Domácí chléb

18. března 2010 v 16:16 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
42g droždí, 500g polohrubé mouky. 200g ve slupce uvařených brambor. 200ml vody, 2 lžíčky soli, 2-3 lžíčky sezamu, lněného semínka, loupané slunečnice a kmínu, 1 lžíce octa
Jak na to:
Z droždí uděláme kvásek, připravíme si mouku, přidáme sůl, semínka, vodu, ocet, jemně nastrouhané brambory. Dobře prohněteme těsto a necháme kynout. Do trouby vložíme kastrůlek s vodou, z těsta vytvarujeme dvě šišky a položíme na plech vyložený papírem a posypaným hladkou moukou. Opět necháme kynout, šišky vytvarujeme, vložíme do trouby a pečeme zvolna 1 hodinu. Během pečení ho alespoň 3x potřeme slanou vodou. Chléb není pracný a je výborný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama