Čaj z pražených slupek kakaových bobů

25. února 2010 v 17:49 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
šlupičky z pražených kakaových bobů, bílý cukr, třtinový cukr, med, mléko
Jak na to:
Příprava je jednoduchá. Do čajového hrnku dáme 1 plnou kávovu lžičku šlupiček, přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat cca 5 min. Poté zcedíme, nebo ponecháme v hrnečku. Vznikne lahodný nápoj velmi příjemně vonící po čokoládě. Jeho chuť je zvlštní, jemná a lehce kakaová. Dochutíme mlékem, cukrem, vanilkovým cukrem, třtinovým cukrem.

Tuto lahůdku pijí ve Venezuele na kakaových plantážích a zpracovává se pro vývoz ve státě Miranda. Nápoj znali již staří Aztékové. Jeho jedinečnost nespočívá pouze v lahodnosti chutě, ale i v relaxačních a afrodiziakálních účincích.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lubakal lubakal | E-mail | 4. února 2011 v 18:28 | Reagovat

Ale kde sehnat ty zatracený slupky bobů

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama