Pařížský dort

26. května 2011 v 15:22 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dcl vody, světlá želatina, 1 máslo, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu
Jak na to:
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou dle návodu.
Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne.
Před podáváním zdobíme šlehačkou a nakrájíme na porce.
Tip: Do tmavého krému můžeme dávat světlé piškoty a světlého krému tmavé piškoty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Kouříš?!

Jasně! 16.3% (126)
Jo,jednou jsem to zkusil(a)... 16.6% (128)
Ne! 55.8% (430)
Neřeknu! 11.3% (87)

Komentáře

1 Miss Lentilka Miss Lentilka | Web | 26. května 2011 v 15:31 | Reagovat

Miluju pařížskej dort

2 Casion Casion | Web | 26. května 2011 v 15:43 | Reagovat

mňam, ten by som si dala =D

3 - monika - - monika - | Web | 26. května 2011 v 15:51 | Reagovat

ty mi děláš chutě ...

4 ^^Original-Mary^^ ^^Original-Mary^^ | Web | 27. května 2011 v 17:02 | Reagovat

Dakujem ti :) Ty ho máš tiež zaujímavý a veľmi pekný :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší