Čínské kuře v citonovém krustu

25. února 2010 v 17:15 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
600-700g kuřecích stehýnek (pouze vrchní část nohy bez paliček), nebo prs, bez kostí, kůže a viditelného tuku 1 lžička sezamového oleje 1 lžíce rýžového vína, nebo sherry, 2 lžičky světlé sójové omáčky 1 bílek, trochu našlehaný, 2 lžíce kukuřičné moučky, 1 lžíce kůry z vosku zbaveného citronu, 2 lžíce arašidového, nebo jiného rostlinného oleje, posekaný zelený koriandr na jemno, diagonálně nakrájené zelené šalotky, půlměsíčky vosku zbaveného citronu Omáčka: 3 lžíce citronové šťávy 2 lžíce limetové šťávy (nebo také citronové) 3 lžíce hnědého cukru 1 lžička světlé sójové omáčky 2 lžičky škrobové moučky 5 lžic studené vody
Jak na to:
Rozložíme maso v jedné vrstvě do ploché misky. Smícháme sezamový olej, víno, omáčku a nalít směs na maso. Přikryjeme a necháme po 15min. uležet. Smícháme dohromady bílek, kůru a škrobovou moučku. Přidáme směs ke kuřeti a dobře kuřecí kousky obalíme. Rozehřejeme olej ve Wok kotlíku, nebo na hluboké pánvi a postupně na něm osmažíme kuře na všech stranách do zlatohněda, až je propečené.
Mezitím připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience a za stálého míchání na pomalém ohni přivédeme do varu. Omáčka musí být hladká a trochu zhoustlá. Nakrájime maso na jednosoustové plátky a poskládame je na mísu. Zalijeme omáčkou a ozdobíme citronem, šalotkou, čerstvým koriandrem a ihned podávame.

Příloha: napařovaná rýže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší