Knižní recenze 27 Uzel

23. června 2017 v 13:41 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Dominik Dán
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 75%
Obsah: Roku 1988 nastal v kariéře Richarda Krauze zlom. Z pochůzkáře se stal detektiv. Jeho manželka Sylvie z toho není zrovna nadšená - manžela vídá ještě méně než předtím a navíc jejich dcera onemocněla.
Richard se na kriminálce brzy rozkouká a se svým zkušenějším kolegou Edou Burgerem začínají vyšetřovat vraždu v ropné rafinérii.
Do toho je tu stále ještě vláda komunismu, takže Richard si bude muset dávat velký pozor, aby proti sobě nepoštval někoho zeshora, který čeká na každou jeho chybu...
Hodnocení: S Dominikem Dánem mám dobré zkušenosti, moc se mi líbil jeho kriminální román Polednice.
Uzel taktéž nezklamal - výborné vykreslení charakterů, komunistická atmosféra zla a strachu.
Dost mi ale vadilo, že ten kdo udává a leze komunistům do zadku je tu chápán jako největší hrdina.
Určitě mám v plánu si od tohoto autora přečíst ještě další knihy.
A co Vy? Máte zkušenost s touto knihou? Jestli ano, napište mi prosím Vaše názory do komentáře.
Přeji krásný den, mějte se hezky, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Uzel Dominik Dán
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Magicmax :) Magicmax :) | Web | 23. června 2017 v 17:35 | Reagovat

PRVNÍ!

2 Magicmax :) Magicmax :) | Web | 23. června 2017 v 17:48 | Reagovat

Nejdebilnější komentář vůbec ale spousta lidí přehlíží jeho pravý krásný význam. Že pro toho člověka je ctí, že múže být tím který se s tímto setkává. :) První u videa GANGNAM style, u Kazmova videa s podprdou, prvního videa na YouTube,... u Kovyho, který jistě bude mít štěstí že jeho video tisíce, to ie ten význam v tomhle prostě jedinečný, že ie člověku ctí to mít možnost vidět první. :) ;) A ty nejsi teda nejnavštěvovanější ale s tvou aktivitou v publikování, aktivitou v komentářích, kvalitou tvých článků, a tvým dalším to dá tento blog za víc. ;) ;) ;) :) Díky Eliss a pc. :)

3 Magicmax :) Magicmax :) | Web | 23. června 2017 v 18:01 | Reagovat

Io a vyřídím. Snad ti nevadí že ti Elvis odepíše asi až v pondělí. Iindy ve škole totiž než ve všení dny neisem. :D

4 Srdcová Dáma Srdcová Dáma | Web | 23. června 2017 v 19:47 | Reagovat

Krimi knížku bych si klidně přečetla :) narozdíl od hororové :(

5 Bonito Bonito | Web | 23. června 2017 v 22:22 | Reagovat

No vyzerá to zaujímavo.. Inač je obdivuhodne ako stihaš tak rychlo čitat každy tyzden niečo :D

6 Kamila Kamila | Web | 24. června 2017 v 9:24 | Reagovat

Dominika Dána mám ráda, on umí....

7 Cinereo Cinereo | E-mail | Web | 24. června 2017 v 10:10 | Reagovat

Knížka působí poměrně sympaticky, já sama teda na krimi nijak výrazně nejsem, ale moje averze se týče především těm současným. :)

Spíš je škoda, že detektivka nezasahuje i do divokých devadesátek, to by mohlo být také dobrým narativním materiálem, ale chápu, že do téhle oblasti už toho bylo vytroušeno víc než dost. :D :)

8 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 24. června 2017 v 12:52 | Reagovat

Vůbec neznám musím se mrknout u nás v knihovně.

9 Magicmax :) Magicmax :) | Web | 24. června 2017 v 17:21 | Reagovat

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :)

10 Deirdre Deirdre | Web | 25. června 2017 v 16:50 | Reagovat

O knížce ani autorovi jsem neslyšela, ale rozhodně to vypadá zajímavě. :)

11 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 18:56 | Reagovat

Gratuluju ti Eliss! :) Právě si na mém blogu publikovala, před 23-mi minutami, 400-tý komentář na mém blogu! :) Osobně ti za něj moc děkuju. :) ;) A odměna? :D :D Schválně si spočítej, kolikáty tento komentář je. :) Věřím, že tě to potěší. :D ;)

12 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 18:57 | Reagovat

Jinak se mám skvěle! :D Právě plánu soutěž komentátorů :D :) :) :)

13 padesatka padesatka | E-mail | Web | 25. června 2017 v 19:26 | Reagovat

S českými detektivkami jsem skončila někde u Evy Kačírkové, Hany Proškové a Jaroslava Velinského, asi je čas zkusit něco nového...:)

14 padesatka padesatka | E-mail | Web | 25. června 2017 v 19:29 | Reagovat

[11]: Eliss je úžasná pisatelka komentářů, kdyby nějaký článek úplně prošuměl, vždycky tam bude hezký koment od Eliss...:)

15 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 20:39 | Reagovat

[14]: Naprosto souhlasím! :) Eliss je skvělá komentátorka. :) A nejen po už zmíněné věci ale i jako té nejaktivnější a nejčastěji se objevující komentátorce jí právě zde oznamuju pozvání do soutěže o Největší komentátorku 2017. :) Soutěž spočívá v tom, že spolu s ostatními získáš ve stejný čas odkazy na články které budeš komentovat. Ten s největším počtem návštěv, které příjdou z daných odkazů a komentářů je výtěz ;)
Výzvu prosím příjmi u mně na mém blogu v článku o soutěži.

16 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 20:41 | Reagovat

Prosím. Pomoš mi a napiš čemu na tom nerozumíš at to můžu smazat :D a vyměnit za nové včetně tvého komentáře, kde bude tvůj Toplist

17 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 20:41 | Reagovat

Prosím. Pomoš mi a napiš čemu na tom nerozumíš at to můžu smazat :D a vyměnit za nové včetně tvého komentáře, kde bude tvůj Toplist

18 MagicMax MagicMax | Web | 25. června 2017 v 20:42 | Reagovat

Prosím. Pomoš mi a napiš čemu na tom nerozumíš at to můžu smazat :D a vyměnit za nové včetně tvého komentáře, kde bude tvůj Toplist

19 Cecílie Cecílie | Web | 26. června 2017 v 19:36 | Reagovat

Může to být zajímavé.

20 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 27. června 2017 v 17:23 | Reagovat

Já na ty kriminálky musím mít chuť, ale tato mě bohužel moc nezaujala :-/

21 Ennie Ennie | Web | 9. července 2017 v 17:22 | Reagovat

Já jsem od něj četla jinou knihu - Rudý kapitán a ta se mi líbila :). Určitě si ještě nějakou jeho knihu přečtu ;).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama