i když na někoho by mohl konec působit až kýčovitě.
Pokud jste fanoušci amerického sportu, je knížka pro Vás přímo stvořená.
A co Vy? Četli jste tuto knížku, nebo nějakou jinou od Johna Grismana? Napište mi do komentářů!
Přeji Vám krásný den, děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Calico Joe
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Pijete mléko?

Ano 67% (61)
Ne 33% (30)

Komentáře

1 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 16:42 | Reagovat

Mám rád krásně dojemné příběhy. :) Baseball jsem zatím nikdy nehrál. :D Ono to v ČR ani není moc lechké. :) Super, že si to pečetl jedním dechem. :) To je moc dobré. :) Takové knihy stojí za to číst - podle mně. :D A ty pojmy to znám. :) Měla by tam být někde na konci slovíčka a jejich významy. Třeba:
Míč - takoá kulatá věcička, co se háže. :D
Na začátek bych to nedával, ať to nevypadá, že se to lidé mají nejdříve naučit ale zase nějak viditělně aby to lidé viděli - to taky. :) Třeba dát na poslední stranu na pravou stranu červený pruh. :)

2 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 16:44 | Reagovat

spam :)

3 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 16:45 | Reagovat

K výpadku Blogcz a statistikám mi přímo z BlogCZ napsali: :)

Dobrý den,
omlouváme se za výpadek Blogcz v noci ze sobotu na neděli. K výpadku
došlo kvůli chybě paměti (sešlost věkem) a bylo nutné začít obnovovat
celou databázi. Nemusíte se ale bát, nedošlo k ztrátě dat a nyní už
Blogcz funguje. Problémem však jsou stále statistiky návštěvnosti
blogů, které v tuto chvíli ukazují špatná čísla. I na tom se pracuje,
jelikož se ale obnovuje databáze, která sčítá nespočet záznamů, bude pár
dní trvat, než se statistiky opět obnoví.

Ještě jednou prosím omluvte tento technický problém.

S pozdravem

BlogCZ

4 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 16:45 | Reagovat

PS: Upravil jsem Blog tečka cz na Blogcz aby se to nepropadlo do spamu. :)

5 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 16:46 | Reagovat

Jinak má pěknou přední stranu. :)

6 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 17:10 | Reagovat

Právě jsem si spočítal, že u mého aktuálního článku, který má pro můj blog opravdu vysoký počet komentářů, trvá v průmeru 2 hodiny, než někdo napíše komentář.
Vezmul jsem počet hodin kterou je článek publikovaný a viděli jsem ho počtem komentáři. A potom to vydělil dvěma protože máme den a noc. Takže v průměru by mi měl přijít komentář až v 19!
Což mi příjde hrozný, že je to tolik času. Protože včera jsem si jednou spočítal že jsem okomentoval 117 a dostal jsem jich 9. :/ Což při mém výkon, štěstí, a náhodě koho komentnu znamená 13 komentářů u ostantích = 1 pro mně.

Jinak taky zajímavé. :) Včera jsem si spočítal, že při vydělení počtu článku počtem všech aktuálních i neaktuálních blogů se na blocích v Blog.cz objevuje v průměru 25 článků na jednom blogu. :)

Poslal jsem svůj článek do redakce Blesku, jako námět na článek. :) Třeba budu mít štěstí a sestručněné to někde v malé části novin otisknou. :)

7 princess-baryys princess-baryys | Web | 9. října 2017 v 19:52 | Reagovat

Tuto knihu jsem nečetla, co vím, tak ani od tohoto spisovatele, ale jako relaxační čtení bych si ji ráda pořídila, snad mě nadchne :)
Budu mít další knihu na čtení v kavárně :D

8 Magicmax Magicmax | Web | 9. října 2017 v 20:13 | Reagovat

Pokoušela ses někdy o to aby tvůj článek někde převzali? :) Jak si dopadla? :) Já už několikrát... nedopadlo mi to dobře. :D

9 secondme secondme | Web | 10. října 2017 v 7:10 | Reagovat

Od tohodle autora nic neznám, ale knizka me zaujala :) Jeste když je tam sport, tak to se mi snad bude líbit :D

10 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 10. října 2017 v 20:08 | Reagovat

Baseball jsem kdysi hrával...

11 sarushef sarushef | Web | 11. října 2017 v 12:52 | Reagovat

To zní skvěle :)

12 Fredy Fredy | Web | 11. října 2017 v 16:53 | Reagovat

čteš zajímavé knihy :-)

13 tinka77 tinka77 | Web | 11. října 2017 v 17:57 | Reagovat

pekná obálka...

14 Dulce Nika Dulce Nika | Web | 11. října 2017 v 21:09 | Reagovat

vyzerá zaujímavo

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama