Zapečené noky s lososem a smetanou

20. ledna 2017 v 13:46 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
dvě balení noků, 100 g uzeného lososa, balíček oliv, 1 cibulka, 1 mandarinka, smetana sladká 250 ml,pepř, sůl, koření
Jak na to:
V zapékací míse si připravíme nakrájenou cibulku na čtvrt kroužky, pokrájíme olivy, lososa a mandarinku. V osolené vodě uvaříme noky - vaří se cca jen 3 minuty. Jakmile vyplavou navrch, vyndaváme z hrnce rovnou do zapékací mísy. Vše pořádně promícháme, zalijeme smetanou, přidáme např. provensálské koření a necháme zapéct v troubě na 250 - 270 °C, po dobu nejdéle 15 minut. Tak, aby se smetana úplně nevypekla, ale zůstala hezky hustá.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Koberec nebo lino?

Koberec 67.9% (57)
Lino 32.1% (27)

Komentáře

1 Ennie Ennie | Web | 20. ledna 2017 v 14:56 | Reagovat

Nemám ráda olivy a tu mandarinku si tak taky neumím moc představit. Ale jinak to nezní špatně :).

2 buttercup buttercup | Web | 20. ledna 2017 v 15:19 | Reagovat

zní to skvěle, určitě někdy vyzkouším :) děkuju za inspiraci :)

3 Fredy SB Fredy SB | Web | 20. ledna 2017 v 17:58 | Reagovat

to zní lákavě, už ted se mi zbýhají sliny :-)

4 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 20. ledna 2017 v 18:29 | Reagovat

Moc na ryby nejsem, moje chyba. Věřím, že tenhle losos je výborný, asi jsem divná, ale já ho moc nemusím.

Jediné co jím, a jen občas, je uzená makrela. Jednou jsem ale jedla na Moravě grilovaného pstruha a ten byl vynikající.

5 Shō Shō | Web | 20. ledna 2017 v 18:54 | Reagovat

Už vím co budu mít zítra na oběd! Díky. ^^ Mám však jednu výtku k těm nokům. Řekl bych, že lepší jsou domácí, navíc je není ani tak těžké udělat, tak proč kupované?

6 Dark Shop Dark Shop | Web | 21. ledna 2017 v 8:27 | Reagovat

http://dite-noci.blog.cz/

7 Jitka Jitka | Web | 21. ledna 2017 v 9:42 | Reagovat

To je hodně zajímavý, přitom nijak složitý....

8 Magicmax Magicmax | Web | 21. ledna 2017 v 10:00 | Reagovat

Ty nejsi jen jedna z nejaktivnější komentátorek v blog.cz, blogerka z titulky, spisovatelka, člověk který má momentálně online 5 lidí ale i kuchařka. Boží. Jinak být losos, tak si budu přát aby můj pohřední rituál bylo být zpracován na smetaně. Jinak to nezní hezky když někdo někomu řekne - Já si tě ukuchtím na pánvy a budu péct na 250 až 270 stupních!!!! Takže moji přátelé až zemřou budou mít asi běžný pohřeb.

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2017 v 12:06 | Reagovat

Určitě moc velká dobrota, dala bych si! :-)

10 Belluška Belluška | Web | 21. ledna 2017 v 12:24 | Reagovat

Ten recept znám. Je to opravdu chuťovka :)

11 Ježurka Ježurka | Web | 21. ledna 2017 v 14:28 | Reagovat

Vida, určitě dobré a ne složité, to se mi líbí!

12 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 21. ledna 2017 v 15:28 | Reagovat

oloupanou mandarinku bych nedokázal zapéct :( nedostala by se ani do pekáče

13 Layouty od Kačky Layouty od Kačky | Web | 21. ledna 2017 v 16:25 | Reagovat

ja robievam noky s pestom a syrom :D

14 Baleine Baleine | Web | 21. ledna 2017 v 17:49 | Reagovat

Mám ryby moc ráda, hlavně lososa. Je to prostě skvělá bašta. A tenhle recept rozhodně vypadá moc dobře, tak si říkám, že ho asi také zkusím :)

15 Iris Iris | E-mail | Web | 21. ledna 2017 v 20:05 | Reagovat

losos a smetanu můžu

16 I am Jane I am Jane | Web | 21. ledna 2017 v 21:13 | Reagovat

Mě by tam vadila ta mandarinka :( protože nemám ráda kombinaci maso a ovoce :O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama