Knižní recenze 18 Prach

17. dubna 2017 v 16:38 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Patricia Cornwellová
Žánr: Krimi, Román
Mé hodnocení: 45%
Obsah: Tělo uložené do symbolické polohy, zabalené v neobvyklé látce a pokryté práškem, jenž podivně barevně září.
Našlo se přímo u bran vyhlášeného Massachusettského technologického institutu.
Patřilo Gail Shiptonové - naposledy ji viděli živou předchozí večer v módním baru. Někdo ji sprovodil ze světa jen pár týdnů před začátkem soudního procesu, ve kterém po svém bývalém finančním poradci žádala sto miliónů dolarů.
Není divu, že Kay Scarpettová to nepovažuje za náhodu.
Když se navíc ukáže, že důkazy vedou k sérii dalších násilných úmrtí ve Washingtonu, začne být jasné, že tohle rozhodně nebude obyčejná vražda...
Někdo vysoce postavený totiž nemá zájem na tom, aby byl pachatel chycen...
Hodnocení: Tahle knížka mě nezaujala.
Byla mizerně čtivá, překlad naprosto hrozivý, několik minut jsem musela přemýšlet co která věta vlastně znamená.
Co mě také neskutečně iritovalo bylo spousta překlepů. Proboha, pochopím to třeba ještě v časopise, ale u knihy?!
V obalu knihy je autorka zmíněna jako "nejznámější americká spisovatelka." Hm, to mají Američané tak špatný vkus?
Zajímalo by mě, jestli knihu udělal špatnou překladatel, nebo autorka.
440 stran mohlo být klidně zkráceno o polovinu, vůbec bych se nezlobila.
Přitom knížka má docela potenciál, jen to chtělo na ní trochu zapracovat... Rozhodně moc nedoporučuji, pokud se nechcete u čtení vytočit jako já.
A jaký máte názor Vy? Četli jste tuto knížku a líbila se Vám víc než mě? Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Prach Patricia Cornwellová
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Klikni :-)

KLIK 100% (124)

Komentáře

1 dinosaurss dinosaurss | Web | 17. dubna 2017 v 19:17 | Reagovat

Tohle je pro mě další neznámá knížka. Od obsahu bych soudil, že bude více zajímavější.. Překlepy také nesnáším a nepochopitelné věty jak by smet. Raději dám na tebe a dám od ní ruce pryč :-D ..

2 vicolla vicolla | Web | 17. dubna 2017 v 21:42 | Reagovat

určitě je to zajímavá kniha. :) hezký článek. Jo  už jsem udělala krátkou recenzi na můj blog :)

3 Joina Joina | Web | 18. dubna 2017 v 5:32 | Reagovat

Opět knížka, která není pro mě. Krimi moc nevyhledávám.

4 magicmax magicmax | Web | 18. dubna 2017 v 11:15 | Reagovat

Ve čtení hnih Te Eliáš enom popruhu :) ;)  Jinak dinosaurus s je boží člověk.  :) Divna věta :D ale to je na ni boží.

5 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 18. dubna 2017 v 13:03 | Reagovat

To by bylo přesně podle mého gusta, jen nevím, jestli knihu seženu u nás v knihovně. Musím uznat, že čteš jako když bičem mrská, to je rychlost, já louskám jednu knížku pomalu týden. :D

6 sarah-jance sarah-jance | E-mail | Web | 18. dubna 2017 v 15:04 | Reagovat

škoda no, keby také niečo čítam a som dáku už vo štvrtke knihy a nezaujalo by ma to tak by som sa na to asi vykašlala

7 V✧*・ V✧*・ | Web | 18. dubna 2017 v 16:51 | Reagovat

o knížce jsem neslyšela, možná je to tím, že to není zrovna můj šálek, ale podle toho názvu a oficiálního obsahu mě celkem zaujala, nebudu lhát. :D je škoda, že to byl takovej propadák, aspoň vím, že jí nemám dávat šanci. :D

8 Andey Andey | Web | 18. dubna 2017 v 19:16 | Reagovat

Knížku jsem nečetla a kriminálky nejsou můj šálek čaje. Když jsme si poprvé přečetla název článku, tak jsme myslela, že budeš psát o jiné knížce.
Musím říct, že v knížkách jsou často překlepy.

9 Baryn Baryn | Web | 18. dubna 2017 v 20:09 | Reagovat

Překlady dokážou knihu zmrvit neuvěřitelně, škoda. Ale popravdě v angličtině číst mě nebaví. Chtěla jsme si přečíst v originále Divergenci, abych zjistila, jestli je to tak primitivně psané i původně, nebo je to vina českého překladu, ale nakonec jsem se k té primitivní české verzi s láskou vrátila. :D Mě angličtina zkrátka nudí. :D

10 Dulce Nika Dulce Nika | Web | 18. dubna 2017 v 22:28 | Reagovat

vyzerá zaujímavo celkom, ale nie je to práve môj štýl :)

11 Calistka Calistka | Web | 19. dubna 2017 v 10:41 | Reagovat

Tyjo, škoda, že pořád čtu ještě maturitní věci, ale vypadá moc dobře. Já mám rozečteno KUNDERŮV ŽERT. :)

12 Fredy Fredy | Web | 19. dubna 2017 v 14:56 | Reagovat

já su spíš na fantazy, jinak se omlouvám, že nepíšu povídku, nejsou nápady, ale slibuji, že jakmile nápad dostanu, tak bude kapitola na světě :-)

13 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 19. dubna 2017 v 16:05 | Reagovat

Tak se drž, ať tu kalamitu přečkáš ve zdraví. :o) My máme vichřici.

14 Kikuš:) Kikuš:) | Web | 19. dubna 2017 v 16:59 | Reagovat

Knihu vůbec neznám, ale podle tvého hodnocení bych ju číst nemohla :/ taky nesnáším když jsou překlepy v knížce..

15 DRAK DRAK | Web | 19. dubna 2017 v 19:32 | Reagovat

já krimi až tak nemusím, ale Dextera jsem přečetl kompletního...:-)

16 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 22. dubna 2017 v 8:59 | Reagovat

já nedokážu dočíst knížku, když se mi nelíbí

17 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | Úterý v 17:03 | Reagovat

Ta mě zaujala, ale ty jsi dala tak málo procent, že si ji zatím asi nepořídím :-) má pěknou obálku.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama