Knižní recenze 40 Sněhulák

10. září 2017 v 12:08 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Jo Nesbo
Žánr: Krimi, Drama
Mé hodnocení: 85%
Obsah: Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů a chválí manžela se synem, jakého postavili krásného sněhuláka.
Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Syn si všimne, že sněhulák je obrácen tváří k domu a jeho černé oči velmi znepokojivě hledí dovnitř.
Ráno je Birte pryč - beze stopy zmizela. Jen sněhulák má kolem krku uvázanou její růžovou šálu.
Případu se ujímá vrchní komisař Harry Hole, který je svými alkoholovými excesy a neúctou k vedení proslulý na celém policejním oddělení.
Harrymu je přidělena nová kolegyně Katrine Brattová, která má svá temná tajemství, která by měla zůstat skryta.
Společně zjistí, že zmizení Birte není první případ, a začínají rozplétat děsivou síť pravdy. Protože vražd a zmizení začíná přibývat, a je možné že Sněhulák má políčeno i na Harryho samotného...
Hodnocení: Při čtení několika recenzí jsem získala dojem, že knížka nebude nic moc.
Ale nejsem vůbec zklamaná, naopak! Celých 500 stran bylo šíleně napínavých, rozhodně nejlepší ze série HH která se mi zatím dostala do rukou.
Trochu mi jen vadily spekulace o vrahovi, které se každou chvilku měnily. ke konci jsem v to měla pěkný "guláš."
Ale závěrečná akce a odhalení vraha, které mě naprosto šokovalo - perfektní. Nemám co vytknout a jen tak na ten závěr nezapomenu. Musím pochválit i moc pěknou zimní obálku.
Rozhodně můžu doporučit všem milovníkům kvalitní detektivky, knížka Vás rozhodně nezklame.
A co Vy? Četli jste tuto knížku nebo nějakou jinou od Jo Nesba? Napište mi do komentářů!
Přeji Všem krásnou záříjovou něděli, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro sněhulák jo nesbo
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chcete v ČR Euro?

Ano 6.3% (4)
Ne 87.3% (55)
Je mi to jedno 6.3% (4)

Komentáře

1 veruce veruce | Web | 10. září 2017 v 14:17 | Reagovat

Četla jsem, ale tento typ detektivek mě vůbec nebaví...

2 outcry outcry | Web | 10. září 2017 v 20:56 | Reagovat

Pořád jsem nic od Nesba nečetla, ale možná bych fakticky měla :/..

3 Fredy Fredy | Web | 11. září 2017 v 11:32 | Reagovat

Ahoj, vyšla nová kapitolka -
http://kouzelnakrajina.blog.cz/1709/wolf-and-me-part-9-10

4 Hrašulee Hrašulee | Web | 11. září 2017 v 11:47 | Reagovat

To vypadá dobře, já detektivky miluju, určitě se na ní podívám až dočtu tu co mám teď :D

5 Natálie Natálie | Web | 11. září 2017 v 14:42 | Reagovat

o tom jsem už slyšela a hodně lidí si ji chválilo :)

6 Crystal Crystal | Web | 11. září 2017 v 16:33 | Reagovat

knihu som "prečítala" ako audio knihu, ale myslím, že to zrovna nieje moja šialka kávy aj keď ma na prvý pohľad dosť zaujala :)

7 Siren Siren | E-mail | Web | 11. září 2017 v 17:12 | Reagovat

Taková kniha by mě asi nebavila. Nejsem na detektivky. :)

8 Joina Joina | Web | 11. září 2017 v 18:41 | Reagovat

Ty čteš často krimi? Protože, jsem už pěkně dlouho neviděla, recenzi na nějakou pozitivnější knížku.

9 *Shock *Shock | Web | 12. září 2017 v 0:43 | Reagovat

Od JO NESBO mě láká tolik knížek, ale ještě jsem si nestihla nic pořídit. (klasická já).

Moc pěkně napsaná recenze, sice tahle mě podle obsahu neláká tolik jako třeba Krev na sněhu, ale hezky si napsala recenzi:-).

10 Džejní Džejní | Web | 12. září 2017 v 11:04 | Reagovat

tuto knizku som necitala, ale od Nesba som citala knihu Policia, ktora sa mi fakt velmi pacila, na to, aka bola hruba, som ju precitala az neskutocne rychlo. aj ked teda bola som prave vtedy chora a nemala som co ine robit :D

11 MuMie.xo MuMie.xo | Web | 12. září 2017 v 14:37 | Reagovat

tohle jsem nečetla, ale takové drama mám ráda:) a obálka vypadá moc dobře, vtipná:D

12 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 12. září 2017 v 20:11 | Reagovat

Až mne z toho zamrazilo...Holt severská detektivka dík za tip.

13 Fredy Kruger Fredy Kruger | 13. září 2017 v 5:49 | Reagovat

" Mám pořád puzení !  strašně mně láká
uplácati si sněhuláka !"

... muž ptá se každého " Kde je sníh ?  víš kde ?? "

Odpověď :  " Ty wole !  zatím je  nikde !
říkáme důrazně :  " Už nehul !!

Muž plácat má nutkavou potřebu !
poplácat chtěl by i bez sněhu
( takovou hroznou má obsedanci )

... ruku mu urazit !  tomuto kanci !"
řve Blazschkowa, -  tělnatá  macatá bába

... i další báby muž propleskává
jdoucí tu kolem něj po ulici!

Naštěstí kolem šli tři strážníci !

...... muž nevidí...( kouká jen na zadnici )
.. a všechny je proplesk´ !!!

" Jdem na strážnici !"

Jan Pycza je chycen za uši !!
... marně řve : " Jááá... vůbec netušil...
...já myslel že  žena... jáá... prdele  vším si "....

Muž hospitalizován  teď  ve blázinci !

14 Lady Lenna Lady Lenna | Web | 13. září 2017 v 9:52 | Reagovat

O knížce už jsem slyšela, vypadá dobře :)

15 duchodkaevka duchodkaevka | Web | Čtvrtek v 17:13 | Reagovat

Četla jsem zatím jenom jednu knížku, Policie. Severské detektivky mám hodně ráda. Líbily se mi knihy od J. Theorina Skrýš, Zkamenělá krev, Mlýny osudu.
Sněhuláka si určitě vypůjčím, díky za tip ☺☺☺

16 slavka02040...prababička slavka02040...prababička | Pátek v 17:42 | Reagovat

Zaujimave čítanie*****************

17 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | Sobota v 9:10 | Reagovat

Tento autor mě minul a vůbec nemám chuť si od něj něco přečíst :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama