Pórkový nákyp s uzeným masem

2. března 2017 v 9:42 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1 kg brambor, 400 g uzeného masa, 100 g ementálu, 30 g rostlinného másla, 30 g hladké mouky, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 póry, 1 cibuli, 0,5 l mléka, sůl, olej, pepř, petrželovou nať
Jak na to:
Brambory uvařené ve slupce očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek nařežeme na větší kolečka a uzené maso na kostičky. Zapékací nádobu potřeme rostlinným máslem vrstvíme brambory, pórek, maso, každou vrstvu jemně pokapeme olejem a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, poprášíme hladkou moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme hořčici, sůl a pepř. Nákyp přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 ° C 30 min. Na závěr posypeme petrželkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 tinka77 tinka77 | Web | 2. března 2017 v 11:01 | Reagovat

Mňam to musí byť dobré

2 frenchstyle frenchstyle | Web | 2. března 2017 v 13:21 | Reagovat

Škoda, že si nepriložila nejaké fotky, ale recept znie super :)

www.frenchstyle.eu

3 Ježurka Ježurka | Web | 2. března 2017 v 14:51 | Reagovat

Jo, to je super recept. A co ty? Dala sis taky a dost?

4 Fredy Fredy | Web | 2. března 2017 v 17:37 | Reagovat

vyšlo pokračování mé povídky :-)

5 signoraa signoraa | Web | 2. března 2017 v 17:41 | Reagovat

Hmmm, tak tohle vypadá velice lahodně. :-D

6 Terfinne Terfinne | Web | 2. března 2017 v 17:46 | Reagovat

Možná by bylo fajn dávat k tomu taky nějaké obrázky..... ;) ^_^ :)

7 I am Jane I am Jane | Web | 2. března 2017 v 19:15 | Reagovat

To vypadá na velkou dobrotu :)

8 Joina Joina | Web | 3. března 2017 v 5:19 | Reagovat

Další neznámý recept. Ale vypadá to taky hodně lákavě :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší