Smetanový dort

9. července 2009 v 18:41 | Eliss |  Recepty
Na jahodovém dortu si určitě pochutnáte Na jahodovém dortu si určitě pochutnáte
Všichni dobře víme, že ne každý dort se musí nutně péct. Připravili jsme pro vás právě jeden takový recept - dort z piškotů a lahodného ovoce!

Ingredience
  • 5 banánů (či jakéhokoliv ovoce
  • co nepouští šťávu)
  • 1 l zakysané smetany (co nejhustější konzistence)
  • 350 g piškotů
  • 100 g třtinového cukru
Návod k přípravě Smetanu smícháme s cukrem, ochutnáme, zda je dost sladká a případně přisladíme. Necháme chvíli odstát, aby se cukr plně rozpustil. Zamícháme. Dortovou formu vyložíme piškoty, na ně dáme vrstvu smetany tak, aby byly piškoty zakryté, ale vršky bylo pod smetanou vidět. Nesmí být velká vrstva smetany. Dáme vrstvu na plátky nakrájeného ovoce, zakryjeme trochou smetany tak, aby se zaplnily mezery mezi plátky ovoce. Poklademe další vrstvou piškotů, smetany a ovoce, dokud nezaplníme formu nebo nedojde smetana. Vrchní vrstva by měly být piškoty zakryté smetanou. Formu zakryjeme potravinovou folií a dáme na 24 hodin do chladničky. Podle použitého ovoce můžeme posypat povrch dortu kakaem, nebo před podáváním ozdobit zbylým ovocem a šlehačkou.
Tip na závěr Pokud chcete malé dezerty jako na obrázku, místo formy použijte větší vykrajovátka nebo cukrářské formy, dejte první vrstvu piškotů a v druhé vrstvě dejte dokola formy ovoce nakrájené na plátky a naplňte stejně jako velký dort.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama