Knižní recenze 26 Příšeří

14. června 2017 v 12:16 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Peter James
Žánr: Horor, Thriller
Mé hodnocení: 40%
Obsah: Na brightonském hřbitově pochovali mladou těhotnou ženu Sally Donaldsonovou, která zemřela náhle na respirační potíže.
V noci po pohřbu uslyší tamní vikář z hrobu rány a šelest, ale nevěnuje tomu pozornost.
Po týdnu si manžel vymůže povolení k exhumaci a přichází šokující zjištění - Sally byla pohřbena zaživa.
Novinářka Kate Hemingwayová se začne případem i přes zákaz svého šéfa intentzivně zajímat.
Když se v noci vypraví do pohřebního ústavu tak ještě netuší, co tím všechno rozpoutá...
Mé hodnocení: Pod žánr horor bych knížku neřadila, nic vyloženě děsivého se tu neděje. Až tedy na občasné zmínění života po smrti.
Chvílemi byla dost nudná - nemám ráda, když se na stránce a půl popisuje zařízení pokoje či oblečení postav.
Posledních dvacet stran se konečně začne něco dít. Nedokážu přesně popsat jak to, ale vadí mi styl kterým je knížka napsaná.
Na přebalu knížky je napsáno, že je to skvělá a hrůzostrašná četba. Hm, to u mě pořád jako nejlepší autor hororové četby vyyhrává Stephen King na plné čáře.
Těšila jsem se na dobrý horor, ale jsem dost zklamaná. Od tohoto autora už si nic nejspíše nepřečtu.
A co Vy? Četli jste tuto knížku nebo nějakou jinou od tohoto autora? A líbila se Vám?
Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Příšeří
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Bílá nebo černá?

Bílá 44.2% (68)
Černá 55.8% (86)

Komentáře

1 Srdcová Dáma Srdcová Dáma | Web | 14. června 2017 v 14:02 | Reagovat

Ty máš hodně ráda záhady všeho druhu :) to  já jen trošku protože hned jsem posránek :D děkuju moc za pochvalu :)

2 Zuzulet Zuzulet | Web | 14. června 2017 v 14:42 | Reagovat

Ako osobne by som žiadnu knižku čo sa týka hororu nečítala, lebo mne sa to nepáči a nie je to môj štýl :)

3 Magicmax Magicmax | Web | 14. června 2017 v 21:06 | Reagovat

Páni ty seš ale rychlá! :D To jsem nečekal ale moc mně tá práce potěšila. Nedivím se že máš za den 106 lidí! Seš neuvěřitelně dobrý blogerka! Já teda knihu nečetl. :) Mně se nedávno stalo něco podobného! Dark Oracle má být děsívý ale ono se tma fakt vůbec nějak děsivýho neděje! To je na tom to jediný hrůzostrašný. :D A to jsem se to odkonce rozhodl sledovat v originále! :/ Hele a píšeš se právně ElisS nebo se Eliss? To se grafička v menu přepsala? :) Já osobně všude píšu Magicmax ale když to někdo napíše jako MagicMax, tak hnedka automaticky jim hned napíšu - Jé paní! Vy jste jediná kterou jsem to v poslední době viděl mít dobře napsané! :) Vy to píšete dokonce líp než já! :D Nebo něco podobného napíšu. :) Takže Magicmax není Magicmax ale MagicMax. Naštestí já to se záhlavím nemusím řešit. Loga mají výhodu že tam je nějaká stylizace, která povoluje používat velká a malá písmena nezávisle na správném pravopise. Takže v logu mít napsáno AlBeRt je správně napsané a albert s malým taky. :) Nebo typický příklad VicTORIous. Megamax má logo se stylem který má všechny písmena velká, takže. :) Já tam mám v záhlaví napsáno MAGICMAX. :) Vono je to i dobrý v tom že je to dokonce symetričtější tím, že konec a začátek jsou stejně velké. Jak jednou bylo na titulce blog.cz - Kráse je v symetričnosti :D Na to je skvělý příklad logo pro film Šmoulové. Tam mají všechna písmena zapnutý CAPS LOCK a díky tomu že první i poslední písmeno má nad sebou diakritiku, tak to vytváři nejen krásnou prohrubeň ale to je spíš díky danému efektu ale hlavně díky tomu to naše logo vypadá několikanásobně lépe než zahraniční. Dokonce i líp než samotný origoš! :D Ale díky tomu jak je to dlouhý název a přebal pro DVD nosiče je dělaný pro to původní logo, tak to tam moc nepasuje. :(

4 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 15. června 2017 v 9:34 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, jinak já taky nemám ráda zbytečné kecy o tom jak je zařízený pokoj, nebopodrobné vylíčení oděvu, a pod.  stačí podle mne zmínka. Nejspíš to dělají, aby splnili určitý daný počet stránek?

5 Simona Simona | Web | 15. června 2017 v 16:31 | Reagovat

Tohle by mě nebralo, právě kvůli tomu neději a dlouhým popisům. Tohle jsem nesnášela u povinnýho Jiráska, takže nic pro mě.

6 Magicmax Magicmax | Web | 15. června 2017 v 19:20 | Reagovat

Nemáš vůbec zač, Eliss! :)

7 František František | Web | 15. června 2017 v 23:35 | Reagovat

Obdivují v dnešním​uspěchaném čase každého,kdo přečte knihu až do konce.A k tomu Dojde , že krásně podaš recenzí.Mě by asi opravdu stačilo těch posledních 20 stran. Připomělo mi to , že ve Velké Británii mají televizni Horror Channel  , ale ten nesmí přes den vysílat drastické sceny kvůli ochraně dětí.No a tak je vystrihavaji a je z toho horor nehoror.😀

8 bavi-mne-to bavi-mne-to | Web | 16. června 2017 v 13:21 | Reagovat

Ne vždy kniha splní naše představy.A recenze? Těžko na ně dát, protože každý máme jiný způsob vnímání, každy čteme jinak.

9 dinosaurss dinosaurss | Web | 16. června 2017 v 13:32 | Reagovat

Páni, obsah zní zajímavě.. Ale taktéž nemám rád, když se moc detailně popisuje vše.. Souhlasím, zkrátka není nad skutečného hororového krále, Stephena Kinga. 😃

10 Ali Ali | Web | 16. června 2017 v 14:49 | Reagovat

Já miluji knížky, které píše sám život. Knížky, jejichž obsah se doopravdy odehrál. Horory mám taky ráda, ale v poslední době jsem na žádnou dobrou knihu nenarazila. Většinu dočtu tak do půlky a končím. Teď jsem četla Dívku ve vlaku a na to, jak to každý chválil, tak teda nic moc. :D Starší knihy jsou pro mě jistota.

11 misa660 misa660 | Web | 16. června 2017 v 15:13 | Reagovat

ty jo, po takové knížce bych asi šáhla, ale pokud jsou tam zdlouhavé popisy a nic moc se neděje, tak to si vyberu asi radši jinou. Asi pro Kinga :D

12 yuu. yuu. | Web | 16. června 2017 v 17:27 | Reagovat

Ne, protože jsem momentálně líný hovno, který si prochází svými postpubertálními depkami. A taky protože OCD, takže nemám zájem publikovat něco, co nevystihuje přesně pocity, které si teď nosím a recenze na nějaký knihy psát nechci. Ale body plus za kecy kolem šumperský sanatorky, hezky se kolem ní běhá. Když už se teda běhá.

13 Srdcová Dáma Srdcová Dáma | Web | 16. června 2017 v 17:50 | Reagovat

Děkuju moc :) já vím že jsi mi už psala, ale já jsem předtím byla na blogu jen naskok :( tak jsem ti nestačila poděkovat dřív.

14 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | Úterý v 18:39 | Reagovat

Tak ta mě nezaujala ani obálkou ani obsahem :-/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama