Knižní recenze 21 Poslední aristokratka

4. května 2017 v 17:12 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Evžen Boček
Žánr: Humorný
Mé hodnocení: 90%
Obsah: František Antonín, hrabě Kostka z Kostky je potomek šlechtického rodu, žijící v New Yorku. Po pádu komunistického režimu se s americkou manželkou Vivien a dcerou Marií (III.) vrací do Čech, aby převzal rodové sídlo.
Kromě zámku rodina "zdědí" i personál: zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka a kuchařku, která si ráda cvakne a občas to přežene.
Chudobný navrátilec, krkolomně navazující na slavný rodokmen, emigrantství, místní zemitost, zámek jako konkurence schopná atrakce, kníže Schwarzenberg, zpěvačky Cher a Helena Vondráčková, to jsou motivy, z nichž autor upředl sérii komických situací.
Ve vyprávění posledního potomka Marie III. nenajdete sex, násilí, vraždy ani hluboké myšlenky, má jedinou ambici - pobavit čtenáře!
Hodnocení: Tuhle knížku mi doporučila moje známá, která je na brigádě v knihovně.
Byla jsem k obsahu skeptická - přece jen obsah mě zrovna dvakrát nezaujal, tak jsem si ji vzala vyloženě ze zdvořilosti.
Už po prvních stránkách mnou otřásaly výbuchy smíchu, a to se mi snad u knížky ještě nestalo!
Velmi osvěžující styl vyprávění - humor doslova číší z každé věty!
U čtení jsem se ani chvlku nenudila - děj jde stále kupředu, jedna absurdně komická situace střídá druhou.
Nejlepší kniha, kterou jsem letos četla a rozhodně můžu doporučit úplně všem, a nenechte se prosím odradit názvem.
Rozhodně si seženu i druhý díl.
Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro poslední aristokratka
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Klikni :-)

KLIK 100% (221)

Komentáře

1 Elis Elis | Web | 4. května 2017 v 18:09 | Reagovat

Tuhle knihu jsem četla a mooc se mi líbila :)

2 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 4. května 2017 v 20:25 | Reagovat

Nezní to špatně. :)

3 Svačinka Svačinka | E-mail | Web | 4. května 2017 v 21:17 | Reagovat

Tak tato kniha vypadá opravdu zajímavě :-)
Teď jsem si sice zakázal si koupit další knihu, ALE to neznamená, že si ji nemůžu půjčit, že? :-D
Díky za tip ♥
A Eliss, jak ti je? :) Jak to dopadlo u doktora?

4 Joina Joina | Web | 5. května 2017 v 6:19 | Reagovat

Tohle by mě asi lákalo už po tom, když to je humorný. :)

5 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 5. května 2017 v 7:59 | Reagovat

Tak to vypadá slibně...možná se po ní mrknu v knihovně.

6 Milah Milah | 5. května 2017 v 14:00 | Reagovat

Tuto knížku a celou trilogii všem doporučuju. Mám taky přečteno a je to fakt perfektní :D Ještě je výborný i Deník kastelána, který napsal Boček pod pseudonymem Jan Bittner. ;-)

7 *Mushroom* *Mushroom* | Web | 5. května 2017 v 14:17 | Reagovat

Zní to zajímavě. Já humorné knížky moc nemusím. I když to možná bude tím že jsem je ještě asi pořádně ani moc nečetla. Jinak souhlasím, že ta anotace teda není nic moc. Ale samozřejmě záleží hlavně na obsahu. :)

8 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 5. května 2017 v 18:25 | Reagovat

To zní velmi zajímavě :)

9 Alenis - Dětský blog Alenis - Dětský blog | Web | 5. května 2017 v 19:25 | Reagovat

Snad tě druhý díl nezklame. Já se na něj strašně těšila a pak jsem to skoro nedočetla :-/

10 dinosaurss dinosaurss | Web | 5. května 2017 v 19:31 | Reagovat

Tak to vypadá na pořádnou dávku humoru, určitě si přečtu:).

11 choose-you choose-you | Web | 6. května 2017 v 1:21 | Reagovat

som knihomoľ a je ťažké čoraz viac nájsť dobré knihy. Určite si zapíšem do poradovníka, znie to ako skvelý liek na depresiu :D

12 beallara beallara | Web | 6. května 2017 v 6:43 | Reagovat

BOŽÍ, SKVĚLÉ, ŠPIČKA
Přečetla jsem všechny tři knížky a tohle tak úžasné čtené, osvěžující, humorné, nesmírně vtipné a laskavé k našemu českému naturelu.
Všem , kdo se rád baví, doporučuji...

13 zakletivknize zakletivknize | Web | 6. května 2017 v 8:01 | Reagovat

Naprosto s tebou souhlasím. I já měla Poslední aristokratku půjčenou a musim říct, že jsem se smála od začátku do konce.
Když si mi ji teď připomněla, asi si ji půjčím znovu.
Ono už jen to pašování nebožtíků a kočky na začátku, dávalo tušit, že to bude hodně vtipné.

14 tinka77 tinka77 | Web | 6. května 2017 v 11:49 | Reagovat

Tak mňa zaujal hneď názov/ mám rada históriu/ Toto mi skôr pripomína aspoň podľa recenzie skôr cantervillské strašidlo ,-D

15 Magicmax Magicmax | Web | 7. května 2017 v 10:46 | Reagovat

Ted pořádně dávej Elis pozor protože tohle je poprvé, co se ti něco takového z mé strany stane: To jsem četl taky!!!!! :D :D :D Je dobrý, jak tak hezky pomluvili Brno :D

16 Magicmax Magicmax | Web | 7. května 2017 v 10:55 | Reagovat

Líbí se mi jak si popsala že tam není násilí, sex ale prostě je účel čtenáře pobavit. :)

17 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 8. května 2017 v 16:53 | Reagovat

Mám také přečtené všechny tři díly a bavila jsem se moc. Poslední aristokratku uvádí divadlo Na Jezerce s Annou Polívkovou, a je to fakt bomba. I proto se těžko shánějí vstupenky, ale stojí to za to. Knížka i divadlo ☺☺☺

18 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 9. května 2017 v 18:10 | Reagovat

Tu chci, i její dva další díly :-)

19 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 10. května 2017 v 11:24 | Reagovat

bezva, pořád hledám nějakou knihu, kde nebude násilí, vražda a podobně a tohle by se mi mohlo líbit:-)

20 svet-helgy svet-helgy | Web | 23. května 2017 v 18:26 | Reagovat

Díky za tip, já jsem hrozný nectenar, třeba tohle dám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší