Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky

25. února 2010 v 17:10 | Eliss |  Recepty
Potřebujeme:
4 kuřecí prsa, 50-60 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí, 120 g změklého másla, čerstvé bylinky
Podle chuti: šalvěj, rozmarýn, estragon, česnek+šafrán, libeček, bazalka, kerblík, majoránka, yzop atd, rozšlehané vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, polohrubá mouka na obalení, sůl, pepř, kdo chce přidá na zapečení trochu smetany, pokud chceme obalit pak: mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení.
Jak na to:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, abychom neporušily strukturu masa.
Mandle opražíme, necháme vychladnout. Do změklého vyšlehaného másla vmícháme bylinky podle své chuti, špetku soli, pepře a opražené na hrubo posekané mandle. Uděláme 4 válečky, zabalíme do alobalu a necháme v mrazáku ztuhnout. Rozklepané kuřecí řízky potřeme rozšlehaným vejcem, mírně osolíme, posypeme špetkou muškátového oříšku, vložíme zamražený kousek bylinkového másla a stočíme do závitku, zajistíme kuchyňskou sponou nebo ovážeme potravinářským provázkem a obalíme v polohrubé mouce. Rozpustíme máslo s olejem, rozpálíme a závitky prudce opečeme, vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou oleje z restování, horkou vodou a dáme do předem rozpálené trouby zapéct, nejprve s poklicí a dopékáme bez poklice, v polovině pečení můžeme podlít smetanou. Kdo se rozhodně pro druhou verzi, závitky obalí v trojobalu a osmaží ve vysoké vrstvě oleje.

Příloha: brambory na všechny způsoby, zeleninové saláty
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Výsledek obrázku pro kniha ti sluší