Čínské kuře v citonovém krustu

25. února 2010 v 17:15 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
600-700g kuřecích stehýnek (pouze vrchní část nohy bez paliček), nebo prs, bez kostí, kůže a viditelného tuku 1 lžička sezamového oleje 1 lžíce rýžového vína, nebo sherry, 2 lžičky světlé sójové omáčky 1 bílek, trochu našlehaný, 2 lžíce kukuřičné moučky, 1 lžíce kůry z vosku zbaveného citronu, 2 lžíce arašidového, nebo jiného rostlinného oleje, posekaný zelený koriandr na jemno, diagonálně nakrájené zelené šalotky, půlměsíčky vosku zbaveného citronu Omáčka: 3 lžíce citronové šťávy 2 lžíce limetové šťávy (nebo také citronové) 3 lžíce hnědého cukru 1 lžička světlé sójové omáčky 2 lžičky škrobové moučky 5 lžic studené vody
Jak na to:
Rozložíme maso v jedné vrstvě do ploché misky. Smícháme sezamový olej, víno, omáčku a nalít směs na maso. Přikryjeme a necháme po 15min. uležet. Smícháme dohromady bílek, kůru a škrobovou moučku. Přidáme směs ke kuřeti a dobře kuřecí kousky obalíme. Rozehřejeme olej ve Wok kotlíku, nebo na hluboké pánvi a postupně na něm osmažíme kuře na všech stranách do zlatohněda, až je propečené.
Mezitím připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience a za stálého míchání na pomalém ohni přivédeme do varu. Omáčka musí být hladká a trochu zhoustlá. Nakrájime maso na jednosoustové plátky a poskládame je na mísu. Zalijeme omáčkou a ozdobíme citronem, šalotkou, čerstvým koriandrem a ihned podávame.

Příloha: napařovaná rýže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama