Zeleninová pita (závin)

22. července 2009 v 14:41 | Eliss |  Recepty

Doba přípravy50 min


Energická hodnota489 kcal / 2044 kJ

Přísady
Pro 4 osoby:
300 gmražených zelených fazolových lusků
3 lžíceoleje
100 gcibule
1čerstvá červená paprika
300 gtykviček
3 lžičkyPodravky s bylinkami
2 stroužkyčesneku
3vejce
200 mlsmetany
100 gsýr feta
50 grokety

Příprava
  1. Mražené fazolové lusky dejte do vroucí slané vody, krátce povařte a sceďte.
  2. Na oleji krátce orestujte na plátky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Přidejte na kolečka nakrájené tykvičky, 2 lžičky Podravky s bylinkami a asi 10 minut poduste.
  3. Nakonec přidejte připravené fazolové lusky a nasekaný česnek a nechte zeleninu vychladnout.
  4. Listové těsto vyválejte a vložte do kulaté formy průměru 26 centimetrů.
  5. Na těsto dejte podušenou zeleninu, přelijte rozkvedlanými vejci se smetanou a posypejte lžičkou Podravky s bylinkami a nastrouhaným sýrem.
  6. Pitu pečte v zahřáté troubě na 210°C asi 20 minut.
Porce
Pečenou pitu nechte vychladnout, ozdobte omytou roketou, rozkrájejte a podávejte se salátem podle chuti.
Rada
Dušená zelenina nesmí být vlhká, to znamená, že při dušení musí zůstat jen olej. Okraje těsta potřete rozkvedlaným vejcem a posypejte sezamem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama