Indická čočka

27. března 2010 v 16:07 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
2 žluté cibule, 1 lžíce řepkového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky kari, lžička kmínu, půl lžičky kurkumy, 50 ml zeleninového vývaru, 200 ml červené čočky, 2 lľičky čerstvě postrouhaného zázvoru, 2 ml koření sambal oelek, 4 drcená rajčata nebo rajský protlak, sekaný koriandr nebo petrže
Jak na to:
Oloupeme a pokrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci přidáme česnek, kari, kmín a kurkumu. Přidáme vývar, čočku, zázvor, sambal oeek a rajčata nebo protlak. Asi 10 minut podusíme, dokud čočka nezměkne. Posypeme sekaným koriandrem.
Podáváme k vařené rýži.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Kouříš?!

Jasně! 16.2% (124)
Jo,jednou jsem to zkusil(a)... 16.7% (128)
Ne! 55.9% (429)
Neřeknu! 11.2% (86)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší