Knižní recenze 16 Tři slepé myšky

8. dubna 2017 v 20:12 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Ed McBain
Žánr: Krimi, Román
Mé hodnocení: 65%
Obsah: Osmá knížka ze série Matthew Hope, propojená postavou hlavního hrdiny.
Jako snad každý Američan i Matthew Hope doufal, že vietnamská válka patří už jednou provždy minulosti. Jeho nejnovější případ jej však přesvědčuje, že válka napáchala mnoho křivd a pokřivila psychiku národa takovou měrou, že bude zapotřebí ještě několila dalších generací, než se opět srovná.
Když jsou brutálním způsobem zavražděni tři zcela bezvýznamní Vietnamci z floridské komunity. je z vražd vzápětí obviněn válečný veterán Stephen Leeds.
Matthew vždy bojuje o osvobození svého klienta - tentokrát to bude mít ale hodně složité...
Hodnocení: Detektivky od Eda McBaina sice nehodnotím úplně vysoko, ale mám je ve velké oblibě.
Hrozně mi sedí jeho styl psaní, přidává do svých knížek takovou mysteriózní atmosféru.
Děj je plný výslechů a rozhovorů, žádné akční scény tam nejsou.
225 stran jsem přelouskala rychle, ale vadilo mi velké množství podezřelých.
Můžu doporučit jako takové pohodové čtení, které se Vám v hlavě dlouho neudrží.
Každopádně mám tuhle oddechovou četbu moc ráda. A co Vy? Četli jste tuto knížku nebo jinou ze série Matthew Hope? A jak se Vám líbila?
Doufám, že se Vám dnešní recenze líbila. Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro tři slepé myšky ed mcbain
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Káva nebo čaj?

Káva 28.1% (16)
Čaj 63.2% (36)
Ani jedno 8.8% (5)

Komentáře

1 M. M. | Web | 8. dubna 2017 v 20:24 | Reagovat

Místo těch výslechů a rozhovorů bych spíš uvítala ty akční scény.. pak by mě to možná i zaujalo :D

2 Calistka Calistka | Web | 9. dubna 2017 v 11:15 | Reagovat

Kniha vypadá zajímavě, možná po ní kouknu :)

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 9. dubna 2017 v 13:42 | Reagovat

McBaina můžu. Skvěle si při čtení jeho knih zarelaxuju.

4 tinka77 tinka77 | Web | 9. dubna 2017 v 15:20 | Reagovat

Bože ty si zčítaná - ale to je dobre

5 stuprum stuprum | Web | 9. dubna 2017 v 16:29 | Reagovat

Slepé myši nemohou cítit bolest!

6 Karu Karu | Web | 9. dubna 2017 v 18:50 | Reagovat

Přiznám se, že jsem od tohoto autora ještě nic nečetla, tak je fajn si tu na něj přečíst recenzi a zjistit, jestli to má vůbec cenu číst. :-))

7 Jane from Dreamland Jane from Dreamland | Web | 9. dubna 2017 v 19:05 | Reagovat

Podle názvu bych čekala dětskou knížku :D

8 Elis Elis | Web | 9. dubna 2017 v 20:36 | Reagovat

Eda McBain mám ráda, líbí se mi jeho styl a umí vtáhnout do děje, přečetla jsem hodně jeho detektivek...

9 Talaniel Talaniel | E-mail | Web | 10. dubna 2017 v 10:11 | Reagovat

Od McBaina mám za sebou vlastně akorát mnoho knih 87. revíru, které mi vesměs přišly velmi dobré - čteno v pubertě, názvy jako Sekera nebo Brokovnice se mi nesmazatelně vryly do paměti :-). Matthewa Hopa ani jednoho, asi je na čase to napravit :-)

10 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 10. dubna 2017 v 15:49 | Reagovat

Tak to jsem taky nečetla, a Ed McBaina jsem dřív četla fakt často.

11 Marci Marci | Web | 10. dubna 2017 v 17:05 | Reagovat

Tohle je knížka jako stvořená pro moji sestru, má ráda takový žánr :)

12 Lucienne Lucienne | Web | 10. dubna 2017 v 17:10 | Reagovat

Kniha vypadá zajímavě. :) Detektivky mám moc ráda. :) Takže si to připisuju na svůj seznam a až budu v Česku, tak se po ní kouknu. :)

13 Joina Joina | Web | 10. dubna 2017 v 19:41 | Reagovat

Zajímavý nadpis a ještě zajímavější  děj knížky.

14 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 10. dubna 2017 v 19:53 | Reagovat

Obálka se mi vůbec nelíbí, díky ní bych si knihu asi nikdy nepořídila. Co se týče děje, tak také bohužel nic moc :-)

15 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 11. dubna 2017 v 8:33 | Reagovat

Pamatuju si první knížku od Eda McBaina -Panenka. Moc se mně líbila. Já jej čtu ráda. Vyhovuje mně jeho styl.

16 Kikuš:) Kikuš:) | Web | 11. dubna 2017 v 8:36 | Reagovat

Knihu jsem nečetla, vůbec jsem o ní neslyšela.
Bohužel mě kniha ani nějak nezaujala :/

17 Cecílie Cecílie | Web | 11. dubna 2017 v 13:12 | Reagovat

Doporučím manželovi, díky za typ.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama