Knižní recenze 03 Žena v černém

16. února 2017 v 16:04 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Susan Hillová
Žánr: Horor
Mé hodnocení: 50%
Obsah: Arthur Kipps je mladý londýnský právník který je vyslán do městečka Crythin Gifford, aby se zůčastnil pohřbu a vyřídil poslední vůli paní Drablowové. Ocitá se v jejím Domě u Úhořího močálu, který na něj dýchne tajemnou atmosférou.
Při pohřbu poprvé spatří onen přízrak - ženu v černém.
Postupně se dozvídá příběh matky, která zešílela žalem po té, co jí zemřelo jediné ditě, které ani nemělo možnost se dozvědět, že je jeho matka.
Od té doby v domě straší - různý rachot, převržený nábytek a hračky.
Ale to nejhorší Artura teprve čeká - a postihne ho ve chvíli, kdy to bude nejméně čekat.
Hodnocení: Knížka se mi líbila tak napůl. Velmi se mi líbila atmosféra staré Anglie, její pošmourno a tajemná atmosféra. Hororové prvky jsou popsány skvěle, bohužel mi připadá, že je jich málo.
Kniha má pouhých 143 stran a než se začne něco dít, je skoro konec.
Ale na druhou stranu tu je perfektní závěr, který jsem vážně nečekala.
Takže knížku už si podruhé nepřečtu, a za pár dní asi i zapomenu, o čem pořádně byla.
Líbila se Vám dnešní recenze? Souhlasíte se mnou, nebo ne? Díky za komentáře a přečtení, Vaše Eliss ♥
zena-cernem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Čtete knihy?

Ano 91.2% (177)
Ne 8.8% (17)

Komentáře

1 I am Jane I am Jane | Web | 16. února 2017 v 17:52 | Reagovat

Já věřím na duchy!!! Takže bych si na tuhle knížku i film asi netroufla :O

2 stuprum stuprum | Web | 16. února 2017 v 18:41 | Reagovat

Můžeš mi tu knihu poslat? V PDF. Chci ji!

3 Siginitou Siginitou | Web | 16. února 2017 v 18:45 | Reagovat

Tak na tuhle knihu se asi podívám.

4 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 16. února 2017 v 19:27 | Reagovat

Teď čtu take horor Spirála od Kodži Suzukiho...Toto je pro mne také dobrý tip...

5 Layouty od Kačky Layouty od Kačky | Web | 17. února 2017 v 11:30 | Reagovat

emailíček som ti poslala :D

6 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 17. února 2017 v 11:49 | Reagovat

Viděla jsem film, byl nic moc, takže knihu zatím asi nechci :-)

7 Nikola Nikola | 17. února 2017 v 12:22 | Reagovat

Četla jsem knihu a viděla i film - obojí se mi moc líbilo. Já naopak knihu hodnotím plným počtem - četla jsem ji už dřív - líbila se mi atmosféra a ve srovnání s Ženou v černém Andělem smrti, se mi tato kniha taky líbila mnohem víc. Přesto - Anděl smrti, je také příjemné čtení, ale tady se mi víc líbilo filmové zpracování.

8 Terfinne Terfinne | Web | 17. února 2017 v 13:22 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, třeba si to taky někdy přečtu, takové tajemné horory a záhady mám ráda.... ;) :)

9 Siginitou Siginitou | Web | 17. února 2017 v 14:02 | Reagovat

[6]: No film, jako dalo se to, bylo to docela dobrý ale knihu sem nečetla tak uvidím třeba to bude dobrý :)

10 Calistka Calistka | Web | 17. února 2017 v 16:34 | Reagovat

To vypadá hodně dobře a nejsem si teď úplně jistá zda jsem viděla film. :) musím si ho připomenut trailerem.

11 signoraa signoraa | Web | 17. února 2017 v 18:15 | Reagovat

Musí to být hodně zajímavé čtení. :-D

12 pavel pavel | Web | 17. února 2017 v 20:09 | Reagovat

Vypadá čtivě. :)

13 Emo Emo | E-mail | Web | 17. února 2017 v 21:30 | Reagovat

Ta bude super :)

14 Layouty od Kačky Layouty od Kačky | Web | 17. února 2017 v 22:06 | Reagovat

ten lay ti nastavím v nedeľu alebo po nedeli, snáď to neva :)

15 Denia Denia | Web | 18. února 2017 v 9:32 | Reagovat

Zatím jsem viděla jen film, ale knížka vypadá taky dobře :-D, ale nevím, jestli by mě bavilo, když vím, co se stane.

16 sakay sakay | Web | 18. února 2017 v 13:10 | Reagovat

tyjo viděla jsem film, ale nevěděla jsem, že je i knížka :) každopádně jsem ráda za tvou recenzi, když je tak krátká a nijak úžasná, aspoň si ji zbytečně nekoupim:D možná si ji přečtu z knihovny, když ji tam uvidím :)

17 Iris Iris | E-mail | Web | 19. února 2017 v 10:03 | Reagovat

Tak horory bych nečetla.

18 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 24. února 2017 v 7:14 | Reagovat

ty teda čteš děsivé věci

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama