Italské masové koule s těstovinam

22. července 2009 v 16:58 | Eliss |  Recepty
Italské masové koule s těstovinami


Italský recept, který jsme pro vás dnes připravili, není rozhodně pro žádné kuchařské začátečníky. Je ale vynikající a skvěle se na vaši tabuli hodí, jakožto netradiční večeře s vůní dálné Itálie!

Ingredience
  • Těstoviny
  • Přísady na koule:
  • 500 g mletého masa
  • 1/2 větší cibule - jemně nakrájené
  • 5 stroužků česneku - jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička bazalky
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • Přísady na omáčku:
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 střední cibule - jemně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1/2 šálku dobrého červeného vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 šálek vody
Návod k přípravě Příprava koulí: Na oleji osmažíme cibulku, jakmile zesklovatí přidáme česnek a necháme jen rozvonět. Nesmí zhnědnout a zhořknout. Dáme do mísy, přidáme zbytek surovin a zpracujeme do kompaktní hmoty. Necháme chvíli odležet, tak 15 minut. Ještě jednou promícháme a tvarujeme kuličky jako pingpongové míčky. Z tohoto množství je jich cca 20. Na rozpálené pánvi s trochou oleje koule osmažíme ze všech stran, aby se zatáhly, a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 15 minut při 200 °C. Příprava omáčky: Na oleji osmažíme cibulku, jakmile zesklovatí přidáme česnek a necháme jen rozvonět. Opět nesmí zhnědnout a zhořknout. Vmícháme krájená rajčata, chvíli restujeme a přidáme zbytek surovin kromě petrželky. Vaříme cca 20 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme vodu. Těstoviny uvaříme dle návodu, dáme na talíř, na každou porci dáme koule, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama