Ptačí mléko

14. března 2010 v 15:23 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1l mléka, 4 vejce, 5 polévkových lžic krystal. cukru, 1 vanilkový cukr, ½ balíčku Zlatého klasu (Dr. Oetker)
Jak na to:
¾ l mléka uvaříme v 3 l hrnci, dokud se vaří, ze 4 bílků s 1 polévkovou lžící cukru vyšleháme tuhý sníh. Když mléko vře, s velkou lžící vhazujeme kopky sněhu do vroucího mléka a asi 2 minuty z obou stran. Převaříme a hned vybereme do připravené mísy. Zbytek mléka (t.j. ¼ l) smícháme se čtyřmi žloutky, vanilkovým cukrem, 4 polévkovými lžicemi krystal.cukru a ½ balíčku Zlatého klasu, vše vlijeme do převařeného mléka a povaříme do zhoustnutí. Po zhoustnutí nasypeme sníh na ptačí mléko a necháme vychladnout. Čím studenější tím chutnější, ale nevylučuje se konzumovat i teplé.

Příloha: můžeme posypat skořicí
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší