Sushi z nadívané olihně

27. února 2010 v 10:33 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
Na 4 porce: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, 4 středně velké olihně, 1 lžící mirinu, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičky cukru, půlka okurky (poloupané a nakrájené na plátky, posypané třetinou lžičky soli), 1 lžíce sezamových semínek, do zlatohněda opražených, octová voda
Jak na to:
Smíchejte malé kousky uvařené olihně (ochucené/povařte je asi 20 vteřin ve slané vodě a nechte je okapat), okurkové plátky a sezamová semínka s rýží. Namočte si ruce octovou vodou. Naplňte čtyři těla olihní rýľovou směsí (nakrájejte chapadla a boční ploutve na malé kousky a vařte je 10 minut v necelém půl hrnku vývaru, nechte kousky vychladnout) a nakrájejte je na kousky velikosti sousta. Podávejte s wasabi, nebo s nastrouhaným čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší