Carská pascha z 19tího století - пасха

2. března 2010 v 17:05 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1400 g tvarohu, 5 celých trochu našlehaných vajec, 225 g másla, 450 ml kyselé smetany, 450 g jemného krystalového cukru, 1 tobolka vanilky podélně rozříznutá a uprostřed vyškrábnutá, 80 g loupaných na hrubo posekaných mandlí, 80 g sušeného rybízu
Jak na to:
Ve velkém kastrolu smíchat tvaroh s vejce, máslo a kyselou smetanu. Zahřát směs do bodu varu a rozmíchat ji do hladka a krémova. NEVAŘIT! Když je směs úplně hladká, tak ji odstavit a postavit do ledové vody. Míchat do té doby, než je vlažná.
Dovnitř zamíchat ostatní ingredience. Potom směs pořádně vychladit v chladničce do té doby, než mírně zhoustne. Vyložit formu na Pašku, nebo nový květináč s dírkou dole velikosti asi 2700 ml. Nalít tam krém. Nahoru krému položit talířek a nějaké těžké závaží, jako jsou konzervy atd. Vše vložit do chladničky do druhého dne a nechat nad miskou odkapat. Paschu vyklopit a po stranách ji ozdobit pásmeny XB pomocí sušeného rybízu, nebo ořechů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší