Knižní recenze 15 Vražda na Faře

2. dubna 2017 v 16:21 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Agatha Christie
Žánr: Krimi
Mé hodnocení: 80%
Obsah: Fara vesničky St. Mary Mead se stane místem vraždy.
Obětí je člověk, kterého neměl nikdo rád - dokonce ani farář Clement. Kdo by tedy mohl být pachatelem, když důvod k vraždě měli snad všichni - včetně příbuzných a obyvatel vesnice?
Případu se ujímá inspektor Slack, který dost tápe a neví si rady.
Ale ještě je tu milá dáma se zrakem, kterému nic neujde - Jane Marplová.
Případ komplikuje ještě krádež stříbra a příznání jednoho z vesničanů. Slečna Marplová pořádně zapojí své mozkové buňky a nakonec vraha vypátrá...
Hodnocení: Ne nadarmo se říká Agathě Christie královna detektivek.
Vražda na Faře je příjemná změna po všech těch moderních thrillerech a detektivkách.
Moc tu oceňuji právě ty staré časy bez počítačů, DNA a jiných vymožeností... Pachatele vraždy se mi opět nepodařilo odhadnout - opravdu mistrovské umění této autorky!
Je to mimochodem první knížka se slečnou Marplovou, kterou můžete znát i z TV.
210 stran jsem přečetla plná napětí za dva dny a celkově hodnotím velmi kladně a doporučuji všem milovníkům starých detektivních románů!
A co Vy? Máte taky rádi Agathu Christie? Doufám, že se Vám dnešní recenze líbila, děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Vražda na Faře
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Čtete knihy?

Ano 91.5% (182)
Ne 8.5% (17)

Komentáře

1 sabča sabča | Web | 2. dubna 2017 v 17:04 | Reagovat

to musí být napínavé

2 niki-chan niki-chan | Web | 2. dubna 2017 v 17:39 | Reagovat

tak já zatím četla pouze jednu knihu od A. Ch., ale tahle vypadá dobře

3 sugr sugr | E-mail | Web | 2. dubna 2017 v 18:31 | Reagovat

Agatu miluju, díky za tip.

4 Saky Saky | Web | 2. dubna 2017 v 18:34 | Reagovat

Vyzerá to veľmi zaujímavo :)

5 Siginitou Siginitou | Web | 2. dubna 2017 v 21:02 | Reagovat

Je to dobrá kniha :)
Agathu mám ráda, nečetla jsem teda od ní vše ale to co jo tak to je dobré :)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 2. dubna 2017 v 21:05 | Reagovat

Napínavé to asi je, ale dnes už takové nečtu. Dnes už potřebuji něco klidnějšího. :-)

7 M. M. | Web | 3. dubna 2017 v 10:14 | Reagovat

Nečetla jsem, ale zaujala mě :)

8 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 3. dubna 2017 v 15:07 | Reagovat

Agátu taky ráda čtu, vidíš, zrovna jel muž na kole do knihovny... To jsem zvědavá, co mi zase přinese. :D

9 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 3. dubna 2017 v 15:23 | Reagovat

Před chvilkou jsem také vydala recenzi na knihu, ale na úplně jiný žánr. Já tu Agathu nějak nemusím, ale chci od ní jednu knihu - 10 malých černoušků. Tento díl, který recenzuješ mě popravdě moc nenadchnul.

10 Natálie Natálie | Web | 3. dubna 2017 v 15:46 | Reagovat

moje bývalá spolužačka četla taky agathu christie a nemohla si ty knížky vynachválit.. :)

11 Natálie Natálie | Web | 3. dubna 2017 v 20:00 | Reagovat

odpověď na tvůj komentář:  já měla taky takové ty depresivní stavy, ale nikdy to nepřerostlo v dlouhodobou anorexii.. ale vrací se mi to.. snad jako každé holce, která o sobě pochybuje.. a v tom máš pravdu.. je to hodně snadné takhle někoho označit.. pamatuju si jak jsem na základce šla po chodbě a někdo šel za mnou (to jsem byla na první stupni) a řekl: dívej na tu anorektičku.. a přitom jsem v té době ještě jedna normálně.. jen jsem hodně vyrostla.. a to udělá svoje..

12 František František | Web | 3. dubna 2017 v 21:41 | Reagovat

Dávám přednost filmovemu nebo televiznímu zpracování. Poirot natočený v retro stylu má své kouzlo i když se tam nedostane vše co je napsano v knize :-)

13 s. s. | Web | 4. dubna 2017 v 9:22 | Reagovat

Agatha Christie je výborná spisovatelka :)

14 Kety Kety | E-mail | Web | 4. dubna 2017 v 15:42 | Reagovat

Pokud se ti líbí krimi knihy, mohu Ti doporučit anglickou autorku Mo Hayder a její sérii sedmi knih s Jackem Cafferym. Z mého osobního pohledu je to značně sofistikovanější a čtivější než celá Christie. A především její knihy jsou o něco málo delší, tak si to napětí užiješ jako vášnivý čtenář až úplně do poslední kapky :o)

15 Alethea Alethea | Web | 4. dubna 2017 v 18:05 | Reagovat

Agathu Christie som si veľmi obľúbila skrz knihy Murder on the Orient Express a And Then There Were None. Ak si ešte nečítala, rozhodne odporúčam :) Ja si zas na zoznam na čítanie zapíšem toto, Agatha Christie je skvelá a rada si niečo od nej zas prečítam :)

16 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 4. dubna 2017 v 23:26 | Reagovat

detektiv Slack je super jméno :D

17 Chloë Noir Chloë Noir | E-mail | Web | 5. dubna 2017 v 10:13 | Reagovat

Niečo od nej som už dosť dlho rozmýšľala, že by stálo za to prečítať.
Ešte som sa k tomu bohužiaľ nedostala, aktuálne mám už vyše dvoch rokov problém dočítať jednu knihu (zaujímavá je, len času niet :D). Ale na zozname ju mám  popravde dosť vysoko...najmä od jednej epizódy v seriále Doctor who, ktorá bola o nej. :D

18 Fredy Fredy | Web | 5. dubna 2017 v 12:01 | Reagovat

Na Agatu jsem slyšela kladné recenze, mělo by to být super... :-)

19 Kikuš:) Kikuš:) | Web | 5. dubna 2017 v 14:46 | Reagovat

Žádnou knihu jsem od ní nečetla, ale jelikož mám ráda detektivky, tak si myslím, že tahle kniha by se mi líbila :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší