Kuřátko babičky Francine

25. února 2010 v 17:13 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
1.3 kg kuře nakrájené na 8 kousků, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla (30g), sůl a bílý pepř, 12 jarních cibulek (cipollini), oloupané a výhonky odkrájené, nebo velké cibule nakrájené na půlměsíčky (neodkrajovat část u kořene, aby se půlměsíčky nerozpadly), 4 hnědé šalotky, oloupané, nebo další cibule 2 celé palice česneku rozebrané na stroužky, ale neloupané 3 snítky tymiánu, nebo sušený 4 malé olejnaté brambory, oloupané a nakrájené na 3cm kostky 2 malé celery, očištěné a nakrájené na 3cm kostky, 60g slaniny nakrájené na tenké proužky, 12 houbiček jako jsou žampióny 500ml nesoleného kuřecího vývaru
Jak na to:Mřížku dáme do středu trouby a tu vyhřejeme na 190°C. Rozehřejeme olej v hlubokém pekáči s poklicí. Osolíme a opepříme dílky kuřete a položíme je na olej. Osmažíme je na všech stranách asi 10-15min. do zlatohněda. Pomocí děrované naběračky vyjmeme dílky kuřete a uschováme je v teple. Slejeme všechen tuk z pekáče, až na 2 lžíce. Snížime teplotu a vložíme do pekáče máslo, cibulky, šalotky, tymián, česnek a vše osmažíme asi po 3min., až se zelenina začne barvit do hněda. Přidáme brambory, celer a slaninu a smažíme další asi 2min., jenom do té doby, kdy se slanina začíná vyškvařovat. Přikryjeme a dusíme po 10min., sem tam zamícháme.
Přidáme houby, osolíme a opepříme a vrátime kuře do pekáče. Přidáme vývar, přivédeme do varu a vložíme do trouby. Pečeme nepřikryté po 20-25min., až je kuře upečené. Poskládame vše pěkně na nahřátou servírovací mísu a podávame s bagetou na vyjídání šťávy a hlavně na potření vymáčknutými stroužky česneku, který se lehce dá vymáčknout ze své slupky a chutná krásně sladko-karamelově.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší