Játra s červeným zelím

18. července 2016 v 14:21 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
250 g jater vepřové nebo telecí, 80 g sádla, 50 g mletých ořechů, 1 cibule, sůl, pepř, 1 hlávka červeného zelí, 2-3 jablka, 2 kostky cukru, 1 lžička octa, 200 g uvařené rýže, 3 dcl smetany
Jak na to:
Omyté odblaněné játra pokrájíme a spolu s mletými ořechy dusíme na 40 g masti do měkka. Dušené, vychladlé játra umeleme.
Ve druhé nádobě na zbytku sádla dusíme na tenko nakrájenou, osolenou zelí, přidáme mletý pepř a nastrouhané jablka. Do udušeného zelí přidáme cukr a ocet.
Do vymazaného pekáče dáváme jednotlivé vrstvy - játra, rýži a zelí. Každou vrstvu dobře pokropíme smetanou. Dáme do horké trouby zapéct.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Véronique Véronique | Web | 18. července 2016 v 19:18 | Reagovat

To bych mohla zkusit :))

2 6patron 6patron | 18. července 2016 v 19:20 | Reagovat

přemýšlím že bych to zkusil játra mám vcelku rád :)

3 Nogitsune Nogitsune | Web | 18. července 2016 v 20:46 | Reagovat

Myslím, že to je přesně něco pro mamku - miluje játra, miluje zelí... Třeba se tímto receptem inspiruju na její narozeniny :)

4 DIYLenka DIYLenka | Web | 18. července 2016 v 20:55 | Reagovat

to musí byť skvelé :) možno sa inšpirujem

5 Kimmi♡ Kimmi♡ | Web | 18. července 2016 v 22:33 | Reagovat

Skvělý recept :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší