Mrkvánky

2. března 2010 v 17:04 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
Kynuté těsto: 500 g polohrubé mouky, 1/8 l mléka, 50 g cukru, 20 g čerstvých kvasnic (nebo 7 g sušených), 1/4 lžičky soli, 1 vejce, 50 g změklého másla do těsta, máslo na pomaštěné plechu, pomaštění mezi buchtami i jejich povrchu
Nádivka: 3/4 kg mrkve, 50 g másla, 30 g cukru, skořice, hrozinky předem namočené v troše rumu, hrst valšských ořechů posekaných, 250 g máku, 50 g cukru navíc, 1/4 l mléka, 30 g másla navíc na pomaštění
Jak na to:
Mrkve kartáčkem omyjeme a dobře očistíme. Nastrouháme je na křenovém struhadle a dáme do kastrolu dusit na másle. Do vychladlé mrkve přidáme vychladlý uvařený mák, který jsme předem umleli a povařili v mléce. Přidáme skořici, cuk, ořechy a hrozinky. Studenou nádivkou plníme větší buchty z připraveného kynutého těsta které připravíme běžným způsobem, viz ingredience. Upečené potřeme máslem a přikryjeme čistou utěrkou, než vystydnou. Jsou pak vláčné a chutnají dobře i ke kávě, čaji, kakau i mléku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší