Červenec 2016


Kusovka 009

30. července 2016 v 16:47 | Eliss |  Kusovky
http://th01.deviantart.com/fs19/300W/f/2007/308/8/8/summer_by_AndyLeTerrible.jpg

Rychlý litrový perník

30. července 2016 v 6:43 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1 l polohrubé mouky, ½ l cukru (pískový nebo moučka), ½ l vlažného mléka, 2 dcl oleje (nebo Hery nebo napůl), 2 vejce, 2 bal. kypřícího prášku do perníku, 1-2 lžíce kakaa (dle chuti)
Jak na to:
Mouku promícháme s cukrem, přidáme kakao a prášky do perníku. Pak najednou přidáme olej (Heru) a vejce rozmíchaná v mléku, můžeme přidat i nasekané vlašské ořechy, pečlivě, ale opatrně promícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme 20-25 minut asi při 180°C. Perník celkem hodně naroste.
Vychladlý perník můžeme překrojit a naplnit marmeládou, ale je dobrý i jen tak holý.
Vydrží dlouho vláčný.

Lívanečky s krémem

29. července 2016 v 10:37 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
na 12 lívanečků
500g jemného tvarohu, 3-5 lžic polohrubé mouky, 2 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžička prášku do peč., olej na smažení
na krém: 3 balíčky lučiny, 1 lžíce jogurtu, 2 lžíce medu
Na ozdobu sezoní ovoce
Jak na to:
Na lívanečky spolu utřeme tvaroh, mouku prosátou s práškem do pečiva, cukr, vejce. Na pánvi osmažíme malé lívanečky. Všechny přísady na krém utřeme v misce do hladka. Usmažené lívanečky spojujeme krémem, zdobíme sezóním ovocem případně zakapeme medem.

Kusovka 008

28. července 2016 v 19:43 | Eliss |  Kusovky
girl, mountains, and nature image

Nový vzhled blogu

28. července 2016 v 16:07 | Eliss |  Moje kecy
Tak tu máme nový kabátek, který mi udělala Bezi z blogu http://dream-world-and-life.blog.cz/ Určitě se k ní podívejte, dělá moc pěknou grafiku. Za design moc a moc děkuji. A jak se líbí vám? Usmívající se

5 PODIVNÝCH ZVÍŘAT

28. července 2016 v 15:02 | Eliss |  Videa

Rychlý jogurtový dort

28. července 2016 v 11:33 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
5x kysaná šlehačka, 3x smetana ke šlehání, 3x vanil.cukr /lze nahradit umělým sladidlem+3 kapky vanil.esence/, 1lžíce mouč.cukru /nemusí být/, asi 2 balíky piškotů, ovoce podle chuti
Jak na to:
Kys.smetanu smícháme s cukrem a s ušlehanou smetanou.Do dortové formy / vylité studenou vodou a vychlazené v lednici/ naskládáme piškoty , zalijeme šlehačkovým krémem -tak pokračujeme asi 3x-/podle velikosti formy/.Druhý den vyklopíme a ozdobíme zbylým krémem a dozdobíme ovocem. Do základního korpusu lze přidávat také ovoce / v létě přidávám borůvky,jahody a višně/

Doporučuji

27. července 2016 v 14:59 | Eliss |  Moje kecy
Nejsem zrovna moc velký příznivce počítačových her, ale nedávno mě jedna moc zaujala. Jmenuje se Spore. Pokud máte rádi například Sims, mohlo by se vám tohle líbit taky, Jde vlastně o takovou evoluci života. Nejprve začínáte jako malý pulec v oceánu a vaším úkolem je lovit maso a nenechat se zabít. Jak rostete, můžete si začít troufat i na větší živočichy. Za každé maso získáte body, které vám vylepšují vaše DNA a postupně si můžete pulce vylepšovat. Až se vám naplní zelená kontrolka dole, jste připraveni vystoupit na souš. Tam si zvolíte vlastnosti příšerky a její vzhled. Pak se ocitnete v hnízdě se svými druhy. A tak si uděláte mezi ostatními živočichy kamarády nebo si je znepřátelíte. Je to zíbavné a velmi návykové, protože se postupně zlepšujete. Pokud už máte zkušenosti se Spore, napište mi prosím komentář. :-)

Kusovka 007

27. července 2016 v 6:42 | Eliss |  Kusovky

Dovolená - pozastavení

22. července 2016 v 7:09 | Eliss |  Moje kecy
Ahoj, dneska jedu na týden na dovolenou, na chatu do Jižních čech, tak tady celý týden nebudu. Omlouvám se tímto všem svým SB, a za týden se na vás těším. Mějte se hezky, vaše Eliss ♥

Salát ze zelené fazolky

20. července 2016 v 14:25 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
500 g zelené fazolky, sůl, 1 cibule, ocet, 1 dcl stolního oleje, pepř
Jak na to:
Očištěné, omyté fazolky nakrájíme na malé kousky a dáme do osolené vody uvařit do měkka. Uvařené fazolky vyjmeme z vody, necháme odkapat a vychladnout.
Do vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, ocet, olej, pepř a dochutíme solí. Celé dobře promícháme a necháme 1 hodinu odstát.

Nicole Scherzinger - Run

19. července 2016 v 9:50 | Eliss |  Videa

Kusovka 006

19. července 2016 v 7:51 | Eliss |  Kusovky

Játra s červeným zelím

18. července 2016 v 14:21 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
250 g jater vepřové nebo telecí, 80 g sádla, 50 g mletých ořechů, 1 cibule, sůl, pepř, 1 hlávka červeného zelí, 2-3 jablka, 2 kostky cukru, 1 lžička octa, 200 g uvařené rýže, 3 dcl smetany
Jak na to:
Omyté odblaněné játra pokrájíme a spolu s mletými ořechy dusíme na 40 g masti do měkka. Dušené, vychladlé játra umeleme.
Ve druhé nádobě na zbytku sádla dusíme na tenko nakrájenou, osolenou zelí, přidáme mletý pepř a nastrouhané jablka. Do udušeného zelí přidáme cukr a ocet.
Do vymazaného pekáče dáváme jednotlivé vrstvy - játra, rýži a zelí. Každou vrstvu dobře pokropíme smetanou. Dáme do horké trouby zapéct.

Kusovka 005

17. července 2016 v 13:45 | Eliss |  Kusovky



Kusovka 004

15. července 2016 v 9:39 | Eliss |  Kusovky

Skořicové rolky se sladkým přelivem

14. července 2016 v 10:21 | Eliss |  Recepty

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • na smažení kokosový olej
  • na posypání cukr moučka
  • na ozdobu máta

  1. 1. Hladkou mouku smícháme s mletou skořicí, přidáme vejce rozšlehaná v mléce. Vše prošleháme metličkou, aby v těstě nebyly hrudky, a necháme asi 20 minut odpočinout.
  2. 2. Jahody omyjeme, odstraníme zelené stopky, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme cukr, vnitřek vanilkového lusku a vše povaříme přibližně 5-10 minut.
  3. 3. Na kokosovém oleji osmažíme tenké palačinky, hotové posypeme moučkovým cukrem a přelijeme jahodovým rozvarem. Nakonec ozdobíme čerstvou mátou.