Sushi z nadívané olihně

27. února 2010 v 10:33 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
Na 4 porce: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, 4 středně velké olihně, 1 lžící mirinu, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičky cukru, půlka okurky (poloupané a nakrájené na plátky, posypané třetinou lžičky soli), 1 lžíce sezamových semínek, do zlatohněda opražených, octová voda
Jak na to:
Smíchejte malé kousky uvařené olihně (ochucené/povařte je asi 20 vteřin ve slané vodě a nechte je okapat), okurkové plátky a sezamová semínka s rýží. Namočte si ruce octovou vodou. Naplňte čtyři těla olihní rýľovou směsí (nakrájejte chapadla a boční ploutve na malé kousky a vařte je 10 minut v necelém půl hrnku vývaru, nechte kousky vychladnout) a nakrájejte je na kousky velikosti sousta. Podávejte s wasabi, nebo s nastrouhaným čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama