Knižní recenze 25 Aokigahara: Les sebevrahů

6. června 2017 v 13:54 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Jeremy Bates
Žánr: Horor, Drama
Mé hodnocení: 70%
Obsah: Hlavní hrdina Ethan se vydává se svou přítelkyní Mel a dvěma přáteli na horu Fudži.
Cestou však potkají izraelský pár, který je přemluví k výletu do Aokigahary - vyhlášeného místa v Japonsku, kde chodí lidé už mnoho let páchat sebevraždu.
Ethan a jeho skupinka po chvíli souhlasí, i přes děsivé varování postaršího Japonce, který je před lesem opustí.
Hned na začátku výletu se začnou dít děsivé věci - a nepotrvá dlouho a už jim povídačky o paranormálních jevech nebudou vůbec k smíchu... Podaří se všem najít cestu zpátky, nebo je Les sebevrahů navždy pohltí ve svých spárech?
Hodnocení: Tuhle knížku jsem spatřila ve výloze knihkupectví a okamžitě jsem si řekla, že ji musím mít.
Jako velkého příznivce a zájemce o paranormální jevy mě velmi zaujala.
Ze začátku putování je knížka skvělá. Ta atmosféra, úplně jsem si dovedla toto temné místo představit.
Je tu spousta zajímavostí o Japonsku a o mentalitě Japonců, nevadily mi ani flashbacky hlavního hrdiny.
Bohužel konec mě tak neskutečně vytočil - a vůbec jsem ho nečekala - že dávám "jen" sedmdesát,
Můžu doporučit všem co u knih rádi cítí husí kůži, a třeba Vás konec na rozdíl ode mě potěší.
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Jeremy bates Les sebevrahů
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Věříte v nadpřirozeno?

Ano 76.6% (59)
Ne 11.7% (9)
Nevím 11.7% (9)

Komentáře

1 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 6. června 2017 v 14:48 | Reagovat

Husí kůži ráda cítím, ale mně to čtení v poslední době nějak nejde. Nemůžu se soustředit a večer bývám tak unavená, že mi kniha spadne po pár minutách  na nos a je po čtení.

2 dinosaurss dinosaurss | Web | 6. června 2017 v 18:04 | Reagovat

Už jen př čtení recenze jsem měl husí kůži, co pak až bych četl knihu :-D ..Kterou si určitě nenechám ujít. :-) .. Aokigahara je velmi pozoruhodné místo - osobně bych se mu nejspíš vyhnul obloukem, ale čtení této knihy bude jistě velmi napínavé a hodně knize dávají podle mě i paranormální jevy.

3 Srdcová Dáma Srdcová Dáma | Web | 6. června 2017 v 18:25 | Reagovat

Já mám z paranormálních jevů velký respekt a strach :O tak bych radši asi nečetla ani tu knížku :(

4 Emo♥ Emo♥ | Web | 6. června 2017 v 20:46 | Reagovat

Tuhle knížku miluji ♥

5 signoraa signoraa | Web | 6. června 2017 v 23:07 | Reagovat

Vypadá to na hodně zajímavé čtení. :-) Už mám na hromádce připravené knížky, které bych chtěla o dovolené přečíst.

6 Sayuri Sayuri | E-mail | Web | 7. června 2017 v 7:13 | Reagovat

Etoo.. nebol o tom aj film? Lebo niečo také som videla a tiež to malo divný koniec :D Ale inak je to super nápad na knižku, pretože les samovrahov je úlne hororové miesto :D

7 Milah Milah | Web | 7. června 2017 v 8:44 | Reagovat

Já číst něco takového tak týden nespím :D Někdy si říkám, že jsem fakt posera

8 Nikola Nikola | 7. června 2017 v 12:26 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, možná si ji taky přečtu.

9 D D | Web | 7. června 2017 v 15:22 | Reagovat

O Aokigahaře jsem viděl před lety dokument, ve kterém dobrovolníci les pročesávali a uklízeli oběšence. Nijak děsivě to na mě nepůsobilo, ale já na paranormální jevy nevěřím, protože už od dětství vím, že největší démoni jsou lidé kolem nás.

10 Magicmax Magicmax | Web | 7. června 2017 v 18:04 | Reagovat

Kámoška o lesu sebevrahů, kdysi dáávno mluvila dost jí to dostalo! :) Né že by ted byla mrtva! :D Jako že se jí to líbilo! :D Já schválně chtěl když je to tak zajímavý to dát více mezi lidi a moc mně potěšilo, že se mi to povedlo! :) :) Jinak docela by mě zajímá, jak škola bude s něčím takovým postupovat. Všichni co to navětevují tu pohromu uvidí, budou muset sjednat nové stránky a snažit se zjistit viníka a potrestat ho - to je aspoň zápletka! :D

11 Paige Paige | Web | 7. června 2017 v 19:21 | Reagovat

Až mi pri čítaní anotácie naskočili zimomriavky :D Mám taký pocit, že je na to aj film. Horor nie je môj knižný žáner. Vlastne som hororové knihy ešte nečítala, ale chcela by som vedieť, či to má aj ten efekt ako pri filme(myslím vyvolanie strachu a pod.) :)

12 bavi-mne-to bavi-mne-to | Web | 7. června 2017 v 19:44 | Reagovat

Třeba ji zkusím přečíst. :-)

13 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 7. června 2017 v 21:50 | Reagovat

Zrovna právě Aokigahara mi vždycky přišla jako hodně zajímavé místo, o kterém si ráda počtu, a celkově mám tahle místa s ať už pozitivním nebo negativním nábojem ráda (a taky už jsem pár těch našich českých navštívila) takže myslím, že by to vůbec nemuselo být špatné. ;)

14 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 8. června 2017 v 14:20 | Reagovat

film jsem neviděla, jestli teda ten film je podle této knihy:-) když mě u knížky mrazí, to mi nevadí, mám to ráda, ale nesnáším konce co mě vytočí:-D tak nevím

15 Joina Joina | Web | 8. června 2017 v 14:46 | Reagovat

Já ti ani nevím jestli jsem už navštívila nějakou recenzi, která by neobsahovala náznaky hororu.
děj zajímavé, ale radši si přečtu nějakou pozitivní fantasy.

16 Katherine👤 Katherine👤 | Web | 8. června 2017 v 18:15 | Reagovat

Ahoj,moc ti děkuji za reakci, velice mě potěšila :)❤ Jinak recenze skvělá, akorát nemusím horory,to bych se nevyspala a byla bych ještě zeschlejší :D ale jinak máš moc hezký blog, určitě zas ráda navštívím :)

17 Elis Elis | Web | 8. června 2017 v 18:39 | Reagovat

Kniha vypadá velmi pěkně, co se týče paranormálních jevů v knížkách je těžké mě uspokojit :D..
Tak že by jsem zkusila tuhla knihu? :3

18 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 8. června 2017 v 19:52 | Reagovat

Tak tu si připisuji na seznam knih, které chci. Velmi mě zaujala. :-)

19 C. C. | Web | 8. června 2017 v 20:25 | Reagovat

O knížce jsem slyšela, ale zatím se mi do ruky nedostala. Viděla jsem film se stejným jménem, ale nevím, zda má s knihou něco společného. (Ve filmu se tam hlavní hrdinka vydala hledat svou sestru.) V každém případě až budu mít možnost, ráda bych si ji přečetla. :)

20 Nicole Nicole | Web | 12. června 2017 v 17:12 | Reagovat

som obrovský fanúšik hororov, mrazivej atmosféry lesov a Japonska...knihu som síce nečítala, ale keď je tak nudná ako film natočený podľa nej, tak by som sa do toho ani nepustila, ale keď vravíš, že je mrazivá, dám jej šancu a určite si ju prečítam :)

21 sakay sakay | Web | 13. června 2017 v 12:31 | Reagovat

Japonsko a všechno kolem něj mě hrozně zajímá, o tomhle jsem taky slyšela :) viděla jsem nějaký film Les sebevrahů, nevim, jestli je to podle této knížky, ale film byl blbost:DD knížka třeba bude lepší, tak zkusím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama