Knižní recenze 04 To

20. února 2017 v 19:36 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Stephen King
Žánr: Horor
Mé hodnocení: 95%
Obsah: Děj se točí kolem sedmi kamarádů - Beverly, Bena, Eddieho, Billa Mika, Stana a Richieho, kteří bydlí v městečku Derry, které je velice zvláštní a dějí se v něm podivné věci. Jako malí se setkávají se záhadným zabijákem v masce klauna - To.
Ale dokáží se tajemné příšeře z hlubin vesmíru postavit, nebo je dostane?
Hodnocení: Tohle je má první knížka od Kinga a je to naprostá pecka!
Sice mi dalo zabrat těch 1050 stran ( četla jsem ji dva týdny ), ale vůbec toho nelituju.
Takže jediné, co bych vytkla je přílíš mnoho stran. Ale to je můj osobní problém.
Hrozně se mi zalíbil Kingův styl psaní, s každou postavou jsem se sžila a hrozně mě zajímalo jak to s ní dopadne!
Například scéna požáru je tu popsána tak věrně, až se mi při líčení ječících hořících postav dělalo zle.
Atmosféra knihy je taková pochmurná až temná, rozhodně nic pro slabé povahy.
Jen mě na konci naštvala některá úmrtí, ale to k tomu asi patří.
První setkání s Kingem, a rozhodně ne poslední! Pokud máte rádi horory, doporučuji.
Jaké máte zkušenosti s touto knížkou? Líbila se Vám? Děkuji za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥
PS: Líbí se Vám nový design? Je od Kačky z webovydizajn.blog.cz a tímto za něj ještě jednou děkuji!
Výsledek obrázku pro to stephen king
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Káva nebo čaj?

Káva 35.9% (52)
Čaj 59.3% (86)
Ani jedno 4.8% (7)

Komentáře

1 Lenča Lenča | Web | 20. února 2017 v 19:56 | Reagovat

Pěkný popis, ale pro mě to asi nebude ... :)

2 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 20. února 2017 v 21:00 | Reagovat

Jakoo, už mě na ní nalákal Tomáš s knihou, ale váhám. Je děsně tlustá a nevím zda mi autor sedl :-)

3 Lady -A Lady -A | Web | 20. února 2017 v 21:17 | Reagovat

King je prostě KING! <3 :) A s prací se pokusím to moc nepřehánět, děkuji za milé komentáře! :)

S láskou lady -A

4 Cizinka Cizinka | Web | 20. února 2017 v 21:24 | Reagovat

Taková náhoda... díky tobě to s tou knihou asi ještě zkusím, už pár týdnů mi leží rozečtená na psacím stole.

Jinak jsem celkem v šoku, jak rychle jsi takové množství stran přečetla... o.O Tos snad celé dny nemohla dělat nic jiného :D

5 snilekpise snilekpise | Web | 21. února 2017 v 7:22 | Reagovat

No, podle obsahu se mi to zdá trošku suché, ale milují horory a pokud je knížka vážně tak skvělá, jak ji tu popisujes, tak woow:3 chci si ji přečíst! :3 ale teda.. Přes 1000 stran? :O jej.. Sem velký nečtenář - pokud jde o nezajímavé knížky, ale i tak moc nečtu :B.. tak snad mě zaujme a rychle ji přečtu :)

6 snilekpise snilekpise | Web | 21. února 2017 v 7:24 | Reagovat

A až teď sem si všimla toho božího Kurta v layoutu <3 máš fakt mega luxusní blog <3

7 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 21. února 2017 v 8:46 | Reagovat

Tak TO jsem zatím nečetla, ale Kinga mám ráda a vlastně ho má rád i muž a ten chodí v poslední době do knihovny. Mně se zatím od něj úplně nejvíc líbil Dallas 63.

8 Missariel Missariel | Web | 21. února 2017 v 9:01 | Reagovat

Kinga znám, To jsem četla a nemůžu říci, že bych byla zklamaná, ale ani nadšená. Pak jsem si dala film a ani ten mě nějak nepřekvapil. Jo, a ten lay je parádní, Kurt nemá chybu!

9 Talaniel Talaniel | Web | 21. února 2017 v 9:25 | Reagovat

TO je skvělá kniha. Nejradši mám scénu ve štěrkovně, kde se střetnou Smolaři s partou hajzlíků. To je hodně silná scéna (kapitola Apokalyptická bitka).

King je borec na postavy a na práci s emocemi. Některé věci mu kulhají (v TO třeba rituál Chüd), ale celkově je machr. Nejlepší na něm je, že i jeho knihy s 1000+ stránek se čtou úplně samy. Za sebe mohu doporučit Mrtvou zónu, Dallas 63, nebo trilogii s detektivem Hodgesem (Pan Mercedes, Právo  nálezce, Konec hlídky), příp. příběh Blaze. Pokud si u nich popláčete, tak se omlouvám, ale to je prostě King. Pro skutečné tvrďáky jsou pak brutality jako Dlouhý pochod nebo povídka Nezmar :-)

Pokud se náhodou doslechnete, že je od Kinga nejlepší série Temná věž, tak vězte, že první svazek se čte velmi obtížně, ale třeba 4. a 5. svazek jsou skvělé, tj. nevzdávat :-)

10 shianae-sims3 shianae-sims3 | Web | 21. února 2017 v 12:49 | Reagovat

Kinga a jeho knížky mám hrozně ráda. Píše prostě suprově. :-) ♥ Na To se už nějakou dobu chystám, ale ještě jsem nějak nenašla čas na přečtení. :-D

11 Joina Joina | Web | 21. února 2017 v 14:17 | Reagovat

Jejky hororové knížky moc v lásce nemám.
Povzbuzující věc ke článku je asi ta, že ti nový vzhled pochválím je pěkný, ale do knížky se pouštět nebudu.

12 Talaniel Talaniel | Web | 21. února 2017 v 14:30 | Reagovat

[11]: Joino, domnívám se, že značná část Kingovy tvorby vlastně ani horory nejsou. Teda, záleží na definici slova horor, že ano, ale mnohé jsou akorát napínavé, aniž by tam tekla krev proudem nebo tam byli zombíci. A některé nejsou ani to - viz třeba Vykoupení z věznice Shawshank.

13 stuprum stuprum | Web | 21. února 2017 v 15:13 | Reagovat

Jedna z nejdůležitějších knih naší doby, byla by chyba neznat. :)

14 Yasmine . Yasmine . | Web | 21. února 2017 v 15:19 | Reagovat

Sice sem přesně tuhle knížku nečetla , ale nepochybuju , že bude skvělá .. každá Kingova je <333

15 signoraa signoraa | Web | 21. února 2017 v 18:05 | Reagovat

Knihu jsem četla a dokonce jsem viděla i film. Dobré čtení je i Řbitov zvířátek.

16 Avilan Avilan | Web | 22. února 2017 v 9:27 | Reagovat

Kingovi jsem zatím nepřišla na chuť. Taky je pravda, že jsem od něj zatím četla dvě knížky a ani jedna mne neoslovila. Teď budu mít čas, tak zkusím ještě nějakou :)

17 Siginitou Siginitou | Web | 22. února 2017 v 10:21 | Reagovat

No já Kinga moc nemusím, možná je to tím že sem četla zatím jen jednu knihu která se mi zrovna moc nelíbila.

18 Fredy Fredy | Web | 22. února 2017 v 12:27 | Reagovat

tak to jsi šikovná že jsi takovou tlustou bichly přečetla za dva týdny :-)

19 Nikola Nikola | 22. února 2017 v 13:28 | Reagovat

Od Kinga jsem bohužel ještě nic nečetla, ale tahle kniha by mě také zaujala.
Design se mi líbí - jak už jsem tu jednou psala, Nirvana je jednou z mých oblíbených kapel.

20 I am Jane I am Jane | Web | 22. února 2017 v 18:33 | Reagovat

Kdysy jsem viděla film a byl fakt děsivý :O

21 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 24. února 2017 v 15:04 | Reagovat

[7]: TO považuji za Kingovo nejlepší dílo.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší