Káva královská

25. února 2010 v 17:51 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
10 g kávy mleté, 17 cl vody, 1 kostka cukru, 4 cl brandy, 20 g smetany ke šlehání (nebo šlehačka ve sprayi - neslazená)
Jak na to:
Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, necháme dvakrát vzkypět a odstraníme z tepelného zdroje. Po 1-2 minutách přidáme kávovou lžičku studené vody a necháme stát další minutu. Do silnostěnné sklenice vložíme větší kostku cukru, na ni nalijeme nahřáté brandy a zapálíme. Jakmile plamen uhasne, nalijeme na cukr čerstvě připravenou kávu (nebo kávu připravenou v kávovaru) a přidáme šlehanou smetanu. Podáváme se lžičkou.
Kávu můžeme připravit i takto: Na nahřátou dezertní stříbrnou lžíci položíme kostku cukru, nalijeme brandy, zapálíme nad šálkem čerstvě připravené kávy a hořící opatrně vložíme do kávy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama