Knižní recenze 40 Sněhulák

10. září 2017 v 12:08 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Jo Nesbo
Žánr: Krimi, Drama
Mé hodnocení: 85%
Obsah: Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů a chválí manžela se synem, jakého postavili krásného sněhuláka.
Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Syn si všimne, že sněhulák je obrácen tváří k domu a jeho černé oči velmi znepokojivě hledí dovnitř.
Ráno je Birte pryč - beze stopy zmizela. Jen sněhulák má kolem krku uvázanou její růžovou šálu.
Případu se ujímá vrchní komisař Harry Hole, který je svými alkoholovými excesy a neúctou k vedení proslulý na celém policejním oddělení.
Harrymu je přidělena nová kolegyně Katrine Brattová, která má svá temná tajemství, která by měla zůstat skryta.
Společně zjistí, že zmizení Birte není první případ, a začínají rozplétat děsivou síť pravdy. Protože vražd a zmizení začíná přibývat, a je možné že Sněhulák má políčeno i na Harryho samotného...
Hodnocení: Při čtení několika recenzí jsem získala dojem, že knížka nebude nic moc.
Ale nejsem vůbec zklamaná, naopak! Celých 500 stran bylo šíleně napínavých, rozhodně nejlepší ze série HH která se mi zatím dostala do rukou.
Trochu mi jen vadily spekulace o vrahovi, které se každou chvilku měnily. ke konci jsem v to měla pěkný "guláš."
Ale závěrečná akce a odhalení vraha, které mě naprosto šokovalo - perfektní. Nemám co vytknout a jen tak na ten závěr nezapomenu. Musím pochválit i moc pěknou zimní obálku.
Rozhodně můžu doporučit všem milovníkům kvalitní detektivky, knížka Vás rozhodně nezklame.
A co Vy? Četli jste tuto knížku nebo nějakou jinou od Jo Nesba? Napište mi do komentářů!
Přeji Všem krásnou záříjovou něděli, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro sněhulák jo nesbo
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chcete v ČR Euro?

Ano 8.8% (7)
Ne 83.8% (67)
Je mi to jedno 7.5% (6)

Komentáře

1 veruce veruce | Web | 10. září 2017 v 14:17 | Reagovat

Četla jsem, ale tento typ detektivek mě vůbec nebaví...

2 outcry outcry | Web | 10. září 2017 v 20:56 | Reagovat

Pořád jsem nic od Nesba nečetla, ale možná bych fakticky měla :/..

3 Fredy Fredy | Web | 11. září 2017 v 11:32 | Reagovat

Ahoj, vyšla nová kapitolka -
http://kouzelnakrajina.blog.cz/1709/wolf-and-me-part-9-10

4 Hrašulee Hrašulee | Web | 11. září 2017 v 11:47 | Reagovat

To vypadá dobře, já detektivky miluju, určitě se na ní podívám až dočtu tu co mám teď :D

5 Natálie Natálie | Web | 11. září 2017 v 14:42 | Reagovat

o tom jsem už slyšela a hodně lidí si ji chválilo :)

6 Crystal Crystal | Web | 11. září 2017 v 16:33 | Reagovat

knihu som "prečítala" ako audio knihu, ale myslím, že to zrovna nieje moja šialka kávy aj keď ma na prvý pohľad dosť zaujala :)

7 Siren Siren | E-mail | Web | 11. září 2017 v 17:12 | Reagovat

Taková kniha by mě asi nebavila. Nejsem na detektivky. :)

8 Joina Joina | Web | 11. září 2017 v 18:41 | Reagovat

Ty čteš často krimi? Protože, jsem už pěkně dlouho neviděla, recenzi na nějakou pozitivnější knížku.

9 *Shock *Shock | Web | 12. září 2017 v 0:43 | Reagovat

Od JO NESBO mě láká tolik knížek, ale ještě jsem si nestihla nic pořídit. (klasická já).

Moc pěkně napsaná recenze, sice tahle mě podle obsahu neláká tolik jako třeba Krev na sněhu, ale hezky si napsala recenzi:-).

10 Džejní Džejní | Web | 12. září 2017 v 11:04 | Reagovat

tuto knizku som necitala, ale od Nesba som citala knihu Policia, ktora sa mi fakt velmi pacila, na to, aka bola hruba, som ju precitala az neskutocne rychlo. aj ked teda bola som prave vtedy chora a nemala som co ine robit :D

11 MuMie.xo MuMie.xo | Web | 12. září 2017 v 14:37 | Reagovat

tohle jsem nečetla, ale takové drama mám ráda:) a obálka vypadá moc dobře, vtipná:D

12 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 12. září 2017 v 20:11 | Reagovat

Až mne z toho zamrazilo...Holt severská detektivka dík za tip.

13 Fredy Kruger Fredy Kruger | 13. září 2017 v 5:49 | Reagovat

" Mám pořád puzení !  strašně mně láká
uplácati si sněhuláka !"

... muž ptá se každého " Kde je sníh ?  víš kde ?? "

Odpověď :  " Ty wole !  zatím je  nikde !
říkáme důrazně :  " Už nehul !!

Muž plácat má nutkavou potřebu !
poplácat chtěl by i bez sněhu
( takovou hroznou má obsedanci )

... ruku mu urazit !  tomuto kanci !"
řve Blazschkowa, -  tělnatá  macatá bába

... i další báby muž propleskává
jdoucí tu kolem něj po ulici!

Naštěstí kolem šli tři strážníci !

...... muž nevidí...( kouká jen na zadnici )
.. a všechny je proplesk´ !!!

" Jdem na strážnici !"

Jan Pycza je chycen za uši !!
... marně řve : " Jááá... vůbec netušil...
...já myslel že  žena... jáá... prdele  vším si "....

Muž hospitalizován  teď  ve blázinci !

14 Lady Lenna Lady Lenna | Web | 13. září 2017 v 9:52 | Reagovat

O knížce už jsem slyšela, vypadá dobře :)

15 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 14. září 2017 v 17:13 | Reagovat

Četla jsem zatím jenom jednu knížku, Policie. Severské detektivky mám hodně ráda. Líbily se mi knihy od J. Theorina Skrýš, Zkamenělá krev, Mlýny osudu.
Sněhuláka si určitě vypůjčím, díky za tip ☺☺☺

16 slavka02040...prababička slavka02040...prababička | 15. září 2017 v 17:42 | Reagovat

Zaujimave čítanie*****************

17 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 16. září 2017 v 9:10 | Reagovat

Tento autor mě minul a vůbec nemám chuť si od něj něco přečíst :-)

18 snowy-christmas snowy-christmas | E-mail | Web | 22. září 2017 v 19:32 | Reagovat

Tyjo,to je moc zajímavé. A z Osla - tedy v prostředí mého oblíbeného Norska. :)

19 Avito321Kr Avito321Kr | E-mail | 28. září 2017 v 9:43 | Reagovat

<b>Пополение баланса Авито (Avito) за 50%</b> | <b>Телеграмм @a1garant</b>

<b>Приветствую вас, дорогие друзья!</b>

Будем рады предоставить Всем вам услуги по пополнению баланса на действующие активные аккаунты Avito (а также, абсолютно новые). Если Вам требуются конкретные балансы - пишите, будем решать. Потратить можно  на турбо продажи, любые платные услуги Авито (Avito).

<b>Аккаунты не Брут. Живут долго.</b>

Процент пополнения в нашу сторону и стоимость готовых аккаунтов: <b>50% от баланса на аккаунте.</b>
Если необходим залив на ваш аккаунт, в этом случае требуются логин и пароль Вашего акка для доступа к форме оплаты, пополнения баланса.
Для постоянных клиентов гибкая система бонусов и скидок!

<b>Гарантия: </b>

<b>И, конечно же ничто не укрепляет доверие, как - Постоплата!!!</b> Вперед денег не просим...

Рады сотрудничеству!

<b>Заливы на балансы Авито</b>
________

на авито деньги на телефон
купить нью баланс авито
как подтвердить аккаунт на авито чтобы могли
развод на авито перевод денег
как на авито изменить номер телефона в аккаунте

20 kreativne-e kreativne-e | Web | 29. září 2017 v 11:09 | Reagovat

Já jsem od Jo Nesbø četla asi před rokem knihu Doktor Proktor a prdící prášek.

21 SlavaNkw SlavaNkw | 6. října 2017 v 3:01 | Reagovat

Oh Heavens. I don't know what to do as I have Lots of work to do next week semester. Plus the university exams are approaching, it will be a torture. I am already freaking out maybe I should <a href=http://firmgains.com/drugs/zolpidem-eg>url</a> to calm down a little bit. Hopefully it will all go well. Wish me luck.

22 Tánička Tánička | E-mail | Web | 15. října 2017 v 21:34 | Reagovat

O této knize se tak mluví že to není snad možné. Například jsem o ní tohohle dne slyšela polemizovat na "Evropě 2". A co bude příště budu jí vidět na věžácích v New Yorku? Ale zase se mi kniha nějak číst nechce, protože je to (kolikátý?) díl z jeho krimi série a to by mě stálo dlouhý čas, ale možná se někdy k tomu dostanu co vím. Včera jsem dokonce byla v knihkupectví a viděla jsem jeho kniho pro děti. Věděla jsi že taky píše pro děti? Já tedy asi ne, ale ani mě to samotnou nepřekvapilo. Co by jen nedělal tento báječný spisovatel. Btw tvoje recenze se mi líbí nejsou tak dlouhé aby mě v půli začali ještě nudit. Jinak máš pěkný blog na, který se určitě ještě budu vracet.

Tánička

23 MIARla MIARla | E-mail | Web | 18. října 2017 v 18:09 | Reagovat

https://www.instructables.com/member/rxinfocenter/

24 BethanyTtf BethanyTtf | E-mail | Web | 26. října 2017 v 8:06 | Reagovat

http://nextdifferencegames.com/profile/chaspryor31

25 BethanyXwv BethanyXwv | 11. listopadu 2017 v 13:30 | Reagovat

Hello everybody! Recently I have been dealing with a lot of personal issues. Friends and doctors keep telling me I should consider taking pills, so I may as well <a href=http://juegosfriv.eu/profile/ameliewillh.html>source</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama