Ptačí mléko

14. března 2010 v 15:23 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1l mléka, 4 vejce, 5 polévkových lžic krystal. cukru, 1 vanilkový cukr, ½ balíčku Zlatého klasu (Dr. Oetker)
Jak na to:
¾ l mléka uvaříme v 3 l hrnci, dokud se vaří, ze 4 bílků s 1 polévkovou lžící cukru vyšleháme tuhý sníh. Když mléko vře, s velkou lžící vhazujeme kopky sněhu do vroucího mléka a asi 2 minuty z obou stran. Převaříme a hned vybereme do připravené mísy. Zbytek mléka (t.j. ¼ l) smícháme se čtyřmi žloutky, vanilkovým cukrem, 4 polévkovými lžicemi krystal.cukru a ½ balíčku Zlatého klasu, vše vlijeme do převařeného mléka a povaříme do zhoustnutí. Po zhoustnutí nasypeme sníh na ptačí mléko a necháme vychladnout. Čím studenější tím chutnější, ale nevylučuje se konzumovat i teplé.

Příloha: můžeme posypat skořicí
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama