Kuřecí stehna na švestkách a rozinkách

25. února 2010 v 17:13 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
4 kuřecí stehna, červené víno, lžíce octa, 4 kuličky pepře, tymián, 2 bobkové listy, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, lžíce másla, 2 lžíce rybízové marmelády, 500 g švestek, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce hladké mouky
Jak na to:
Kuřecí stehna zalijeme vínem smíchaným s octem, kořením a necháme 24 hodin odležet, přitom je několikrát obrátíme. Pak je vyjmeme, osušíme, opečeme na oleji a másle a vyjmeme. Tuk zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozmícháme, uvedeme do varu a přidáme stehna. Osolíme je podlijeme marinádou a dusíme pod poklicí v troubě. Za chvíli přidáme odpeckované na kousky nakrájené švestky, rozinky a dusíme až maso změkne. Bobkový list vyjmeme, do omáčky vmícháme marmeládu a prohřejeme.

Příloha: podáváme s bramborovými kroketami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama