Rejnok s pomerančovo-mátovou omáčkou

27. února 2010 v 10:31 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
500 g (2 kusy) křídel z rejnoka, oříšek másla, 1 lžíce olivového oleje, mořská sůl, pepř, šťáva z jednoho pomeranče, 0,5 dcl koňaku, snítka máty, 1,5 dcl smetany, ovoce na ozdobu
Jak na to:
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej a vložíme velmi lehce osolená a opepřená rejnočí křídla. Aby se maso i v nejvyšším místě propeklo, je třeba z každé strany cca 4 minuty. Poté zalijeme šťávou z pomeranče. Až se šťáva spojí s máslem a rybí štávou a zhoustne, pak zastříkneme koňakem a flambujeme. Rejnoka rozložíme po porcích na talíře, do pánve přidáme natrhanou snítku máty, dolijeme smetanu, necháme lehce probublat. Omáčkou pak přelijeme rejnoka na talířích, ozdobíme ovocem, např. pomerančem, karambolou, malinami.. a snítkou máty.

Příloha: francouzská bageta, bílé vínko
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší