Káva královská

25. února 2010 v 17:51 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
10 g kávy mleté, 17 cl vody, 1 kostka cukru, 4 cl brandy, 20 g smetany ke šlehání (nebo šlehačka ve sprayi - neslazená)
Jak na to:
Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, necháme dvakrát vzkypět a odstraníme z tepelného zdroje. Po 1-2 minutách přidáme kávovou lžičku studené vody a necháme stát další minutu. Do silnostěnné sklenice vložíme větší kostku cukru, na ni nalijeme nahřáté brandy a zapálíme. Jakmile plamen uhasne, nalijeme na cukr čerstvě připravenou kávu (nebo kávu připravenou v kávovaru) a přidáme šlehanou smetanu. Podáváme se lžičkou.
Kávu můžeme připravit i takto: Na nahřátou dezertní stříbrnou lžíci položíme kostku cukru, nalijeme brandy, zapálíme nad šálkem čerstvě připravené kávy a hořící opatrně vložíme do kávy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší