Rybí polévka - rychlá

24. února 2010 v 16:47 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
cibule, mražené filé z tresky, mražená zeleninová směs, smetana/mléko. hladká mouka. koření - celý bílý pepř, nové koření, bobek, červený pepř, čerstvý rozmarýn. čerstvá červená chilli paprička
Jak na to:
V papiňáku na troše oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku. Filé, zeleninu (zatím nejlepší byla drobně krájená francouzská, nebo na svičkovou), koření a sůl vrazíme za cibulí, dolejeme dostatek vody a papiňákujeme cca 15 minut. Po otevření by měla být zelenina uplně měkká a ryba se bude rozpadat na vločky. Přidáme najemno nakrájenou chilli a v mléce rozmíchanou mouku na zahuštění, chvilku vaříme a po stažení vlijeme smetanu. Při míchání se snažíme rozbabrat zeleninu i rybu na co nejmenší kousky. Vůbec nevadí, když to přeženete s množsvím polévky - studená a odleželá je báječná jako letní jídlo. Při podávání sypu dostatkem čerstvých zelených bylinek, anebo chlebových parníků.

Příloha: lehký salát, česneková bageta, suché bílé víno
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama