Knižní recenze 11 Noční směna

17. března 2017 v 15:43 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Stephen King
Žánr: Horor, Povídkový
Mé hodnocení: 70%
Obsah: Knížka obsahuje dvacet hororových povídek. Je tu i povídka Děti kukuřice, podle které byl natočen film.
Pojďte se bát nad stránkami této knížky a prozkoumat temná a děsivá zákoutí lidské duše...
Hodnocení: Nemám moc v oblibě knihy, kde je několik různých příběhů.
Ale protože je od Kinga, tak jsem se rozhodla si ji přečíst.
Hned na začátku je napsaná pěkná předmluva, která je takové povídání o strachu a mě osobně hodně navnadila.
Je tam i zajímavé zamyšlení o tom proč spoustu čtenářů tak přitahuje tajemno.
Ale všechny povídky nejsou hororové. Například Nekuřáci a. s. pojednává o muži, který chce přestat kouřit a jeho známý mu doporučí právě firmu Nekuřáci a. s. Tam by odnaučili kouřit i hodně silného kuřáka, ale i tak povídka spadá spíše do dramatu - možná krimi.
Děti kukuřice se mi líbily nejvíce ze všech příbehů. Film jsem neviděla, ale povídka je opravdu hodně děsivá.
Tajemné opuštěné město Gatlin je plné kukuřice a zvláštní tajemné atmosféry.
Když Vicky a Burt městečkem projíždějí a rozhodnou se ho prozkoumat, čeká je nejedno překvapení...
Náklaďáky mě moc nezaujaly. Povídka je o náklaďácích, které získaly schopnost se samy ovládat, jezdit jak rychle chtějí a tím získaly nadvládu nad všemi. Připadalo mi to jako moc velké sci-fi.
Zhodnotila bych to na těch sedmdesát procent, protže větší část povídek se mi líbila.
A co Vy? Četli jste tuto knížku? Napište mi do komentářů, které povídky se nejvíce líbily Vám.
Přeji hezký den, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro noční směna
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Klikni :-)

KLIK 100% (191)

Komentáře

1 Nikola Nikola | 17. března 2017 v 15:58 | Reagovat

Jak už jsem jednou psala, ke mně se od Kinga bohužel ještě žádná knížka nedostala, ale povídky čtu ráda - doma mám takové knihy - mají výhodu, když člověk nemá moc času na čtení. Jako já v posledních měsících, kdy nejvíc času trávím se sedmiměsíčním pejskem. Dostanu se ke knize, když spinká, takže mám rozečteny Povídky Hercula Poirota - zatím jsem nadšená! Knížka se čte vážně dobře.

2 Talaniel Talaniel | E-mail | Web | 17. března 2017 v 16:24 | Reagovat

Ano, mám za sebou, je to drahně let, nic si nepamatuji, což může (ale nemusí) znamenat, že tam byly spíš slabší kusy :-) Minimálně ale sbírka ukazuje, že Mistr hororu umí psát i něco jiného než jen mnohasetstránkové slovní průjmy. Tohle je jedna z jeho nejstarších sbírek (ne-li nejstarší). V pozdějších sbírkách pak ke každému příběhu něco napsal ze zákulisí a to se mi moc líbí.

3 dinosaurss dinosaurss | Web | 17. března 2017 v 17:11 | Reagovat

Stephen King je rozhodně jeden z nejlepších spisovatelů jak románů tak povídek :-) .. Noční směnu jsem četl - kdysi dáávno, a musím uznat, že nic kromě Dětí kukuřice mě v hlavě neuvázlo :-D

4 Jane from Eden Jane from Eden | Web | 17. března 2017 v 18:03 | Reagovat

Obal nevypadá moc děsivě :)

5 Lenča Lenča | Web | 17. března 2017 v 21:41 | Reagovat

Obálka vypadá hodně zajímavě, knížku nemůžu soudit - nečetla jsem. Zatím :)

6 SáraD. SáraD. | E-mail | Web | 17. března 2017 v 22:01 | Reagovat

Knihu jsem nečetla, ale rozhodně vypadá velmi zajímavě.

7 Lucka Lucka | E-mail | Web | 17. března 2017 v 22:10 | Reagovat

Povídky jsem od něj nečetla, ale pár hororů už v přečteno mám a všechny super, ačkoli to není úplně můj šálek čaje. :-)

8 A R G E N T U M ♡ A R G E N T U M ♡ | Web | 18. března 2017 v 8:02 | Reagovat

jé, to já zase ráda takovýhle příběhový knížky :D a od stephena to musí bejt něco! :O
to s těma náklaďákama transformers :DD
a boží novej design!

9 Siginitou Siginitou | Web | 18. března 2017 v 12:30 | Reagovat

Tak tuhle knihu jsem ještě nečetla :)

10 Jane from Eden Jane from Eden | Web | 18. března 2017 v 13:59 | Reagovat

Děkuju za pomoc :)

11 signoraa signoraa | Web | 18. března 2017 v 17:26 | Reagovat

Je to už několik let, kdy jsem Kingovy povídky četla.
Dokonce jsem viděla i film podle povídky Děti kukuřice, která patří k těm nejlepším. Jmenuje se Kukuřičné děti.

12 M. M. | Web | 18. března 2017 v 19:18 | Reagovat

Já mám naopak ráda knížky, ve kterých je více příběhů.
Tuhle jsem nečetla, ale zaujala mě a navíc je od Kinga, takže si ji dřív nebo později určitě přečtu :D

13 Janinka Janinka | E-mail | Web | 19. března 2017 v 8:53 | Reagovat

Tuším, že jednu knížku mám doma. Ale já jsem spíš na Agathu Christie :-).

14 Hrašulee Hrašulee | Web | 19. března 2017 v 12:37 | Reagovat

To vypadá zajímavě, možná si to někdy přečtu, až budu mít čas :)

15 Ami Ami | E-mail | Web | 19. března 2017 v 14:00 | Reagovat

Tak tú knihu si idem hneď zohnať, musím si ju prečítať. :DD Stephen King je jeden z mojich obľubeních. Teším sa na tích 20 poviedok, ktoré si budem môcť prečítať, ale to Náklaďáky neznie dobre, nemám rada tie "creepy" príbehy, kde stroje ožijú (výnimkou sú animatronici xD).
Pekná rezencia! :3

16 Marie Marie | Web | 19. března 2017 v 16:23 | Reagovat

King je prostě klasika, ale tohle jsem nečetla :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama