Knižní recenze 41 Něžná Fata morgána

20. září 2017 v 15:10 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Dominik Dán
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 70%
Obsah: Další příběh Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Se svým parťákem Edou Burgerem je zaúkolován k otevření starých případů vražd mladých žen za podivných okolností. Všechny byly nalezeny uškrcené na stejné lavičce a podle všeho to vypadá na sériového vraha.
Ale protože je tu stále ještě vláda komunismu, nedostává Richard se svým kolegou tolik vyšetřovacích posil, kolik by potřebovali.
Takže případy se odkládají, a pokud nenajdou kriminalisté nové stopy, zanese je prach a zapomnění...
Hodnocení: Úvod je velmi napínavý - téměř infarktový! Ten musím pochválit.
Další děj je také velmi zajímavý, leč chvílemi se vyskytují nezajímavé politické pasáže, ale beru to, rok 1989 byl prostě už takový.
Na druhou stranu je tu realisticky popsána bezmocnost tehdejší VB vůči politické vrchnosti - opravdu doufám že se podobná doba nikdy nevrátí.
Závěr mi přijde takový nedotažený, a také bych knížku o pár desítek stran zkrátila, protože byl děj moc natahován.
Ale jinak jsem spokojená a těším se na další setkání s Dominikem Dánem.
A co Vy? Četli jste tuto detektivku nebo jinou od Dominika Dána? Napiště mi do komentářů!
Přeji krásný den, doufám že se Vám dnešní recenze líbila, Vaše Eliss ♥

Výsledek obrázku pro něžná fata morgána dominik dán
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Klikni :-)

KLIK 100% (205)

Komentáře

1 veruce veruce | Web | 20. září 2017 v 16:51 | Reagovat

Tohle byla asi nejslabší knihs, co jsem od něj četla, ale jinak ho mám jako autora ráda :)

2 tinka77 tinka77 | Web | 21. září 2017 v 14:26 | Reagovat

Veru bol to divný svet, ktorý v roku 1989 skončil a ešte divnejší začal. Ja mám rada skôr dokumenty. Teraz som opäť dočítala 2 diel Kauza Cervanová. Ľudka bola takmer rovesníčka mala 20 keď ju uniesli, znásilnili a zavraždili. Nakoniec sa všetko vyriešilo a život všetkých zlomil a potrestal. Dnes neviem, kto je na tom lepšie. Tá čo tak tragicky odišla, alebo tí, ktorí musia s tou vinou žiť. Niečo o tom hovorí aj film Bolero.

3 J.R. J.R. | Web | 22. září 2017 v 19:39 | Reagovat

Název knížky se mi líbí moc :) ale obsah už mě moc neláká :(

4 Eleanor Vampire Eleanor Vampire | Web | 22. září 2017 v 21:19 | Reagovat

To bude zajímavé

5 Marie Marie | Web | 23. září 2017 v 12:41 | Reagovat

Knihy od tohoto autora vídám čím dál více, ale nemůžu se dokopat k tomu si nějakou přečíst. Možná to bude tím, že mám hafo knih k přečtení doma :D

6 Siren Siren | E-mail | Web | 23. září 2017 v 15:14 | Reagovat

Moc na detektivky nejsem ale může to být fajn :).

7 Sugr Sugr | E-mail | Web | 23. září 2017 v 19:00 | Reagovat

Fata Morgána je pro mne mnohé, jdu do toho!:-)

8 Ennie Ennie | Web | 24. září 2017 v 10:14 | Reagovat

Já jsem od Dána četla Rudého kapitána a určitě mám v plánu si ještě nějakou jeho knihu přečíst. Bylo to dobré. :)

9 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 26. září 2017 v 17:57 | Reagovat

Vypadá to zajímavě...

10 Cecílie Cecílie | Web | 29. září 2017 v 11:47 | Reagovat

Zajímavé může být to propojení s dobou. Jinak detektivky nečtu.

11 SlavaCmr SlavaCmr | 5. října 2017 v 20:17 | Reagovat

Hello all! Recently I have been battling with a lot of personal issues. Friends and doctors keep telling me I should consider taking medicine, so I may as well <a href=http://firmgains.com/drugs/ambien-side-effects-hallucinations>site</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama