Čaj z pražených slupek kakaových bobů

25. února 2010 v 17:49 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
šlupičky z pražených kakaových bobů, bílý cukr, třtinový cukr, med, mléko
Jak na to:
Příprava je jednoduchá. Do čajového hrnku dáme 1 plnou kávovu lžičku šlupiček, přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat cca 5 min. Poté zcedíme, nebo ponecháme v hrnečku. Vznikne lahodný nápoj velmi příjemně vonící po čokoládě. Jeho chuť je zvlštní, jemná a lehce kakaová. Dochutíme mlékem, cukrem, vanilkovým cukrem, třtinovým cukrem.

Tuto lahůdku pijí ve Venezuele na kakaových plantážích a zpracovává se pro vývoz ve státě Miranda. Nápoj znali již staří Aztékové. Jeho jedinečnost nespočívá pouze v lahodnosti chutě, ale i v relaxačních a afrodiziakálních účincích.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lubakal lubakal | E-mail | 4. února 2011 v 18:28 | Reagovat

Ale kde sehnat ty zatracený slupky bobů

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší