Kořeněný tuňák v ráji

14. února 2017 v 14:15 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
6 kousků tuňáka, 500 gramů cherry rajčátek (mohou být i normální), 3 cibule, 1 stroužek česneku, 150 gramů olivek (obou barev), 25 gramů kaparů, 1 lžička sladké červené papriky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 0,5 lžičky skořice, 1 lžička mletého koriandru, 0,5 lžičky kmínu, 2 lžíce olivového oleje
Jak na to:
Koření pečlivě promícháme a vetřeme ho do filetů tuňáka. Přikryjeme a dáme do lednice na přibližně půl hodiny. Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a smažíme na malém plameni dokud se nestane měkká a lepivá. Přidáme olivky a nadrobno nasekaný česnek a promícháme. Cherry rajčátka rozkrojíme na polovičky (větší na čtvrtky), přihodíme na pánev, přidáme kapary, vše promícháme a sundáme z ohně. Na samostatné pánvi rozpálíme olej a na něm usmažíme tuňáka - přibližně jednu minutu z každé strany. Ohřejeme připravenou zeleninu a pdáváme s tuňákem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Čtete knihy?

Ano 91.6% (185)
Ne 8.4% (17)

Komentáře

1 Layouty od Kačky Layouty od Kačky | Web | 14. února 2017 v 15:05 | Reagovat

dobre tak ja ti urobím nejaký návrh a ak tak sa potom dohodneme na zmenách :) heslo mám :)

2 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 14. února 2017 v 16:34 | Reagovat

Eliss a já jak jsem stará, tak znám tuňáka jen toho v konzervě. Nedávno muž koupil tu velikánskou a je v oleji.
Ani ti nevím, jestli bych ty filety u nás sehnala. Ale děláš mi chutě.

3 Joina Joina | Web | 14. února 2017 v 16:59 | Reagovat

Zrovna na tuňáka moc huť nemám, ale  třeba by to šlo i ze sardinek?
Ale recept je to jinak super :)

4 Layouty od Kačky Layouty od Kačky | Web | 14. února 2017 v 19:40 | Reagovat

tak to zatiaľ neviem kedy ti to nastavím, ale do týždňa sa pokúsim to mať hotové

5 slunecnyden slunecnyden | Web | 14. února 2017 v 20:30 | Reagovat

Ellis, a příště fotografie toho, jak jsi uvařila .-) Recept zní skvěle.

6 Calistka Calistka | Web | 14. února 2017 v 21:24 | Reagovat

Ryby miluji a tenhle recept také působí moc, moc dobře! :)

7 Emo Emo | E-mail | Web | 14. února 2017 v 23:16 | Reagovat

Recept je určitě super, ale ryby zrovna moc ráda nemám :D

8 Fredy Fredy | Web | 14. února 2017 v 23:21 | Reagovat

To musí být pecka. Jsem ještě nikdy neslyšela... :-)

9 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 15. února 2017 v 8:54 | Reagovat

Já ryby moc nemusím, ale určitě by si pochutnal můj manžel. Recept si uložím :-)

10 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 15. února 2017 v 8:54 | Reagovat

Já ryby moc nemusím, ale určitě by si pochutnal můj manžel. Recept si uložím :-)

11 signoraa signoraa | Web | 15. února 2017 v 13:30 | Reagovat

To musí být bomba. :-D Jen to čtu a začínám slintat jako "Pavlovův pes".

12 Ježurka Ježurka | Web | 15. února 2017 v 16:24 | Reagovat

Bohužel jsem alergická na zázvor, ale kdo ho může, tak přeji dobrou chuť.

13 I am Jane I am Jane | Web | 16. února 2017 v 17:47 | Reagovat

Moc zajímavý recept :)

14 ejnyt-world ejnyt-world | Web | 17. února 2017 v 8:55 | Reagovat

Miluju tuňáka!! <3 Recept někdy určitě vyzkouším! :)

15 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 17. února 2017 v 20:07 | Reagovat

Tuňáka můžu na všechny způsoby.

16 shianae-sims3 shianae-sims3 | Web | 18. února 2017 v 21:01 | Reagovat

Hmm vypadá to zajímavě. :-) Asi to vyzkouším.. :-)

17 Avilan Avilan | Web | 22. února 2017 v 9:28 | Reagovat

Ach jo, teď mám na to chuť :D. To musím co nejdřív zkusit! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší