Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky

25. února 2010 v 17:10 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
4 kuřecí prsa, 50-60 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí, 120 g změklého másla, čerstvé bylinky
Podle chuti: šalvěj, rozmarýn, estragon, česnek+šafrán, libeček, bazalka, kerblík, majoránka, yzop atd, rozšlehané vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, polohrubá mouka na obalení, sůl, pepř, kdo chce přidá na zapečení trochu smetany, pokud chceme obalit pak: mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení.
Jak na to:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, abychom neporušily strukturu masa.
Mandle opražíme, necháme vychladnout. Do změklého vyšlehaného másla vmícháme bylinky podle své chuti, špetku soli, pepře a opražené na hrubo posekané mandle. Uděláme 4 válečky, zabalíme do alobalu a necháme v mrazáku ztuhnout. Rozklepané kuřecí řízky potřeme rozšlehaným vejcem, mírně osolíme, posypeme špetkou muškátového oříšku, vložíme zamražený kousek bylinkového másla a stočíme do závitku, zajistíme kuchyňskou sponou nebo ovážeme potravinářským provázkem a obalíme v polohrubé mouce. Rozpustíme máslo s olejem, rozpálíme a závitky prudce opečeme, vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou oleje z restování, horkou vodou a dáme do předem rozpálené trouby zapéct, nejprve s poklicí a dopékáme bez poklice, v polovině pečení můžeme podlít smetanou. Kdo se rozhodně pro druhou verzi, závitky obalí v trojobalu a osmaží ve vysoké vrstvě oleje.

Příloha: brambory na všechny způsoby, zeleninové saláty
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama