Pomerančový džem

1. dubna 2010 v 7:42 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1 kg pomerančů, 750 g cukru, 1 dl koňaku
Jak na to:
Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem, oloupeme kůru, zbavíme větší části bílé dužiny a vaříme ji doměkka postupně ve třech vodách (vždy slijeme a dáme čistou vodu). Dužinu zbavenou jader nakrájíme, podlijeme vodou a zvolna vaříme. Pak přidáme cukr (kdo nerad horkavou chuť, může před přidaním cukru zbavit ovoce bílych nitek a kůžičky na pasírovacím cedníku). Dodáme na nudličky nakrájenou uvařenou kůru a svaříme dohusta. Nakonec přidáme koňak. Džem plníme za hořka do nahratých skleniček.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Kouříš?!

Jasně! 16.2% (124)
Jo,jednou jsem to zkusil(a)... 16.7% (128)
Ne! 55.9% (429)
Neřeknu! 11.2% (86)

Komentáře

1 horyo horyo | Web | 1. dubna 2010 v 7:43 | Reagovat

asi si ho udělám:-D

2 filda filda | Web | 1. dubna 2010 v 7:59 | Reagovat

prosím prosím dej mému psíkoj hlásek vločkou na http://www.bravogirl.cz/fun/fotosoutez/34151-fik-v-cepici-a-ponozkach/
byla bych ráda kdybys hlásla oplatím nabo udělám diplomek. jen dej prosím hlas

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší