Frappé

25. února 2010 v 17:48 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
rozpustná káva (Jacobs Velvet), vanilková zmrzlina, moučkový cukr, mléko, šlehačka, kakaová nebo čokoládová poleva, led, dobře vychlazená voda
Jak na to:
Pro přípravu tohoto skvělého kafíčka je potřeba šejkr. Do šejkru dáme vrchovatou čajovou lžičku kávy a stejné množství moučkového cukru a zalijeme vychlazenou vodou (necelou decinku), uzavřene a dobře protřepeme až se udělá hustá pěna, která šejkrováním trochu zesvětlá. Pěnu nalijeme do vysoké sklenice, přidáme 2 kostky ledu, lžíci vanilkové zmrzliny, přidáme mléko a ještě dolijeme vodou, pokud je potřeba, nahoru ozdobíme šlehačkou a postříkáme polevou. Zapíchneme slánku a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama