Kuře ala lotosový květ

30. ledna 2017 v 16:15 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
120 g kuřecího masa, 1 kávová lžička soli a sherry, 3 kávové lžičky hladké mouky rozmíchané v 1 polévkové lžíci vody, 5 bílků, 1 šálek kuřecí polévky, 3 lžíce vařených hrášků, 1 polévková lžíce nadrobno nakrájené šunky, olej
Jak na to:
Kuřecí prsíčka umeleme na jemnou kaši. Přidáme tři polévkové lžíce vývaru a vytvoříme jemnou hmotu. Do ušlehaných bílků přidáme sherry, sůl a dvě kávové lžičky hladké mouky a smícháme vše s kuřecím masem. Do velmi horkého oleje v menší pánvi nalijeme třetinu směsi. Po deseti vteřinách zamícháme olejem na pánvi tak, aby směs mohla nadále bobtnat. Směsi se však nedotýkáme, mohla by se rozpadnout. Opečeme směs po obou stranách, pak dáme placičku na síto okapat a smažíme další. Zbytek kuřecí přihřejeme, zamícháme do něj mouku rozmíchanou ve vodě, přidáme hrášek a necháme přejít varem.
Omáčku nalijeme na placičky na teplém talíři a posypeme sekanou šunkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Věříte v nadpřirozeno?

Ano 75% (84)
Ne 12.5% (14)
Nevím 12.5% (14)

Komentáře

1 Sugr Sugr | E-mail | Web | 30. ledna 2017 v 18:43 | Reagovat

Tak zatím jsem jen slintala nad tvým popisem dobrého papů, ale až budu u AP, tak se na to přímo vrhnu! Tedy na ten tvůj božský recept!:-)

2 magicmax magicmax | 30. ledna 2017 v 21:07 | Reagovat

Kovy a jeho knedlíky to nejsou ale dobrý. :)
Tím chci řzdúraznit, že jsem rád že i mladší poskytovatelé internetu se snaží do něj vložit něco užitečného. :) A to je krásný přístup. Jelikoš minulost vždy utváří budoucnost. :) Tvoříš budoucnost internetu.

3 magicmax magicmax | 30. ledna 2017 v 21:08 | Reagovat

:D To jsem asi přehnal. :D Né já to myslím vážně. :) Akrát ten smysl se tam trochu skrývá.

4 Vendy-Lovely Vendy-Lovely | Web | 31. ledna 2017 v 10:05 | Reagovat

zajímavý recept:-)

5 I am Jane I am Jane | Web | 31. ledna 2017 v 10:38 | Reagovat

Zaujal mě název receptu ale ještě víc by mě zajímal vzhled tohoto jídla!!!

6 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 31. ledna 2017 v 16:15 | Reagovat

Škoda, že nedáváš i fotky, máš docela zajímavé recepty.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama