Rejnok s pomerančovo-mátovou omáčkou

27. února 2010 v 10:31 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
500 g (2 kusy) křídel z rejnoka, oříšek másla, 1 lžíce olivového oleje, mořská sůl, pepř, šťáva z jednoho pomeranče, 0,5 dcl koňaku, snítka máty, 1,5 dcl smetany, ovoce na ozdobu
Jak na to:
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej a vložíme velmi lehce osolená a opepřená rejnočí křídla. Aby se maso i v nejvyšším místě propeklo, je třeba z každé strany cca 4 minuty. Poté zalijeme šťávou z pomeranče. Až se šťáva spojí s máslem a rybí štávou a zhoustne, pak zastříkneme koňakem a flambujeme. Rejnoka rozložíme po porcích na talíře, do pánve přidáme natrhanou snítku máty, dolijeme smetanu, necháme lehce probublat. Omáčkou pak přelijeme rejnoka na talířích, ozdobíme ovocem, např. pomerančem, karambolou, malinami.. a snítkou máty.

Příloha: francouzská bageta, bílé vínko
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama