Knižní recenze 12 Farma

19. března 2017 v 16:37 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Tom Rob Smith
Žánr: Román, Drama, Thriller
Mé hodnocení: 60%
Obsah: Daniel je přesvědčen, že jeho movití rodiče si po odchodu z Londýna úžívají poklidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku.
A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec.
"Volám kvůli matce... Není v pořádku... Vidí hrozné věci..."
Daniel si okamžitě zarezervuje letenku, když v tom má další hovor.
"Tvůj otec s tebou určitě už mluvil," ozve se matčin hlas. "Všechno, co ti řekl je lež, počkej na mě na letišti Heathrow..."
Daniel matku Tilde na letišti vyzvedne a ta mu vypráví, co se na farmě děje - o spiknutí obyvatel vesnice proti ní, o záhadném farmáři Hakanovi, který je ve vesnici velmi vážený a má být proti Tilde velmi vysazený.
Bude Daniel věřit své matce nebo otci?
A zjistí, jaká tajemnství farma skrývá?
Hodnocení: Knížka mě vtáhla do děje tak, že jsem těch 300 stran přelouskala za dva dny.
Je tu dobře popsána mentalita nepřátelských vesničanů, kteří nemají přitěhovalce zrovna moc v oblibě.
Celou knížku jsem tápala, jestli má Tilde pravdu nebo ne - a konec mě dost zklamal.
Celé prostředí Farmy je pěkně ponuré a děsivé. Určitě by bylo dobré natočit podle knížky film s trochu kvalitnějším scénářem.
Celkový dojem z knihy je dobrý, ale určitě šla napsat lépe. Štvaly mě ty velké odstavce.
Za pár dní na děj nejspíš zapomenu, i když její potenciál se zdál být mnohem větší.
A co Vy? Čestli jste Farmu? Líbila se Vám nebo jste z ní stejně rozpačití jako já? Díky za komentáře, Vaše Eliss ♥

Výsledek obrázku pro farma tom rob smith
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Kouříš?!

Jasně! 15.9% (115)
Jo,jednou jsem to zkusil(a)... 17.1% (124)
Ne! 55.7% (403)
Neřeknu! 11.3% (82)

Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 19. března 2017 v 16:49 | Reagovat

Farmu jsem nečetla, ale mám jí doma v knihovně. Koupila jsem si jí loni v létě. Od tohoto autora jsem přečetla Dítě číslo 44 a to se mnou tak "zamávalo", že jsem dlouho nebyla schopná cokoliv číst. Děj, který se odehrává ve stalinistickém Rusku, kde vládne tajná policie se spoustou udavačů a kde se lidem dějí příšerná svinstva, mě odváděl od hlavní dějové linky a já knihu odkládala a znovu se k ní vracela. Fakt jsem nebyla schopná číst a trvalo mi skoro tři měsíce, než jsem jí dočetla.
Shodou okolností mi včera, když jsem dočetla jinou knížku, padly oči na Farmu.

2 stuprum stuprum | Web | 19. března 2017 v 17:43 | Reagovat

Strašák do zelí!

3 Phera Phera | Web | 19. března 2017 v 17:56 | Reagovat

Knihu neznám, ale děj mě zaujal,možná bych si to i někdy do budoucna, až bude více času přečetla. :-)

Děkuji ti za komentář. Já také doufám, že další práce bude lepší. Ale tak úplně zbytečné to nebylo Člověk se i tak plno věcí naučil. :-)
Stejně tak doufám, že tu dovolenou přežiji. :D

4 Jane from Eden Jane from Eden | Web | 19. března 2017 v 20:00 | Reagovat

Obsah nevypadá špatně :) ale asi bych do téhle knížky nešla :(

5 womm womm | E-mail | Web | 19. března 2017 v 23:44 | Reagovat

Obsah vyzerá, že to nie je úplne mimo môjho vkusu, možno si tú knižku vo voľnom čase prelúskam :-)

6 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 20. března 2017 v 7:57 | Reagovat

Tak tuhle knihu jsem nečetla. Ale také to není zrovna můj vkus. Možná kdybych ji viděla spíš zfilmovanou. Většinou je sice knižní předloha lepší než film, ale někdy je tomu naopak:-)

7 christinelife christinelife | E-mail | Web | 20. března 2017 v 10:53 | Reagovat

Vypadá to opravdu zajímavě. Mám ráda takového záhadné příběhy. :) mimochodem, nechceš spřátelit? :)

8 Alethea Alethea | Web | 20. března 2017 v 11:06 | Reagovat

Túto knihu nepoznám - podľa tvojho obsahu však vyzerá, že má zaujímavú zápletku :)

9 Lucka Lucka | E-mail | Web | 20. března 2017 v 11:21 | Reagovat

Tak tuhle knihu vůbec neznám, ale je to zajímavá zápletka, škoda jen, že konec tě zklamal. Až dočtu svou kupičku toho, co ještě potřebuju přečíst, možná se na ni vrhnu. :-)

10 ┼Nemessis Rio Kurumi ┼ ┼Nemessis Rio Kurumi ┼ | Web | 20. března 2017 v 13:59 | Reagovat

to vypadá zajímavě

11 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 20. března 2017 v 17:46 | Reagovat

Tu jsem chtěla hned jak vyšla, ale pak jsem četla různé hodnocení a už o ní tolik nestojím :-)

12 M. M. | Web | 20. března 2017 v 18:06 | Reagovat

Nečetla jsem, ale ten příběh se mi moc líbí. A jak říkáš, film podle ní by byl fajn.

13 ejnyt-world ejnyt-world | Web | 20. března 2017 v 19:55 | Reagovat

Zní to zajímavě! Knížku jsem nečetla, ale dost mě zaujal tvůj popis. :)

14 Joina Joina | Web | 21. března 2017 v 5:31 | Reagovat

Hodně tě knížka vtáhla do děje? Takové knížky zbožňuji :)
Děj je opravdu zvláštní :) že bych si jí asi koupila a přečetla.

15 Inamorata Inamorata | E-mail | Web | 21. března 2017 v 13:06 | Reagovat

Knížku neznám, ale vypadá zajímavě. Díky za tip. :)

16 Cecílie Cecílie | Web | 21. března 2017 v 14:11 | Reagovat

Možná je to ten případ, kdy by byl film lepší než kniha, což nebývá obvyklé. Nečetla jsem ale, tak nevím.

17 Magicmax Magicmax | Web | 22. března 2017 v 21:20 | Reagovat

To zní nebezpečně a krutě. :( To je přesně něco pro mně. :D :D Ne já se v tom nevyžívám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama