Knižní recenze 21 Poslední aristokratka

4. května 2017 v 17:12 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Evžen Boček
Žánr: Humorný
Mé hodnocení: 90%
Obsah: František Antonín, hrabě Kostka z Kostky je potomek šlechtického rodu, žijící v New Yorku. Po pádu komunistického režimu se s americkou manželkou Vivien a dcerou Marií (III.) vrací do Čech, aby převzal rodové sídlo.
Kromě zámku rodina "zdědí" i personál: zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka a kuchařku, která si ráda cvakne a občas to přežene.
Chudobný navrátilec, krkolomně navazující na slavný rodokmen, emigrantství, místní zemitost, zámek jako konkurence schopná atrakce, kníže Schwarzenberg, zpěvačky Cher a Helena Vondráčková, to jsou motivy, z nichž autor upředl sérii komických situací.
Ve vyprávění posledního potomka Marie III. nenajdete sex, násilí, vraždy ani hluboké myšlenky, má jedinou ambici - pobavit čtenáře!
Hodnocení: Tuhle knížku mi doporučila moje známá, která je na brigádě v knihovně.
Byla jsem k obsahu skeptická - přece jen obsah mě zrovna dvakrát nezaujal, tak jsem si ji vzala vyloženě ze zdvořilosti.
Už po prvních stránkách mnou otřásaly výbuchy smíchu, a to se mi snad u knížky ještě nestalo!
Velmi osvěžující styl vyprávění - humor doslova číší z každé věty!
U čtení jsem se ani chvlku nenudila - děj jde stále kupředu, jedna absurdně komická situace střídá druhou.
Nejlepší kniha, kterou jsem letos četla a rozhodně můžu doporučit úplně všem, a nenechte se prosím odradit názvem.
Rozhodně si seženu i druhý díl.
Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro poslední aristokratka
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Klikni :-)

KLIK 100% (217)

Komentáře

1 Elis Elis | Web | 4. května 2017 v 18:09 | Reagovat

Tuhle knihu jsem četla a mooc se mi líbila :)

2 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 4. května 2017 v 20:25 | Reagovat

Nezní to špatně. :)

3 Svačinka Svačinka | E-mail | Web | 4. května 2017 v 21:17 | Reagovat

Tak tato kniha vypadá opravdu zajímavě :-)
Teď jsem si sice zakázal si koupit další knihu, ALE to neznamená, že si ji nemůžu půjčit, že? :-D
Díky za tip ♥
A Eliss, jak ti je? :) Jak to dopadlo u doktora?

4 Joina Joina | Web | 5. května 2017 v 6:19 | Reagovat

Tohle by mě asi lákalo už po tom, když to je humorný. :)

5 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 5. května 2017 v 7:59 | Reagovat

Tak to vypadá slibně...možná se po ní mrknu v knihovně.

6 Milah Milah | 5. května 2017 v 14:00 | Reagovat

Tuto knížku a celou trilogii všem doporučuju. Mám taky přečteno a je to fakt perfektní :D Ještě je výborný i Deník kastelána, který napsal Boček pod pseudonymem Jan Bittner. ;-)

7 *Mushroom* *Mushroom* | Web | 5. května 2017 v 14:17 | Reagovat

Zní to zajímavě. Já humorné knížky moc nemusím. I když to možná bude tím že jsem je ještě asi pořádně ani moc nečetla. Jinak souhlasím, že ta anotace teda není nic moc. Ale samozřejmě záleží hlavně na obsahu. :)

8 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 5. května 2017 v 18:25 | Reagovat

To zní velmi zajímavě :)

9 Alenis - Dětský blog Alenis - Dětský blog | Web | 5. května 2017 v 19:25 | Reagovat

Snad tě druhý díl nezklame. Já se na něj strašně těšila a pak jsem to skoro nedočetla :-/

10 dinosaurss dinosaurss | Web | 5. května 2017 v 19:31 | Reagovat

Tak to vypadá na pořádnou dávku humoru, určitě si přečtu:).

11 choose-you choose-you | Web | 6. května 2017 v 1:21 | Reagovat

som knihomoľ a je ťažké čoraz viac nájsť dobré knihy. Určite si zapíšem do poradovníka, znie to ako skvelý liek na depresiu :D

12 beallara beallara | Web | 6. května 2017 v 6:43 | Reagovat

BOŽÍ, SKVĚLÉ, ŠPIČKA
Přečetla jsem všechny tři knížky a tohle tak úžasné čtené, osvěžující, humorné, nesmírně vtipné a laskavé k našemu českému naturelu.
Všem , kdo se rád baví, doporučuji...

13 zakletivknize zakletivknize | Web | 6. května 2017 v 8:01 | Reagovat

Naprosto s tebou souhlasím. I já měla Poslední aristokratku půjčenou a musim říct, že jsem se smála od začátku do konce.
Když si mi ji teď připomněla, asi si ji půjčím znovu.
Ono už jen to pašování nebožtíků a kočky na začátku, dávalo tušit, že to bude hodně vtipné.

14 tinka77 tinka77 | Web | 6. května 2017 v 11:49 | Reagovat

Tak mňa zaujal hneď názov/ mám rada históriu/ Toto mi skôr pripomína aspoň podľa recenzie skôr cantervillské strašidlo ,-D

15 Magicmax Magicmax | Web | 7. května 2017 v 10:46 | Reagovat

Ted pořádně dávej Elis pozor protože tohle je poprvé, co se ti něco takového z mé strany stane: To jsem četl taky!!!!! :D :D :D Je dobrý, jak tak hezky pomluvili Brno :D

16 Magicmax Magicmax | Web | 7. května 2017 v 10:55 | Reagovat

Líbí se mi jak si popsala že tam není násilí, sex ale prostě je účel čtenáře pobavit. :)

17 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 8. května 2017 v 16:53 | Reagovat

Mám také přečtené všechny tři díly a bavila jsem se moc. Poslední aristokratku uvádí divadlo Na Jezerce s Annou Polívkovou, a je to fakt bomba. I proto se těžko shánějí vstupenky, ale stojí to za to. Knížka i divadlo ☺☺☺

18 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 9. května 2017 v 18:10 | Reagovat

Tu chci, i její dva další díly :-)

19 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 10. května 2017 v 11:24 | Reagovat

bezva, pořád hledám nějakou knihu, kde nebude násilí, vražda a podobně a tohle by se mi mohlo líbit:-)

20 svet-helgy svet-helgy | Web | 23. května 2017 v 18:26 | Reagovat

Díky za tip, já jsem hrozný nectenar, třeba tohle dám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama