Knižní recenze 02 Mne soudila noc

11. února 2017 v 14:01 | Eliss |  Moje kecy
Autor: Valja Stýblová
Žánr: Drama
Mé hodnocení: 90%
Obsah: Jan a Albert jsou dva kamarádi z medicínských studií. Protože mají nedostatek financí, rozhodnou se nelegálně praktikovat umělá přerušení těhotenství u žen, které nemohou nebo nechtějí jít k lékaři. Albert vypomáhá u otce v lékárně, kde sežene potřebné léky a materiály. Nejprve ženy navštěvují u nich doma, posléze si zřídí vlastní ordinaci u jednoho z nich doma. Ale jak se říká, s jídlem roste chuť, přibývá peněz, dokonce začnou dělat potraty v šestém měsíci těhotenství. Jednoho dne ale dojde k takové velké tragédii, že Jan dostane výčitky svědomí, trauma na celý život a se svým pochybným způsobem přivýdělku skončí.
Hodnocení: Knížka se mi moc líbila. Vzhledem k tématu v ní nejsou zdlouhavé lékařské názvy, vše je pro laika pochopitelné. Dost mě šokovala chladnost hlavního hrdiny a stavění se k vraždě plodu.
Nechci se tu moc rozepisovat o ději, protože mám strach, že bych všechno vyzradila. Knížka má pouhých 150 stran, je z roku 1990 ale to na její aktuálnosti nic neubírá.
Rozhodně doporučuji, určitě dostanete na umělé přerušení těhotenství úplně jiný názor...
Doufám, že se Vám recenze líbila. Máte zkušenost s touto knihou? Líbila se Vám? Děkuji za komentáře, Vaše Eliss ♥
Výsledek obrázku pro Mne soudila noc
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Čtete knihy?

Ano 91.5% (182)
Ne 8.5% (17)

Komentáře

1 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 11. února 2017 v 16:12 | Reagovat

A já jsem to kdysi četla, jenže si to moc nepamatuju.

2 Sora Sora | Web | 11. února 2017 v 17:43 | Reagovat

Knihy čtu a tuhle znám, ale znám jí jen proto že jí četla sestřenka. Osobně nevím jestli bych měla odvahu knihu přečíst :)

3 pavel pavel | Web | 11. února 2017 v 18:48 | Reagovat

To není kniha pro mne.

4 Magicmax Magicmax | Web | 12. února 2017 v 11:19 | Reagovat

Mám rád když jsou scénáristi/spisovatelé originální a nechají diváky/čtenáře odhalit i méně známá zákoutí civilizace. :)

5 Veronika Veronika | Web | 12. února 2017 v 11:28 | Reagovat

Valju Stýblovou mám ráda, četla jsem i Skalpel, prosím, Nevěru a vše je moc fajn napsaný, i když, to je pravda, starší.

6 kouzelnakrajina kouzelnakrajina | Web | 12. února 2017 v 13:10 | Reagovat

to zrovna není můj šálek kávy, já mám radši fantasy :-)

7 Nikki Allen Nikki Allen | Web | 12. února 2017 v 15:01 | Reagovat

Vlastně nevím, jestli mě láká nebo ne. :D

8 A. l Our-Health.blog.cz A. l Our-Health.blog.cz | Web | 13. února 2017 v 9:45 | Reagovat

to vypadá docela zajímavě, nic na pdoobné náměty jsem asi nikdy nečetla/neviděla :D

9 Ú-čárka Ú-čárka | 13. února 2017 v 13:28 | Reagovat

Zkušenosti nemám ale tytulka vypadá slybně. :) A tvůj článek taky.

10 signoraa signoraa | Web | 13. února 2017 v 18:22 | Reagovat

Tu knížku jsem kdysi četla a líbila se mi. Od Valji Stýblové mám doma několik knížek. :-)

11 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 14. února 2017 v 9:51 | Reagovat

mě by zajímalo, jakou má autor zkušenost s potratem :( smutnou zkušeností knížek je, že se stále jedná o fantazii a příběh je nutný brát s nadhledem a uvědomit si, že realita může být úplně jinde :(
knížky, které neobsahují fantasy prvky dokážou hodně zapůsobit, ale působí na pocity, které nemusí být fér. Noviny se snaží podávat pravdivé informace, kniha však nic takového dělat nemusí, a proto může podávat zcela lživý obraz :( a ještě se nám to pak líbí.
Knihy dokážou být vážně nefér

12 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 14. února 2017 v 20:24 | Reagovat

Knížky V. Stýblové jsem četla, je fakt, že už je to delší dobu, ale líbili se mi. Knížka Skalpel, prosím byla i zfilmována ☺☺☺

13 padesatka padesatka | E-mail | Web | 14. února 2017 v 21:38 | Reagovat

Taky jsem četla a chvílím Tvůj výběr...:)

14 padesatka padesatka | E-mail | Web | 14. února 2017 v 21:41 | Reagovat

[11]: Vzhledem k tomu, že tu knížku psala ženská a lékařka, dá se jí celkem věřit.

15 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 14. února 2017 v 22:29 | Reagovat

tak to je dobře :) pak by kniha mohla mít skutečně význam a snad se jí dá věřit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší